Sielunmaisemia

Sielunmaisemia

3.11.2014

Happamia sanoi kettu pihlajanmarjoista...

Sunnuntaina kaupassa käydessä oli ihan pakko ostaa näitä vihreitä omenoita. Olivat niin kevään värisiä...

Jotain perin kummallista näissä kyllä on. Yhtäaikaa omenat ovat niin  puoleensa vetävän ja herkullisen näköisiä ja toisaalta viestivät vaarallisuudesta. Vihreitä omenoita olen kyllä usein ostanut, mutta tällaisia täplikkäitä ja kovin kiiltäviä en ole koskaan nähnytkään. 

***
Juuri tehtiin tässä ukkokullan kanssa ensimmäinen makutesti... 

Voihan pahimmainen irvistys sentään. Omenat ovat niiiin happamia, että vedet melkein herahti silmiin. Nautinnollinen makukokemus on siis näistä todella kaukana. Vähän kuin olisi sitruunaa tai erittäin hapanta greippiä syönyt, hyi olkoon (vaikka minulle on opetetu, että ruoasta ei saa irvistellä...) sanon minä kuitenkin.
Ukkokulta pisteli omenan poskeensa, mutta minä tyydyin seuraamaan hänen naaman vääntelyä. Jos tuollaisen omenan olisin napaani vetänyt, uskoakseni olisin saanut vähintäänkin jonkinasteisen suolistokrampin syömisen jälkeen.

No niin... näitä on siis nyt jäljellä 4 omenaa. Kilohinta ei ollut karmaiseva (1,67 euroa / kg), mutta eihän "hyvää" ruokaa voi poiskaan heittää. 

Neljästä omenasta taitaa saada aikaan vielä jonkinlaisen omenapiiraan tai omenahyveen, joten taidan tekaista näistä huomisen jälkiruoan, johon on lisätty ihan reippaasti makuaineita, kuten sokeria ja / tai fariinisokeria. Kyytipojaksi varmaan tarjoilen  vaniljasoossia tai jäätelöä :)

Arkena ei meillä juurikaan jälkiruokia syödä, mutta nyt on erittäin hyvä syy herkutteluun. Ihana tekosyy, vai mitä!

Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle :)
-Anu- 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun jättämästäsi viestistä!