Sielunmaisemia

Sielunmaisemia

18.1.2015

Puhetta ja siivousterapia


Eilen olimme siskoni perheen luona lähes koko päivän. Puhuimme, nauroimme ja välillä itkimme. Puhuttiin vaikeista asioista ja mukavista asioista, toiveista, uneilmista ja elämän mittaisesta matkasta. Eletystä elämästä. Koko elämän kirjosta kaikkineen päivineen. Päivä oli rankka, mutta puhdistava. Mieli tuli levolliseksi. Puhuminen auttaa. On todella tärkeä jakaa ajatuksia rakkaiden kanssa. 

Eilen vain vahvistui se rakkauden ja läheisyyden määrä, joka meitä ympäröi. Meitä on vain me ja siksi olemmekin niin tiukkaan sidottu kombo, koko porukka. Olen niin kiitollinen kaikesta mitä meillä on, ja siitä miten elämää on eletty. Yhdessä. Toisiaan tukien ja auttaen - aina sitä, kuka kulloinkin apua tarvitsee. "Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta". 

Elämää pitää elää tässä ja nyt - unohtaa sitkun mutkun elämä. Voi olla, että sitä ei tule tai se tulee sellaisena, jollaisena ei sen toivonut tulevan. Tämä hetki on tärkein. Unelmat ja haaveet kantavat, mutta arki kaikkine päivineen on se, joka on mielestäni mekityksellisin. 


Eilisen jälkeen heräsin aamulla hyvillä mielin ja ryhdyin siivoamaan. Pitkästä aikaa sain aikaiseksi tehdä kunnon siivouksen. Miten voikaan tulla reilun kuuden tunnin siivousurakasta niin hyvä mieli. Koti tuoksuu puhtaalta. Tavarat ovat pakoillaan. Kaappeja on järjestelty. Pyykkiä on pesty. Sänkyyn on pedattu puhtaat lakanat. 
Välillä laitoin viinikukkoa uuniin hautumaan ja nautiskeltiin hyvästä ruoasta. Juttelin mukavia siskoni kanssa puhelimessa. Puhumme kaikesta maan ja taivaan välillä. Niin teemme lähes joka päivä. 

Siivotessa mietin kaikelaista, mitä elämä onkaan tuonut tullessaan. Iloja ja suruja. Kaikesta on selvitty - aina jotenkin. 

Päivän päätteeksi lämmitin saunan - pitkästä aikaa. Kohta on aika pujahtaa puhtaiden lakanoiden väliin. Ihan pieniä arjen iloja. Juuri niitä, joista saan iloa. 


Mukavaa ja nautinnollista viikkoa Sinulle <3
Elämä kantaa
-Anu-

8 kommenttia:

 1. Elämänmakuinen postaus. Juuri niin, elämä ei aina tule sellaisena kuin matkan varrella toivoi. Mutta elämisen arvoista, upeaa elämää se on silti, ja siitä kannattaa nauttia tässä ja nyt ♥.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi <3
   Elämä on usein mukavaa, mutta välillä raadollista ja rankkaa. Onneksi päivät tulevat peräkkäin toistensa jälkeen ja onneksi emme tiedä, mitä tuleman pitää. Siksipä tämä hetki on tärkein :)

   Poista
 2. Voi Anu. On valtava rikkaus jos on lähipiirissä tuollaisia ihmisiä joiden kanssa on sama aaltopituus ja elämänkatsomus ♥

  Paljon pieniä iloja sinne ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen siinä mielessä myös onnellinen. Onneksi voimme, pystymme ja haluamme puhua. Tiedän monia sisaruksia, jotka eivät tule juttuun toistensa kanssa ja se on surullista. Onneksi meillä on toisin.
   Pieniä iloja sinullekin Taru!

   Poista
 3. Tuo on niin totta, että pitää elää tässä hetkessä, vaikka se välillä onkin niin raskasta. Ihailen kyllä positiivista asennettasi elämään! :)

  On mahtavaa, kun voi jakaa murheensa jonkun toisen kanssa, joka ymmärtää, kuten sisko. Minullakin on samanlainen läheinen suhde sisareeni, ja se tuntuu turvalliselta ja voimaa antavalta silloin, kun elämä kangertelee. Eikö olekin jännä juttu, miten noista keskusteluista saa todella paljon voimia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi ja tervetuloa jäseneksi <3
   Olemme viimeviikkoina puhuneet paljon perheen kanssa (=oma ja siskoni perhe) hetkessä elämisestä ja nautimisesta.
   Siskoni on minulle erityisen läheinen ja rakas. Olemme saattaneet yhdessä kohtuullisen nuorina vanhempamme rajan tuolle puolen ja kohdanneet yhdessä vaikeita tilanteita mm. sairauksien muodossa. Se viimeistään kouli meistä tiiviin kaksikon. Totta on, että kun on luottopakkeja ympärillä, niin keskustelut voimaannuttavat.

   Poista
 4. Mulle tulee näistä sun postauksista aina hirmuisen hyvä mieli. Sellainen olo, että voisin milloin tahansa istua siihen samaan kokemusmaailmaan ja tuntea oloni turvalliseksi ja onnelliseksi. Ihana postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna <3 <3
   Vaikka elämä murjoo, olen päättänyt elää tässä ja nyt ajatellen asioista ensin positiivisen puolen. Helppoa se ei aina ole, mutta yrittänyttä ei laiteta :)
   Samat sanat voin sanoa myös sinulle - postauksiasi odotan aina ja niistä tulee hyvä mieli.

   Poista

Ilahdun jättämästäsi viestistä!