Sielunmaisemia

Sielunmaisemia

9.10.2014

Kyökin kummalliset kapistukset osa 1

Tarpeellista ja tarpeetonta 

Meiltä löytyy erikoisia kapistuksia keittiöstä. Olen saanut niistä osan lahjaksi ja osan ostanut itse niiden hauskuuden(kin) vuoksi. Järkevyyttä ei siis ole aina ostohetkessä ajateltu, päinvastoin :)
Pitäähän nyt jokaisessa keittiössä olla erikseen appelsiininkuorija:) No - tämä kuuluu sarjaan "turhakkeet", mutta toimiva tämä on. Ajaa asiansa, jos muistaa käyttää :D

No sitten nämä juuresterottimet!
Jovelan Johanna esitteli tämän terottimen muotoisen (keltaisen) porkkanaterottimen omassa blogissaan ja pitihän minun sellainen hankkiman. Siis ostin niitä samalla viisi ja ilahdutin ystäviäni tällä jokanaisen tarvekalulla:)

Kävimme Helsingissä Chez Marius (klik) nimisessä keittiötarvikkeiden erikoisliikkeessä. Liike on nuoremman tyttäreni ykkössuosikkipuoti Hesassa. Heillä on myös ehdottoman hyvä nettipuoti, jos paikan päälle ei pääse. Sieltä löytyi lisää terottimia, joilla voi terottaa isompiakin juureksia ja vihanneksia (ja isäntä meillä sormensa pestessään terotinta - työnsi sormen terottimeen, kun luuli kapistusta uudeksi isoksi tyllaksi - todettiin, että terottaa myös sormen - auts)
Kaikki nämä ovat siis toimivia :D ja meillä käytössä. Meillä näillä terotetaan mm. porkkanaa, palsternakaa ja (puikula)perunaa, joista tehdään juuressipsejä. Tokihan näitä voisi myös mandoliinilla tehdä, mutta kierteiset sipsit on aikas kivan näköisiä. Tämä huteran näköinen muovinen härpäke on kurkun kierrekoristeleikkaaja. Tämä on ollut minulla käytössä vuodesta miekka ja kirves. Tällä saa kurkusta kivat kierteet. Esim. voileipäkakun koristeiden teossa tätä olen käyttänyt usein. Siis toimiva vekotin.

Lopuksi ilahdutan teitä tällä :)

Kyseessä on lihapullasakset! Näillä pitäisi syntyä tasalaatuisia ihanan pieniä pyöreitä lihapullia kädenkäänteessä. Pah, mitä vielä - ei synny, ainakaan minulta. Todettakoon nämä siis tämän sarjan turhimmiksi kapistuksiksi.

Millaisia kummajaisia sinun keittiön kaapeista ja laatikoista löytyy? Ovatko tarvekalut käytössä vai kaapin täytteinä?

-Anu- 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun jättämästäsi viestistä!