Sielunmaisemia

Sielunmaisemia

29.3.2015

Palmusunnuntain DIY pääsiäispuuhia


Tänään heti aamusta kylvin (vihdoin) tomaatin ja kurkun siemenet multaan. Tässä olen itselleni asettamasta aikataulusta nyt hitusen jäljessä. Toivottavasti siemenet jaksavat itää hyvin ja taimet kasvaa ennen kesäkuuta istutuskokoon. 

Tämän jälkeen ryhdyin tekemään pääsiäisaskareita. Olin jo muutama viikko sitten ostanut kipsisidosta apteekista munankuoritöitä varten, mutta nyt oli luova hetki toteuttaa suunnitelmat. Useista blogeista ja pinterestissä olen katsellut näitä hauskoja munankuoritöitä. Siispä tuumasta toimeen ja puhaltamaan ilmapalloja ja sen jälkeen palastelemaan kipsisidosta, uittamaan sidospalat vedessä ja levittelemään sidokset  pallon päälle. Itselläni oli pieniä muovisia kukkalautasia, jonka päälle laitoin valmiit kipsityöt kuivumaaan. Annoin töiden kuivahtaa noin tunnin veran, jonka jälkeen puhkaisin pallon pois. Täysin kuivaksi työt kuivuvat tämän jälkeen noin vuorokaudessa. 
Kipsitöiden jälkeen ryhdyin tekemään fanttilangasta ruohoa. Viime keväänä tein ensimmäiset fanttiruohot ja niistä tuli perhe- ja ystäväpiirissä menestys. Nyt kaivoin varastosta maalta puretun saunan vanhaa seinälautaa, jota taltalla hieman koversin, jotta ruohon sai kauniimmin lautaan kiinnitettyä. Liimasin fanttilangan pätkät kuumaliimalla kiinni. Langan toisen pään leikkasin vinoon, jotta ruohosta tulisi elävämmän näköinen. 
Munankuoreen tuunasin viimevuotisen ruohon liimaamalla siihen höyheniä kupeeseen. 

Askareiden lomassa pesin jälleen sunnuntaiseen tapaan pyykkiä ja tein päivällistä. Perhe toivoi omatekoisia hampurilaisia, joten pyöräytin sämpylätaikinan kohoamaan ja siinä välissä paistoin jauhelihapihvit. Jauhelihapihveihin laitoin aurinkokuivattua tomaattia makua antamaan. (Näyttävt tuossa kuvassa ihan rusinoilta :))
Maukkaita olivat!

Minulla on muutama päivä töitä ja sitten alkaakin pääsiäisloma.

Mukavaa alkavaa viikkoa sinne!
-Anu-


8 kommenttia:

 1. Olipas mukavan toimelias postaus! Meilläkin on viime keväänä saatu fanttiruoho nostettu jo pöydälle. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annika ♥︎
   Tämä päivä oli viimeisen päälle puuhapäivä. Mukava oli pitkästä aikaa touhuta DIY juttuja lähes koko päivä :)

   Poista
 2. Aivan upea idea tuo fanttilangasta tehty rairuoho! Sanoinkohan jo, että kipsikananmunatkin näyttävät tosi hauskoilta! Entäs hampurilaiset sitten, nam :P Aivan tosi hienoja juttuja eli viimeisen päälle onnistunut sunnuntai :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Löysin idean vuosi sitten jostain askartelulehdestä. Valmistus on helppoa kuin heinänteko :D

   Poista
 3. Käsittämättömän paljon olet saanut yhdessä päivässä aikaan!! Kadehdin käsityötaitoasi, sillä itse en osaa kyllä tehdä yhtään mitään. Kiva tuo munankuorijuttu ja herkullisen näköisiä sämpylöitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi :)
   Jos joku olisi minulle sanonut nuorempana, että teen jossain vaiheessa elämääni käsitöitä ja muita askarteluja, olisin nauranut makoisasti. Jostain syystä minussa heräsi pari vuotta sitten jokin luova moodi ja sen jälkeen olen puuhastellut kaikenlaista - terapeuttista se ainakin on. Ei tarvitse touhutessa paljon töitä ajatella.

   Poista
 4. Oletpa ollut todella aikaansaapa :) Munankuoriaskartelu on tosi koukuttavaa ja kuoret ovat ihania monenlaisissa käytöissä! Ihania ovat askartelusi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos inspiraatiosta Anu!
   Kun on sopiva hetki, niin kaikki tällainen näpertely ja askartelu on oikein mukavaa.

   Poista

Ilahdun jättämästäsi viestistä!