Sielunmaisemia

Sielunmaisemia

12.10.2014

Piha talviteloille

Nyt saa tulla talvi, jos on tullakseen. Piha on laitettu talviteloille. Pihakalusteet ja ruukut nostelin talvisäilöön ja loput lyhdyt samalla kaivelin esiin. 
Laakeripuun istutin pienempään ruukkuun odottamaan sisälle nostoa. Nyt kun vielä ei ole pakkasia luvattu, niin jätin sen kuistille, samoin kun rosmariiniruukunkin. Toivottavasti saan nämä pysymään hengissä kevääseen. 

Ystäväni pihalla kasvaa ihan mahtavan iso lehtikuusi, josta sain ison oksan pihaa koristamaan. Lehtikuusen oksat ovat kaikessa karuudessaan niin kauniita.

Marja-aroniassa on marjoja runsain mitoin jäljellä. Pohdin näiden pois poimimista, en niinkään enää säilöntämielessä, vaan siksi, että linnut sotkevan pihaa ja terasseja melkoisesti näillä marjoilla. 


Samettisumakki on ehdottomasti suosikkini pihan kasveista. Syysväri on mielestäni ehdottoman kaunis. Talvisuojaus on tehtävä kun lehdet ovat pudonneet, muuten jänikset syövät pensaan parempiin suihin.Työn touhussa vierähti koko päivä. Voi että oli mukavaa olla pihalla aamusta iltaan ja touhuta mieleisiä asioita. Päivän päätteksi sytyttelin kynttilät lyhtyihin ja siirryin saunan rentouttaviin löylyihin. Voiko tästä enää pyhäpäivä paremmaksi muuttua. 

Mukavaa alkavaa viikkoa!
-Anu-
2 kommenttia:

Ilahdun jättämästäsi viestistä!