Sielunmaisemia

Sielunmaisemia

7.2.2015

Kevät koittaa - antia venemessuilta

Nyt se sitten on korkattu - kevään odotus ja venekausi!
Vietimme tänään viisi tuntia messuilla kierrellen ja katsellen ihania veneitä, moottoreita, potkureita ja muuta oheistuotteistoa.
Nämä pronssiset potkurit ovat muotokieleltään erityisen kauniita, pyöreämuotoisia ja viehättäviä. Näitä on ihan pakko päästä katselemaan messuilla. Olenkohan outolintu?


Evinrudelta oli tullut markkinoille uusi mallisarja. Moottorit ovat potkureiden lisäksi myös minun "heikkous". Tässä uudessa mallissa korostuu jykevä, mutta mielestäni kaunis muotokieli, joka viestii voimaa ja tahtoa. Mutta tässäpä vasta kaunokainen  onkin. Kyseessä on Volvo Penta IPS vetolaite. Tässä vaiheessa ei liene jäänyt kenellekään epäselväksi, että täällä rouva on jotenkin haksahtanut sulavalinjaisiin, kauniisin, muotokieleltään pyöreän mallisiin moottoreihin ja potkureihin. Kauneus on katsojan silmässä, vai mitä?


Tämä kaunotar on vuosimallia 1905. Kerrassaan upeasti kunnostettu mahonkivene, jonka kyydissä olisi ihana puksutella laineilla ja nautiskella salongissa shampanjaa ja mansikoita. Tässä kunnostetussa mahonkiveneessä oli jylhä, mutta kaunis rosterinen keulavahvistus ja näyttävät köyden ohjaimet. 

Chris Craft on tämä amerikkalainen nykyajan vaatimukset täyttävä vanhaa glamouria henkivä vene. So nice. Vene täynnä upeita yksityiskohtia ja tämä lady on ihan myyty :D

Mutta sitten tähän unelmaan. Grandezza 39. Tätä olemme käyneet Uivassa sekä muutaman kerran venemessuilla ihailemassa, niin tänäänkin. 

Keulakajuutassa on kahdelle vuode, jonka saa näppärästi 
liu´utettua joko yhteispunkaksi tai erilleen. Isompi kajuutta on salongin alla. Pentteri on tilava ja toimiva. Toiletti ja suihku on erotettu seinämällä. Takakannella on sohvaryhmä ja pöytä + grilli. Tässä on mielestäni suomalainen (veneet valmistetaan Kokkolassa) taidonnäyte. Veneessä on tarkkaan mietityt tilat ja vene täynnä kauniita ja toimivia yksityiskohtia. Tästä unelmasta on tullut uusi  malli, 40 CA, jossa on hiukan enemmän pituutta, lähinnä perässä, uimakannella. Tää vois tahtoa tällaisen :)


Sea-Doo osastolta löytyi ihan minun värinen vesijetti. Aika hyvä perustelu hankintamietinnälle, vai mitä? Näitä jo katselimme "sillä silmällä" viime keväänä Düsseldorfin venemessuilla. 

***

No... unelmiahan saa olla. Kotiin tullessa korkkasimme shampanjapullon ja laitoimme takkaan tulet. Nyt vain sitä lottovoittoa odottelemaan :D

Ihanaa lauantaiehtoota sinulle!
-Anu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun jättämästäsi viestistä!