Sielunmaisemia

Sielunmaisemia

18.10.2014

PÄÄ asiaa


Kuinka moni teistä on osallistunut johonkin ryhmäliikuntatunnille, jossa jumpataan, pumpataan, bodataan tai combataan? Kuinka monella on ollut tärskyt personal trainerin kanssa, jotta lihaksiin ja luihin saisi vähän enemmän ryhtiä ja potkua? Onko silmissäsi on siintänyt atleetin vartalon toive?

Joo, on siintänyt täälläkin  ja oon osallistunut minäkin kaikenlaisiin pumppeihin ja joo, olen joskus turvautunut myös pt palveluihin. Silloin pääasia on ollut siinä, että luihin ja lihanksiin on saanut liikettä ja vyllinkiä vähemmäksi.


(Kuva sivulta http://tiedebasaari.wordpress.com)

Mutta...
Viime viikolla koin elämyksen. Pääasia muuttui Pää asiaksi. Minulla oli tärskyt Personal Brainerin kanssa. Joo-o luit aivan oikein ja kyseessä oli PÄÄ asia. Tärskyihin osallistui muutama muukin henkilö, koska kyseessä oli erittäin mielenkiintoinen koulutus, jossa keskiössä oli aivot, pää ja mielenhallinta. Koulutuksen veti Personal Brainer ja Aivobic-ohjaaja Reidar Wasenius (hän on muuten myös se VR:n uusi ääni). Jes, mikä kouluttaja! 

Mielenhallinta ja / tai mielentaidot on taitolaji, jossa voi siis kehittyä treenaamalla:)
Iltapäivän aikana opin hieman, mitä aivojen treenaaminen käytännössä on ja mitä voin tehdä arjessani mieleni kehittämiseksi. Koska työni, jota siis en tässä enempää käsittele, on ensisijaisesti pää(llätehtävää)työtä, jossa kiire ja stressi väijyvät olan takana usein, on välillä hyvä palauttaa mieleen / hakea uusia oppeja ja konkreettisia keinoja mielenhallintaan. Kun hallitsee mieltä, hallitsee samalla stressiä. 

"Tuhat rautaa tulessa" on yksi suomalainen sanonta. Kyllä vaan, näin sitä usein ajattelee tekevänsä ja hallitsevansa kaikkea mahdollista yhtaikaa ja toistensa lomassa - järkeähän tällaisessa toiminnassa ei kuitenkaan ole. "Kuka mennyttä muistaa, sitä tikulla silmään" kuuluu toinen sanonta. Juuri näin, menneitä ei kannata märehtiä ja tulevaa ei kannata liiaksi suunnitella. "Aika aikaansa kutakin" on siis aika viisas sanonta. 

Olen aiemmin perehtynyt mindfulnesiin, mutta aivobic oli minulle aivan uusi tuttavuus. Muutaman tunnin sessio oli aiheeseen pintaraapaisu, mutta jäipä tuosta ajattelemisen aihetta.

Aivobicissä treenataan aivoja numerosarjojen avulla rytmisen musiikin tahdissa. Sarjat ovat ensin helppoja ja vaikeutuvat harjoitteiden edetessä. (Vähän niinkuin airobicissa ensin askelletaan yksinkertaisin askelein ja kehittymisen myötä siirrytään haastavampiin koreografioihin.) Koukuttavaa. Saattaakin olla, että tilaan oman Aivobic cd levyn aivotreenejä varten. Niitä saa muuten tilattua täältä. (Tämä ei ole maksettu mainos!)

Jahka pääsen treenaamaan, minusta saattaa tämän myötä kuulkaas kehkeytyä oikea aivoatleetti :D 


Hymy ja ajatus sinulle!
-Anu-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun jättämästäsi viestistä!