Sielunmaisemia

Sielunmaisemia

28.9.2014

Plan B


Aina ei mene suunnitelmat kuin Strömsössä...

Suunnitelmat ja siitä seuranneet poikkeamat tekivät tästä sunnuntaista erilaisen, mutta mielenkiintoisen. Piipahdimme toistamiseen viikonlopun aikana pääkaupunkiseudulla. Tämä sunnuntain visiitti ei siis kuulunut etukäteissuunnitelmien joukkoon. Välillä kortit jaetaan vaan uudelleen, kuten lankoni totesi, ja otetaan käyttöön Plan B. 

Kotiinpäin ajellessa nälkä alkoi kurnia ja päätimme etsiä erilaisen ruokapaikan (nämä rillot, rossot ja mäkit on niin nähty). Nopea katselmus netistä ja mielenkiintoisen oloinen paikka löytyi läheltä Porvoota. 


Bosgård mainosti mukavanoloisesti paikkaa, joten valinta ei ollut vaikea. 
Deli-kahvilassa, jossa on tarjolla lämmin ruoka tilan omasta lihasta,  nautimme lounaaksi erittäin herkullista lasagnea, vihreää salaattia ja leipää. Tilalla kasvatetaan Charolais rotuista karjaa. 
Miljö oli aivan ihastuttava. Jos olisimme aavistaneet lähtiessä, että löytäisimme itsemme tällaisesta paikasta, olisisimme ottaneet mukaan myös ulkoiluvaatteet sekä takapaksiin kylmälaukun. Ympäristössä oli luontopolku ja Deli-kahvilassa myynnissä ihania tilan tuotteita. Kotiin viemisiksi ostimme sisäpaistia (luomu) ja chorizomakkaraa.

Jatkoimme matkaa kotiinpäin pieniää kyläteitä pitkin. Matkalle osui jos jonkinmoisia kauniita pikkukyliä. Tuolla suunnalla ei ole tullut  ajeltuakaan.

Kutostien varrella oli ihan pakko pysähtyä sitten Antik-Annaan. Siellä vintillä on kirpputori, josta olen tehnyt erinäisiä löytöjä. 
Paikan piha-alue on myös kaunis...Antik-Annasta mukaan tarttui myymälän puolelta ihana lampunvarjostin  ja kynttilä, niitähän ei koskaan ole liikaa :)

Matka jatkui kotiin. Kauppaan oli vielä mentävä, mutta kun kerran ihanissa tunnelmissa oli kotimatka vietetty, niin pitihän sitä ajaa kauppaan naapurkylän kautta...
Tämä raitti on niin kaunis...
Vanhasta sähkömuuntajasta on kylän mies tehnyt itselleen hienon tornin.

Ja olihan ne lampaat käytävä moikkaamassa matkan varrella.
Nämä lampaat ovat niin suloisia, että kun aidan viereen menee niin heti osa ainakin kipittelee moikaamaan :)

Kaupasta kotiin ajellessa vielä taivaalle ilmestyi halo ilmiö, niin siinähän se päivä sitten olikin melko mukavasti kasassa. 
 Kotona istahdin takkatulen ääreen nauttimaan lasillisen hyvää punaviiniä uudesta lasista. Lauantain suunnitellusta Helsingin matkasta mukaan tarttui Riviera Maisonin ihastuttavat yachting lasit. Lasi kiikkuu mukavasti kuperalla jalallaan...Taitaa pysyä pystyssä pienessä merenkäynnissäkin :)


Vaikka kaikki ei mennytkään, niin kuin oli suunniteltu, niin hyvin loppupelissä kuitenkin.
"Onnella ei ole huomista päivää;
sillä ei ole eilistäkään;
se ei ajattele tulevia;
sillä on vain nykyisyys,
eikä sekään ole kokonainen päivä,
vaan silmänräpäys."
— Ivan Turgenjev - 


Ihanaa alkavaa viikkoa sinne kaikille
Carpe diem!

-Anu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun jättämästäsi viestistä!