Sielunmaisemia

Sielunmaisemia

4.1.2015

Apinannyrkki


 Naulakko ja apinannyrkki
Tänään sain vihdoin aikaiseksi tehdä naulakon ja ensimmäisen sisalnarutyön, vaikka perjantaina kävin jo ostamassa narua ja knaapeja. Rouheaa, patinoitunutta ja aikaa nähnyttä lautaa on siis meillä vanhastaan säilössä. Knaapeja ei tähän vuodenaikaan tällä suunnalla Suomea kovin montaa eri vaihtoehtoa ole tarjolla, joten tyytyminen oli kirkkaisiin rosterisiin knaapeihin.


Sisalnarusta tein ensimmäisenä apinannyrkin. Tähän työhön köyttä kului noin kolmen metrin pätkä. Solmut kirjaassa suositellaan laittamaan apinannyrkin sisään puinen pallo. Tähän hätään en sellaista löytänyt. Jos tällaista apinannyrkkiä käyttää heittoköyden päässä, on hyvä solmuun piilotaa pallo painoksi. 

Seuraavaksi taidan tehdä merimiehen maton pannunalusen koossa, josko siinä onnistun? Netistä etsiskelin köydestä tehdyn fenderin ohjeita ja löysinkin, mutta näytti sen verran haasteelliselta, että taidan pitäytyä ensin näissä helpommissa solmuissa ja tekeleissä. 

"Elämän nuorassa on solmuja, 
jotta ote pitää paremmin."
-Saara Heikkinen-


Iloa alkavaan viikkoon!
-Anu-

6 kommenttia:

 1. Kivoja :). (Partiossa olin innokas opettelemaan solmuja, mutta en mahda osata enää muuta kuin merimiessellaisen..)

  Ja samalla Kääk ja Anteeksi, kun olin niin hajamielinen, että unohdin lopulta kommentoida saamaani haavehaastetta kokonaan. Jäin vaan suoriltaan haaveilemaan kaikenlaista. Tai oikeastaan ihan ensimmäiseksi sitä, että pääsisinpä toteuttamaan teidän haaveen siitä ihanasta mökistä :). (Sattuu nimittäin liippaamaan hyvinkin läheltä alaa, jonka parissa olen tehnyt reilut parikymmentä vuotta töitä :)).

  Kaikkea hyvää ja kivaa ja mielenkiintoista ja onnellista sinulle tähän vuoteen Anu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annukka :) Ei hätiä mitiä. Kirjoittele haaveista, jos siltä tuntuu.
   Mukavaa vuodenalkua myös sinulle!

   Poista
 2. Hienoja toteutuksia! <3

  Laita apinannyrkin sisään styroksipallo, saat kelluvan avaimenperän :) Ja ai vitsit, että köysistä tehty fenderi kuullostaisi sekä mielenkiintoiselta että kauniilta <3 Kuten myös merimiesmatot. Mulla taitaa ollakin jossain tallessa jostain (veneilylehdestä?) säästetyt ohjeet pikkumattoihin ja pannunalusiin.. Ehkä vielä inspiroidunkin, joskus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taru hyvästä vinkistä! Tuota en tullut toteutuksen tuoksinnassa ajatelleeksi, niin innokkaasti väänsin nyrkkiä kasaan. Meillä on muutama näitä solmukirjoja, joissa on "kohta kohdalta" toteutusohjeet. Löysin myös "narutyynyn" ohjeen netistä jostain pinterestin syövereistä. Mulla on fanttilankaa, josta voisi kokeilla sellaista(kin).

   Poista
 3. Hieman samoilla suunnilla taas ajatuksia liikkuu. Mä meinaan olen innostunut viikinkiaikaisesta nyörittämisestä. Ostin sellaisen nyörihaarukan isännän opiskelupaikasta marrakuussa ja olen sen jälkeen testaillut ja ihastunut siihen tekniikkaan.

  Vilautan blogissa tästä kunhan joudan taas:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heti piti käydä kuukelista kurkkaamassa mikä juttu tuo on. Kauniita töitä kuvahausta löytyi. Ihanaa näpertelyä ja ajanvietettä. Muut maalliset asiat unohtuu näissä hommissa hyvin.
   Laitahan tuotoksia näytille, kun ehdit :)

   Poista

Ilahdun jättämästäsi viestistä!