Sielunmaisemia

Sielunmaisemia

22.9.2014

Taltutettu pyykkivuori

Meillä ei ole ollut ihan joka paikassa täällä huushollissa feng shuit kohdallaan...

Eilen sovittiin isännän kanssa, että tänään taltutetaan kertyneet pyykkivuoret. Isketään kimppuun takavasemmalta ja tehdään kahden tunnin painimolskit, jossa osapuolina olemme me, mankeli ja silitysrauta.



Pestyä silittämätöntä pyykkiä oli iso pyykkikori kukkuralaan, lakanoita, pyyhkeitä ja tyynyliinoja vähintäänkin vuori sekä pestävää pyykkiä lajittelun jälkeen viisi koneellista. Huh huh. 

Laiska on siis emäntä ollut pyykkihuollon suhteen tässä talossa. Ei ole myöskään rouvan sivupersoona iskenyt hommaan kiinni, eikä sisäkköä ole liioin talossa näkynyt. On tainnut kulkea kaikki silmät suljettuina ajatellen, että näin häviää tekemätön työ:D

Olipa muuten feminiininen näkökulma tähän hommaan... Siis ei ole myöskään isäntä, hänen sivupersoonansa tai olematon renki liioin lotkauttanut korvaansa kasoille.



No, jotta työ sujuu, valittiin kuitenkin vähän modernimpi silitysrauta, kuin tuossa ensimmäisessä kuvassa on :) Pääsi isäntä hieman helpommalla. Silitys kun ei ole kummankaan intohimon kohde. 

Kaksi tuntia kahdestaan hommaa väännettiin. Isäntä siis silitti ja minä mankeloin, viikkasin ja kuljetin puhtaat vaatteet paikoilleen. Lisäksi siinä sivussa pesin kolme koneellista pyykkiä, tai siis kone pesi ja minä levitin. Kahden aina kaunihinpi... Oli kyllä mukava tehdä omat hommat, kun tiesi, että silitysurakka on hoidossa. 



Pitkään olen etsinyt silitysvettä. Joitakin vesiä on vastaan tullut, mutta niissä on ollut ihan valtavan voimakas ja äklö tuoksu. Sitten kun lopetin etsimisen, niin kukkakaupassa, jossa siis myydään kaikkea muutakn ihanaa, oli tullut aivan ihanaa miedon puuterin tuoksuista silitysvettä. Jes. Isäntä silitti ihan vanhanaikaisesti ilman puuterin tuoksuja (en kyllä tohtinut vaatia, kun ryhtyi mukisemata silityshommiin - olisi saattanut laittaa heti alkuminuutella hanskat naulaan), mutta pitihän minun lakanoihin mankeloidessa vähän sumutella tuoksua. Kodinhoitohuoneessa leijaili ihana puuterin tuoksu :)

Täällä sataa ropistelee vettä ja ilma on viilentynyt melkoisesti. Sopiva ilta siis tehdä sellaiset kotityöt alta pois, jotka rassaa mieltä ja pistää feng shuit ihan sekaisin.

Kun työt oli tehty, sytytteli isäntä takaan tulet - ihanaa!




Taidan ottaa nyt lungisti ja ryhtyä lukemaan sisustus- ja puutarhalehtiä ja nauttimaan illasta levollisin mielin. Pyykkivuoret on taltutettu, takassa loimottaa valkeat ja ritisee puut. Ulkona rännit laulaa. 

Tunnen itseni arjen sankarittareksi:)
Arjen sankarini istuu toisessa nojatuolissa ja selvisi maaliin  silitysurakasta :D


Ihanaa alkavaa viikkoa sinne!
- Anu- 

2 kommenttia:

  1. Huh huh, olette te sankareita! Terveisin nimimerkki "vihaan silittämistä" :D

    Krhm, ei oo mankelia, enkä silitä lakanoita… Enkä tunne syyllisyyttä, mutta hattua nostan kaikille joilla on siloiset lakanat :)

    VastaaPoista
  2. En minäkään erityisesti tuosta silittämisestä pidä. Onneksi saan apuja tähän hommaan :) Ainut asia, mikä silittämisessä on mukavaa, on tuoksu, outoa. Mankelointi on mukavaa puuhaa, ihme kyllä. Nää on niitä "imetty äidinmaidosta" juttuja. Lapsuudenkodissani aina sekä silitettiin että manklattiin pyykki. "Katsos liinavaatteet pysyvät pidempään puhtaina, kun kuidut painuvat kiinni, opetti mummokin" :D

    VastaaPoista

Ilahdun jättämästäsi viestistä!