Sielunmaisemia

Sielunmaisemia

29.12.2014

Haaveilua

Haave 


"Tervetuloa haaveet hyvät, 
hyväilevät haltijattaret ja 
lempeästi keimailevat unelmat." 
- Tommy Tabermann-


Meillä on haave. Se on lymynnyt mielissämme jo kotvan aikaa. Katselemme sitä kesäisin, hieman etsien ja silmäillen. 
Emme tiedä toteutuuko se, ja jos, niin milloin, mutta haave kuitenkin on.  

Veneilemme pääsääntöisesti Saimaan vesistössä ja haave liittyy vesiluontoon ja karuun saaristoon. Haaveilemme omasta pienestä saaresta. Sellaisesta, joka on kokonaan oma. Sellaisesta, jossa on kalliorannat ja käivänät männyt, jokunen kataja ja varpukasveja. Pienessä kivenpoterossa voi kasvaa ruohosipulia. 

Haaveilemme sellaisesta saaresta, johon saisi kunnollisen laiturin suojaisaan paikkaan, johon ei sähköjä edes saa, mutta juuri sen kokoisesta saarsta, jonne saisi rakentaa pienen mökin. Emme haaveile isosta mökistä tai huvilasta. Haaveilemme pienen pienestä mökistä, joka maastoutuu saareen. Mökissä olisi vain tupa ja sauna pesutiloineen. Tuvassa olisi pieni liesikamina (klik)(tällainen meillä jo maalla on joutilaana), joka lämmittää mukavasti tuvan hetkessä tarpeen niin vaatiessa. Mielelläni kyllä näkisin mökissä modernimman liesikaminen, esim. tällaisenTupaan mahtuisi minikeittiö, levitettävä sohvasänky, nojatuoli, ja vanha(naikainen) klaffipöytä tuoleineen, jonka saa pieneen tilaan. 

Mökki voisi olla ulkoapäin väriltään männynrungon harmaa, mutta sisältä vaalea katosta lattiaan. Saunatilan päällä voisi olla tarvittaessa makuuparvi. Olen nähnyt mökin, jossa oli valkoiseksi maalatut raakalaudasta pystysyyntaan laudotetut sisäseinät. Sellainen olisi kaunis, sopivasti rouhea ja riittävän karu. 


Sauna saisi olla sisältä tumma, lähes hiilenmusta, savusaunamainen, jota saunatontut vartioivat.  Kiuas voisi olla sellainen, joka lämmittää samalla veden kiukaan ympärillä (klik). Vesi olisi illan saunomisten jälkeenkin vielä aamulla pesulämmintä.  

Mökki voisi olla malliltaan pulpettikattoinen, jossa edessä on terassi ja paraatiseinä pääsääntöisesti ikkunaa niin, että lauteilla istuessa tai sohvalla rentoutuessa näkisi myös järvelle. 


Saunamökkien kuvat: Honka ja Kuusamon hirsitalot
Minulla on siis jo selkeä näky tai visio mökistä. Miehellä myös. Mies myös sen sitten rakentaa ja minä hanslankaroin. Olemme hyvä tiimi. Todistetusti, koska olemme jo tämän yhteiselon aikana rakentaneet kaksi taloa ja vieläkin olemme naimisissa:D

Tämä on siis  yhteinen haaveemme, olkkoon sitten utopiaa, illusiota, kuvitelmia, pilvilinna, toiveuni, tuulentupa, utukuva, toive, haaveilua tai unta, mutta haave on, eikä se taida pois lähteä. 


Piilopirtti meille - jostakinpäin Saimaata.

Mistä sinä haaveilet?
Mikä on sinun utukuva tai pilvilinna?

Heitän haavehaasteen 
* Tarulle Valoon 
* Johannalle Jovelaan
* Kotonasi-blogin Annukalle


Ihanaa alkavaa viikkoa nro 1!

-Anu-10 kommenttia:

 1. Ihana haave! Toivotaan sen vielä toteutuvan ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannele! Haaveet ja unelmat antavat myös voimia.

   Poista
 2. Haaveilla on usein tapana toteutua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on. Tämä haaveilun aika on myös mukavaa. Välillä kyllä kun puhelen mieheni kanssa tästä aiheesta, niin kuulostan jopa siltä, että se pikkuinen saari ja mökki on jo jossain - hassua. Vaikka kyseessä on pieni saari ja pienenpieni mökki, niin töitä sen eteen pitää myös jukertaa.

   Poista
 3. Voi miten hienosti ja kauniisti olet konkretisoinut haaveesi <3

  Ja kiitos kovasti haasteesta! Vastaan siihen ehdottomasti lähitulevaisuudessa! Pitää vaan ottaa pieni aikalisä, koska olen juuri päässyt siihen tilaan etten tarvitse haaveita joilla saavutetaan jotakin "käsin kosketeltavaa" :D Ehkä jotain toisenlaista ja yllättävää, pitää vähän palastella ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taru <3
   Odotan mielenkiinnolla, mitä pohdintoja tämä saa siellä aikaan. Hymy ja ajatus sinne :)

   Poista
 4. Ymmärrän niin tuon haaveen! Usko tai älä, meillä oli haaveena kaksi vaihtoehtoa: aivan identtinen haave kuin sinulla oli yksi vaihtoehto, toinen vaihtoehto perinteikäs kalastajatila. Jos olisimme päätyneet toteuttamaan ensimmäistä, olisi siitä tullut maailman yksinkertaisin ja karuin pieni paikka, pikkuriikkiselle saarelle :)) Jonain päivänä voi haave toteutua… varo vaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui... Voihan se oikeasti käydä toteen. Varsinkin keväisin ja syksyisin sellainen pieni piilopirtti olisi ihana, kun veneessä ei ole (eikä tule) saunaa. Saimaalla ei ole kovin montaa retkisatamaa, jossa on sauna ja jos sellainen on, niin siellä on sitten liuta muita venekuntia - ei sillä ettenkö siitä pitäisi, mutta minussa asuu sosiaalisen puolen lisäksi erakko, hiljaisuutta rakastava mörökölli.

   Poista
 5. Ihana haave, enkä usko tämän haaveeksi jäävän! Niin pitkälle olette miettineet jo haaveenne yksityiskohtia. Olen sitä mieltä, että tämä haave on toteutusta jo odottamassa ja kun päätätte ryhtyä tuumasta toimeen, haaveesta tulee projekti. Niin kävi meillekin Jovelan kanssa. Monta vuotta meni ja tässä ollaan :)

  Tuo haave on muuten sellainen, että voisin vaikka asua sellaisessa ympäri vuoden, hassu otus kun olen ;)

  Oletko katsellut näitä Pinterestissä? Jos et ole, varaa jokin mukava tovi, kuppi kuumaa ja käy haaveilemaan http://fi.pinterest.com/search/boards/?q=tiny+homes

  Kiitos haasteesta, otan sen heti vastaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna <3 ja mukava, kun otit haasteen vastaan :)
   Voi olla, että vuosien päästä tämä onkin totta. Asuimme nykyisen talon rakentamisen ajan pihapiirissä olevassa pienemmässä talossa, jossa on yksiö. Hyvin me neljästään sinne mahduttiin ja läheskään kaikkia tavaroita, joita kaapeissa oli, ei tarvittu. Pienessä tilassa tulee hyvin juttuun ja vähillä tavaroilla, kun tilanne sitä vaatii. Kun talo valmistui, olimme kuin liisat ihmemaassa, kun tilaa oli yhtälliä ihan liikaa.
   Kiitos linkistä, ihania juttuja!

   Poista

Ilahdun jättämästäsi viestistä!