Sielunmaisemia

Sielunmaisemia

9.11.2014

Isänpäivän puuhat

Tänään juhlistettiin isänpäivää. Aamulla nukuttiin pitkään ja syötiin rauhassa aamiainen. 

Tyttäret nautiskelivat jumbokupeista, jotka kuopus eilen esikoiselta sai synttärilahjaksi, kaakaoa maitovaahdon kera. 

Meille taasen siipan kanssa maistui perinteisesti maustamaton jugurtti myslin ja omppuhillon kera. Päälle on ihana ripotella itse kuivaamia ruiskukan terälehtiä. 


Tyttäret ostivat isille lahjaksi rannekorun. Lisäksi päätimme lähteä leffaan iltapäivänäytökseen koko perheen voimin katsomaan Mielensäpahoittajaa. Aivan hulvattoman hyvä leffa - jos et ole vielä käynyt katsomassa, niin suosittelemme lämpimästi. Kerrassaan hersyvät ja loistavat näyttelijät :)
***
Ennen leffaa valmistimme koko perheen mielestä ehdottomasti parasta lempiruokaa, eli poroa. Poro on parasta, sanoisin.

Poron sisäfile pyöräytetään pikaisesti pannulla voissa siten, että pinta hieman ruskistuu. Sen jälkeen fileet maustetaan suolalla ja laitetan uunivuokaan ja uuniin (paistomittari fileeseen). Uunin lämpötila on 95 astetta ja fileitä paistetaan sen aikaa, että fileen sisälämpötila on 49 astetta. Tämän jälkeen fileet otetaan uunista pois ja kääritään folioon vetäytymään noin tunnin ajaksi.Porofileet nautittiin perunamuusin ja puolukkakastikkeen kera, namskis.

Isi joutui myös hommiin:) Tarkana miehenä kynsien lakkaus onnistuu myös hyvin...

Päivä oli täynnä kaikkea mukavaa yhdessä tekemistä, mutta kohdallani myös omien juttujen tekemistä. Pitkästä aikaa minulla oli aikaa levitellä huovutusjutut pitkin kodinhoitohuonetta ja huovuttaa kaikesa rauhassa.

Meillä "tuoksuu" lammas... Siitä ja tekeleistä tarkemmin nousuviikolla juttua.

Mukavaa alkavaa viikkoa sinne kaikille!
-Anu-Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun jättämästäsi viestistä!