Sielunmaisemia

Sielunmaisemia

23.9.2014

Pirullinen piippaus

Viime yönä klo 2.31 heräsimme pirulliseen piippaukseen. Ääni tunkeutui kuin piikki tärykalvosta läpi. Makoisat unet loppuivat kuin seinään. Kotvan aikaa meni, ennen kuin ymmärsin piippauksen tulevan palovaroittimesta. Kolme peräkkäistä kimeää, läpitunkevaa piippausta yön pimeimpinä tunteina. Juuri silloin, kun uni on suloisimmillaan.

No sittenhän alkoi metsästys, mikä talon seitsemästä palovaroittimesta ulvoo. Isäntä kiersi taloa ja totesi äänen olevani niin voimakas, että päättelimme sen tulevan yläkerrasta. Isäntä irrotti yläkerran olohuoneesta yhden varottimen ja siitä paristot ja tuli nukkumaan takaisin. Juuri kun olin painumassa sängyn pehmeyteen ja ihanaan uneen, tuo pirullinen ääni alkoi uudelleen... 
Ei muuta kun uudelleen irrotushommiin. Nyt isäntä toi varoittimen pariston kanssa sänkyyn...ja taas kimeä ärsyttävä ääni tunkeutuu luihin ja ytimiin. 
Niin, tuo ääni ei suinkaan tullut siitä masiinasta, joka köllötteli meidän kanssa sängyssä. Tätä rumbaa jatkui, kunnes kaikki yläkerran palovaroittimet oli käyneet sängyssä nukkumassa :) Mikään niistä ei inahtanutkaan, kunnes jälleen...

Sen verran kauan rumba jatkui, että aivotoiminta oli käynnistynyt, koska yhtäkkiä tajusin, että yläkerran olohuoneen seinässä, makuuhuoneen ovanpielessä on häkävaroitin. Syyllinen löytyi! Aikaa kului metsästykseen kaikkinensa n. 45 minuuttia ja arvata saattaa, nukuttiko enää yhtään, ARGH.

No, positiivinen asia on se, että tupa ei ollut tulessa, eikä häkää talossa. Mutta miksi ihmeessa pattereiden pitää järestään sanoa itsensä irti yöllä? Tämä ei ollut nimittäin ensimmäinen kerta. 

112 päivänä muistan lukeneeni jostain, että olisi suurta viisautta vaihtaa aina 11.2 patterit kaikkiin palo- ja häkävaroittimiin. En ole korviani lotkauttanut tuolle, mutta NYT lotkautan. 

Meillä meni nyt vaihtoon kaikista varoittimista paristot ja laitan vaihtoajan ylös. Jatkossa meillä patterit vaihdetaan 11.2, jotta vaihtopäivä on selkeä kuin pläkki. Tästä syntyi nyt rutiini! Ennakoin näin siis tulevien öiden suloiset unet. Uskoakseni tänään illalla ei paljonkaan tarvitse unta hersytellä :)

- Anu- 


2 kommenttia:

 1. Voi jukra, miten hassua! Ei taatusti yöllä naurattanut, mutta onhan tuo ihan sketsin arvoinen suoritus ;D

  Meillä oli, huom OLI typerin häkävaroitin. "Ihan uusi malli, todella hyvä ja luotettava" osoittautui 70 euron kertakäyttörasiaksi, jonka patteria ei voi vaihtaa. PAH!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joopa. Yöllä kun oikeasti on ihan sikiunessa ja herää johonkin tuollaiseen, niin hymy ei juuri hersynyt. Aamulla jo nauratti koko touhu makoisasti :) Hyvä idea siipalta tulla nukkumaan niitten varottimien kanssa - ei ole ennen moista petiseuraa ollutkaan :D

   Poista

Ilahdun jättämästäsi viestistä!