Sielunmaisemia

Sielunmaisemia

5.10.2014

Lauantain löydöt

Ihania löytöjä

Kävimme lauantaipäiväajelulla siskoni ja nuoremman tyttäreni kanssa Artjärvellä. Artjärveltä löytyy Artjärven antiikkiliike.  Voi ihme mikä paikka! Olen ajellut usein paikan ohi, mutta nyt vasta rohkenin mennä sisälle. Ei siksi, että pelottaisi, mutta se, mitä kaikkea lähtee mukaan... 
Paikka oli aivan täynnä ihan kaikkea mahdollista kolmessa kerroksessa. Toisessa kiinteistössä oli vielä huonekalut. Sinne emme ehtineet. 
Liikkeen omistaja rouva oli aivan ihastuttava ja osaava. Hän on keräillyt ja myynyt vanhaa tavaraa ja antiikkia likimain 50 vuotta. Voi mitä naisenergiaa!

Mukaan tarttui ihastuttava turkoosisävyinen taulu (olen erittäin mieltynyt turkoosin eri sävyihin), vanhat sokerisakset (tulee niin mummola mieleen), ottimet ja sokerisihti. Ja ajatelkaa... kaikki -30 %. Vähänkös meinasi mopo karata käsistä ostamisen suhteen...
Ottimissa on haarukkaosa, jolla esimerkiksi lihapyöryköitä on liikkeen omistajan mukaan erittäin hyvä ottaa. 
Mutta tämä reikäinen lusikka on aivan ihana. En ennen tuota reissua ole tiennyt mikä tämä kapistus on, mutta nyt tiedän. Se ei siis ole vanhanaikainen teesihti vaan sokerisirotin. 
 Liikkeen omistaja kertoi taustaa tästä sirottimesta. Hänellä on Stockmannin kuvasto 1900-luvun alusta, jolloin tämä tuote on ollut kyseisessä tavarataloissa hittituote. Sirottimen avulla on saatu mm. piiraisiin levitettyä sokeri tasaisesti. Lisäksi esim. piiat ovat olleet toisiaan taitavampia tekemään sokerista erilaisia kuvioita, riippuen siitä, millaisella ranneliikkeellä sokeria napauttaa lusikasta. Arkista taidetta:)

Oi, nyt minullakin on tämä erittäin tarpeellinen keittiökapistus laatikossa, ihanaa! Ja ei muuta kun ranneliikkeitä opettelemaan :)

Ihanaa sunnuntaipäivää sinulle!

 -Anu-
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun jättämästäsi viestistä!