Sielunmaisemia

Sielunmaisemia

16.9.2014

Kissakaveri ja oman maan melonit

Kissa(n)elämää

Meillä on jo pidempään pihalla vieraillut kissa. Emme ole paikallistaneet kissan omistajaa ja kotia. Jotenkin tuo katti matikainen on ottanut pihamme omaksi reviirikseen.Emme ole mitenkään erityisesti kissaihmisiä. Meillä ei ole lemmikkejä allergioiden vuoksi ollut lainkaan, mutta emme myskään erityisesti vieroksu eläimiä. Siis emme ole houkutelleet tätä kissaa tänne saati ruokkineet sitä. Silti tämä kissa urhoollisesti lähes päivittäin käy täällä meillä vierailulla ja usein istuskelee kuisteilla siihen malliin, josko ovi aukeaisi.

Päivänä eräänä tämä kissa pyrki väen vängällä sisälle. Istui tovin jos toisenkin oven edessä ja anovasti miestä katseli, josko olisi sisälle päässyt.No, eihän me voitu tätä kissaa sisälle laskea, joten tovin ihmettelyn jälkeen hän sitten lähti jatkamaan matkaa - minne? 
Sitä ei tarina kerro.

Niin, mitäs tälle vierailevalle katille sitten pitäisi tehdä? Antaa vierailla vaan ja ajatella, että hiiret pysyy loitolla? Sekin pohdituttaa, onko tämän kissan joku hylännyt?  Vähän täällä ihmeissämme ollaan...

Melonit 

Maalla on kasvatettu tänä kesänä meloneja avomaalla ja ensimmäistä kertaa.  En olisi ikinä uskonut, että ne pikkuiset taimen rääpäleet, jotka keväällä istutettiin, tuottaisi satoa, mutta niin vain kävi. Kukintavaiheessa kukintoja tupsuteltiin siveltimellä, jotta ne pölyttyisivät paremmin. 

Satoahan siis saatiin! Muutama isompi meloni ja useampia pieniä.Ajatukseni oli, että maku nyt ei kummoinen voi olla, koska suurimmatkin melonit olivat kooltaan pienempiä kuin jalkapallo. Mutta jälleen uskomus osoittautui vääräksi. Meloni ei ollut kovinkaan punerva sisältä, mutta maultaan erittäin makea. Lämmin jakso oli selvästikin tehnyt terää näille hedelmille. 
Kannatti siis tämäkin kokeilu tehdä!


Mukavaa viikon kulkua Tertin kartanon tiskirättiin painetun tekstin myötä:


"Maanantai menee maatessa. 
Tiistai siinä sivussa,
 keskiviikko ei ole työpäivä kellekään, 
torstain töillä ei ole eletty ennenkään. 
Perjantai on saunapäivän aatto ja joka pyhäpäivän pyhittää,
 ei lauantainakaan töitä tee."


- Anu - Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun jättämästäsi viestistä!