Sielunmaisemia

Sielunmaisemia

8.2.2015

Sunnuntain toivotut sairasvuoteelta

Meillä on tapana, että sairasvuoteella köllöttelevä saa toivoa syötäväksi mitä mieli tekee. No, kaviaaria tai muuta sen kaltaista super€foodia ei sallita, mutta noin niinkuin muuten toiveet toteutetaan, järjen rajoissa toki. 

Tänään toiveet olivat helpot. Kanaruokaa, ruusukaalia ja maitohuttua. Nuorimmainen, joka meillä on kova kokkaamaan, sairastui perjantaina. Hänen oli tarkoitus mennä loihtimaan lauantaina siskoni perheelle päivällinen, mikä sitten jäi sattuneesta syystä toteutumatta. Niinpä meillä oli kanaa jo kaapissa pakettikaupalla valmiina, joten ruokaa loihtimaan...Tämä kanaruoka on maukas ja tulee helposti. Broilerin minuuttipihvien väliin laitoin lusikallisen  ruohosipulituorejuustoa, ripauksen mango-curry maustetta ja coctailtikulla rulla kiinni. Rullat ladoin pataan, päälle ropsautin vielä vähän mango-curry maustetta, rakuunaa, suolaa sekä ruokakermaa. Tein rullia neljästä paketista, joissa oli yhteensä 18 minuuttipihviä. Kermaa laitoin 3 purkkia, joista yksi oli yrttikermaa. Hauduttelin rullia kannellisessa padassa kiertoilmauunissa 170 asteessa tunnin verran. Tästä riittää evästä huomisellekin päivälle.
Sillä välin, kun kanarullat hautuivat uunissa, valmistelin salaatit. Kauppaan oli tullut keväätsipulia :) ja kotimaisia tomaatteja, jotka näyttivät ja maistuivat jo tomaateilta. Kevät tulee! 
Lorautin erittäin hyvää oliiviöljyä, jota olen saanut siskoltani tuomisiksi, tomaattien päälle sekä ropsautin hivenen sormisuolaa ja mustapippuria kupeeseen.


Perussalaattiin lisäsin vain tuoretta maksoisaa ananasta. Lisukkeeksi keitin riisiä sekä ruusu- ja parsakaalia. 

Jälkiruoaksi tein mansikkahuttua, eli suomeksi maissikiisseliä, jossa kupin pohjalla on mansikkahilloa ja maissikiisseli sen päällä. Lähikauppaan oli tulut myyntiin espanjalaisia mansikoita, jotka maistuivatkin mansikoille, joten niitä sitten laitoin hutun päälle. 
Täytyy sanoa, että hyvät ja helpot olivat  nuorimmaisella toiveet ja ruoka oli makoisaa, vaikka itse sanonkin:) Sairaallekin ruoka maistui, siksipä tämä toive onkin aikanaan meidän perheessä kehitelty. 


Iloa alkavaan viikkoon!
-Anu-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun jättämästäsi viestistä!