Sielunmaisemia

Sielunmaisemia

23.12.2014

Joulukalentrin luukku nro 23


Joulupöhinää?


Meillä vietettiin esikoisen 19-vuotissynttäreitä sunnuntaina. Perinteitä noudattaen joulua ei ryhdytä valmistelemaan ennen tuota päivää. Eilen käytiin ruokaostoksilla ja joulupöhinöiden aika on vasta siis tänään.
Kuopus, joka siis on meillä nykyään sekä kokki että sokerileipuri, loihti syntymäpäiville mm. erityisen raikkaan sitruunapiiraan. Napakan sitruunainen piiras sai päälleen marenkia ja makuyhdistelmä oli erinomainen, nami nami. Sunnuntaina paistoi iloksemme lähes koko päivä aurinko. 
Kotona valot ja varjot leikittelivät pitkästä aikaa. 
Ikkunoiden tarkempaa silmäilyä ei kannattanut tehdä, koska kynttilöiden polttelusta ikkunat olivat, sanoisinko, erittäin nokiset. Koskematta saavat siis olla vielä jonkin aikaa, koska jatkan samaan malliin kynttilöiden polttelua. 
Pestään lasit sitten keväällä:)


Tänään meillä valmistellaan joulua. 
Koti pukeutuu jouluiseen tunnelmaan. 
Hieman jouluisia koristeita ja kukkia laitellaan tyttöjen kanssa esille. Isäntä pakertaa tappiin asti töissä. 
Taitaa olla mielissään, kun säästyy siivoiluilta:)
 Tupaa ehostetaan, mutta ei sen suurempia puunauksia tehdä. 
Kylpylää kuurataan vähän paremmin ja 
puhtoiset lakanat pedataan sänkyihin. 
Takkapuut kannetaan sisälle ja kuunnellaan kaiken tämän keskellä ihania joululauluja, juodaan glögia ja syödään pipareita.


Joulun ruokalistalla on suunniteltu mm. seuraavia tarjottavia:
poromiehen lempihyytelöä (laitan tästä kuvan ja reseptin tulemaan tuonnempana), mätikakkua, Waldorfin salaattia, sienisalaattia, sinappisilliä, lämminsavulohta, graavilohta langon tapaan konjakilla maustettuna, taatelicouscous salaattia, ruisperunatähtiä, Lapin leipäjuustosydämiä, kinkkua vaarin tapaan ruiskuoren alla muhitettuna, kylmäsavulammasta, valkosipulista kotijuustoa, munajuustoa, porkkanalaatikkoa mummon tapaan haudutettuna, puikulaperunoita ja  savuhunajapalleroita. 
Näitä siis ainakin...

Ihanaa, että minulla häärii täällä kaksi 
nuorta naista apuna <3 ja anoppi, appi, lanko ja sisar tuovat tullessaan lisää herkkuja aattona. 

Täällä siis rentoillaan ja nautitaan olosta ja elosta uudella tavalla ilman kaameita joulupöhinöitä - aikas ihanaa, sanoisin :)

Lungia aatonaattoa!

-Anu-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun jättämästäsi viestistä!