Sielunmaisemia

Sielunmaisemia

28.3.2015

Kevätmessujen antia

Illansuussa kotiuduttiin perheen ja mummon kanssa päivän mittaiselta Kevätmessureissulta Helsingistä. Ideoita etsittiin niin omalle pihalle kuin maallekin. Kuten arvata saattaa, niin messuilla piisasi väkeä välillä tungokseen asti, mutta se ei tahtia haitannut. Messukeskuksen alakerran oli tällä erää valloittanut Kevät Puutarha, Oma mökki, Oma koti, Sisusta! ja Lähiruoka & luomu. 

Kevät puutarhassa oli myytävänä jos jonkinlaista taimea, sipulia, kukkaa, siementä ja juurakkoa. Ja kumma kyllä, yhtään edellä mainituista ei lähtenyt kotiin viemisiksi. Mitä itsehillintää!
Ideoita ja ajatuksia tarttui mukaan sitäkin enemmän. Tällaisen pesusoikkotelineen taidan tehdä meillekin. Seinille laitetut sammaltaulut olivat myös kiehtovia. Hortensiapenkki oli muuten vaan niin kaunis, joten olihan siitäkin kuva napattava.
Tämän kevään ja kesän juttu ihan selkeästi on bambu. Itselläni oli juuri kuvan kaltainen bambu toissa kesänä pihalla. Syksyn tullen nostin sen kylpylään, jossa se viihtyikin helmikuulle. Taisi olla valon vähyys, joka sitten niivitti bambun. Jossain aamutelkkarijutussa puutarhuri kertoili, että nyt Suomeen markkinoille tullut versio saattaisi hyvinkin talvehtia. Mene ja tiedä. No, ihan sama, mutta meille tulee tänä kesänä bambua pihalle. Osa pihasta meillä on japanilaistyylinen, joten sinne se hyvin sopii
Isäntä ja tyttäret totesivat tästä betonipöydästä, että sellainen on sitten seuraava meillä tehtävä betonityö:) Kuka sellaisen tekee ja milloin sellainen ihme tapahtuisi, jäi hieman pimentoon :D
Erilaisia grillikotia, pieniä saunatupia, vajoja ja aittoja oli myös runsaasti nähtävillä. Sillä silmällä osaa vilkuilin, josko saariunelmaan läytyisi vinkkiä ja löytyihän se - kunttakatto! Minusta aivan ihastuttava, mutta isäntä on kanssani ihan eri linjoilla... Ajatushan meillä on se, että mökki olisi hyvinkin huomaamaton ja maastoutunut ympäristöönsä, mutta mitä ilmeisemmin tuo katto jää haaveilun tasolle :)
Mutta mitä herkkuja...

Näitä(kään) en ostanut, vaikka tiskin edessä vierähti tovi jos toinenkin silmillä syöden. Bambutikkuihin on pujoitettu hedelmiä ja sitten koko komeus on uitettu suklaassa, namskis. Mansikat olivat kooltaan ihan älyttömän isoja. Litraan ei kovin montaa jättimansikkaa mahtunut. Ihailun puolelle siis jäi nämä herkut.

Summa summarum - messuilla tuli käytyä ja mukavaahan siellä oli. Sain myös mukaan yllätyskassin, johon palaan tuonnempana. 

Ensi yönä siirrytäänkin sitten kesäaikaaan, joten muistakaahan siirtää kellon viisareita kohti kesää :)

-Anu-2 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia sinulla Kevätmessujen tunnelmista! Itsekin kävin, ja niin ihastuin kaikkiin kukkiin ja vihreyteen... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla!
   Näin keväällä sitä oikein ahmii silmillään kaikkea vihreää ja uutta elämää talven jälkeen. Onneksi meillä on neljä vuodenaikaa :)

   Poista

Ilahdun jättämästäsi viestistä!