Sielunmaisemia

Sielunmaisemia

10.3.2015

Kaksi haastetta ja tusinan verran vastauksia

Olen saanut alkuvuodesta kaksi haastetta, joihin nyt ajattelin pysähtyä toviksi ja toiseksikin. 

Arjen timantteja blogin Anu pyöräytti helmikuussa viiden kysymyksen haastepallon tänne suuntaan. 

Tässäpä siis kysymykset ja vastaukset viiden kysymyksen haasteeseen:

1. Nämä asiat tuovat iloa arkeeni
Iloitsen päivittäin pienistä asioista. Pyrin löytämään jokaisesta päivästä useampia pieniä ilon aiheita.  Suurimpia ilon tuojia kuitenkin ovat oma perhe ja yhdessäolo.

2. Tästä olen kiitollinen 
Kiitollinen olen ainakin siitä, että minulla on ihana perhe ja muutama sydänystävä sekä saan tehdä mielekästä työtä. 

3. Kaikkien aikojen lempitarinani (joko elokuvana tai kirjana)
Mamma Mia! 
Ihanaa musaa ❤️ eikä tarinakaan huono ole 
Kuva täältä 
4. Ihanin reissuni 
Mieleenpainuvia ja ihania reissuja on ollut useita. Yhteiset matkat, joita teimme siskoni ja oman perheeni sekä vanhempieni kanssa, silloin, kun kaikki oli toisin, ovat olleet ihania.

5. Lempiherkkuni (saa olla suolaista tai makeaa)
Poropiirakka on yksi suosikeista. Se on myös helppo tehdä.  Lempiherkkuja on kyllä paljonkin, niin suolaisissa kun makeissakin. Olen sellainen nautiskelija ruoan suhteen. Jovelan Johanna laittoi maaliskuussa seitsemän  haastekysymystä tänne Villa Mezzoon. 

Tässäpä Johannalta tulleet kysymykset vastauksineen. 

1. Yllätysvieraat ovat saapumaisillaan juuri silloin, kun viimeksi haluaisit avata ovesi kellekään. Se normaali kaaos-laiskuus-pystytukka-tyhjän jääkaapin dilemma. Miten selviät tilanteesta?!

No, rehellisesti sanottuna ennen ei olisi ollut tässä ongelmaa lainkaan, koska koti oli aina suhteellisen tip top ja pakkasessa leivottuna vieraanvaraa. Tukkakaan ei koskaan ollut huonosti. Nythän ajat ovat tuosta oleellisesti muuttuneet ja en enää siis kasvata chif-liinaa kädessä (tästä tyttäret pitävät erityisesti), niin ongelmahan tulisi vastaan heti. Mutta - en ota stressiä, vaan avaan oven ja toivotan vieraat tervetulleeksi ja seuraan reaktioita :D Talo elää tavallaan ja vieraat tulee ajallaan - niillä mennään. 

2.  Saat 200,- lahjakortin minne tahansa. Miten käytät sen?
Kirjakauppaan saan helposti hurautettua tuollaisen summan. 

Toisaalta itsensä hemmottelukin olisi ihana asia. Tähän aikaan vuodesta sanoisin, että rahat menisi keväällä taimitarhalle. 

3. Koska viimeksi tarkistit/te palohälyttimenne toimivuuden?
Tähän on kyllä helppo vastata 11.2. Meillä kun oli aikanaan se pirullinen piippaus talossa, josta enemmän voi lukea täälätä


4. Jos joulua ei lasketa, mikä muisto jäi mieleen talvesta 2014-2015?

Talveen liittyy paljon ihania muistoja. Ihanimmat muistot liittyvät siskoni ja hänen perheen kanssa vietettyihin ihaniin yhteisiin arjen ja juhlan hetkiin, joita onnekseni oli paljon.


5. Suklaa vai salmiakki?
Ehdittomasti salmiakki ja mitä väkevämpää, sitä parempaa :)


6. Jos pitäisit välivuoden siitä mitä nyt teet, mitä tekisit?


Laulaisin ja teksisin luovia juttuja käsilläni. Kesäaikaan veneilisin ja nauttisin luonnosta ja kotona ollessa kapsuttelisin vielä enemmän puutarhassa. 


7. Mitä kirjaa suosittelisit minulle ja miksi?

Valitsin kirjahyllystä kaksi melko tuoretta hankintaa:

Sara Karlssonin ja Pia Sievisen Hyvän elämän anatomiaa voin lämpimästi suositella. Kirja on ajatuksia herättävä, rauhoittava, hyvää mieltä tuova ja voimaannuttava kirja.

Heidi Haapalahden ja Teija Tuiskun Kierrätyspuutarha on ihanasti kuviettu ja täynnä kekseliäitä kierrätysideoita. Sinulla Johanna niitä jo paljon onkin, mutta tästä kirjasta voi ideoita poimia lisää. 


Koska aikaa on kulunut jo tovi jos toinenkin haasteiden samisesta tänne vastauksiin asti, päätin yhdistää saamani haasteet yhdeksi haasteeksi ja jakaa sen eteenpäin. 

Kysymykset täältä sinne ovat:

 1. Lempipaikkasi kotona kuvan muodossa?
 2. Suhteesi mämmiin? (näin pääsiäistä odotellessa :))
 3. Perinneruoka, josta erityisesti pidät
 4. Paras tapasi rentoutua?
 5. Minne mieluiten matkustaisit kotimaassa ja miksi?
 6. Missä olet erityisen hyvä?

...ja haaste lähtee tällä kertaa Päiville Peltotien päähän,
Suville Omppulaan, Tarulle Valoon, Pilville Villa Iduriin ja Hannalle Villa Puomiin.

Haasteen saa jakaa uusin kysymyksin edelleen, jos hyvältä tuntuu, ja jos ei tunnu, niin nou hätä - siitä ei seurannaisia tule :)
Siispä lungi ote elämään ja haasteesta kiinni, jos haluat!

Mukavaa alkanutta aurinkoista viikkoa sinulle!
-Anu-

13 kommenttia:

 1. Mamma Mia on ihana hyvän tuulen elokuva! Sitä katsottiin meillä vuosia sitten paljonkin, kun se hankittiin silloiselle pienelle tyttärellemme. Aina juutuin sitä itsekin katsomaan ja kuuntelemaan yhä uudestaan. :) Linnunlauluista loppuviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä katsotaan tuota leffaa edelleen vähintään kerran vuodessa. Leppoisaa loppuviikkoa sinne!

   Poista
 2. Mamma Mia! Oi että se on minunkin suosikki. Näin ja koin live musikaalin ennen elokuvaa, ja se jäi jotenkin parempana mieleeni. Ei leffakaan missään nimessä huono ole, mutta ehkä se johtui järjestyksestä ja elokuva tuntui jotenkin "kopiolta". Tiedä häntä, mutta ihana tarina joka tapauksessa. Ja musiikki tietysti, perfect. Tunnustan, että mulla on se leffan ceedeekin... :D

  Hei Kiitos tosi paljon haastamisesta! Mutta mä en nyt oikein tiedä... Skippasin vastikään yhden, koska tahdoin säästää lukijani surkeilta vastauksiltani. Tässä saattaa valitettavasti käydä samoin… Kun ei enää ole 'kotia', niin vastaukset olisivat liian tuskallisia. Olen pahoillani Anu <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin on siis leffan omistaja ja leffaa katsoessamme laulaa loilotamme mukana (koko perhe) - ihanaa :D
   Älä suotta pahoittele ja ota paineita haasteesta. Kuten sanoin, niin siitä ei seuraumuksia tule :)

   Poista
  2. Hyvä minä, mun piti tarkoittamani, että leffan musa-cd.. :) Kaivoinkin sen eilen esiin ja soittelin vähän. Kiitos kun muistutit :) Oli just niin ilahduttava kuin muistelinkin.

   Poista
 3. Miten mukavaa saada lukea vastauksia kysymyksiin! Olen muuten salmiakkityyppejä itsekin :)

  Kiitos kirjavinkeistä. Pistän molemmat kirjastolistalle. Saimme meinaan aikaiseksi hommata kirjastokortit ja pidän tärkeänä sitä, että pienellä paikalla käytetään pienen paikan palveluita, jotta niitä ei oteta täältä säästösyistä pois. Sellaisesta ei ole ollut puhetta, mutta onhan se niin, ettei palveluita tuoteta ellei niitä käytetä ja kirjastotoiminta on mun mielestä tärkeää. Ihanaa, kun saa kirjasuosituksia! Niistä on iloa tällaiselle lukutoukallekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kanssasi samaa mieltä noista lähipalveluista. Käyttöä jos ei ole, niin nykypäivänä se on usein palvelulle hyvästit. Minulle usein käy kirjoja lainatessa vanhanaikaisesti, eli en muista uusia kirjoja ja sitten makselen kiltisti sakkomaksuja . Nuottien kohdalla varsinkin käy niin. No, kannatustahan sekin on...

   Poista
 4. Hauskaa lukea näitä vastauksia, joten otanpa itseänikin niskasta kiinni ja vastaan haasteeseesi, mitä en aina saa itsestäni irti ;). Kiitos ja kivaa alkavaa viikkoa sinulle Anu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi ja leppoisaa sunnuntaita sinne :)

   Poista
 5. Olipa kiva lukea vastauksiasi, kiitos kun lähdit mukaan ♡ Täälläkin yksi Mamma Mia -fani. Miten se musiikki voikin olla niin ajatonta. Ja ne leffan maisemat...

  VastaaPoista
 6. Paljon kiitoksia haasteesta Anu! Sulla oli niin hauskoja vastauksia : ) Yritän parhaani, mutta totuuden nimessä on sanottava, että mahdanko saada haastetta suoritettua...tarkistin äsken, että mulla on seitsemän vastaamatonta haastetta! Juu, olen kirjoittanut ne vihkoon ylös, mutta silti en ole saanut aikaiseksi vastattua ; )

  Lämmin osanotto siskosi poismenon vuoksi <3


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Päivi ♥︎
   Ei hätiä mitiä haasteen kanssa. Kuten sanoin, niin kopin saa ottaa, mutta ei paineita, jos ei ota :)

   Poista

Ilahdun jättämästäsi viestistä!