Sielunmaisemia

Sielunmaisemia

14.3.2015

Piipahdus maalla ja pihamaan ihmeitä

Tänään kävin maalla katsomassa lumitilannetta ja lampsin pitkin tiluksia ihanassa auringonpaisteessa. Aurinko paistoi täydeltä terältä ja lämpötila kohosi lähemmäs kahdeksaa astetta. Vielä menee tovi, ennen kuin kapsuttelemaan ja istutuspuuhiin päästään, mutta hurjaa vauhtia lumi kyllä sulaa ja sekös tuntuu mukavalta. Pahoja talvivaurioitakaan ei onneksi ollut havaittavissa. 
Kotipihalla mäntyä pitkin kiipeävä köynnöshortensia oli pullistellut silmut ja avannut jo muutamat lehdet. 
Onneksi takametsässä majaileva jänis ei ole pistänyt hortensiaa parempiin suihin, vaikka sitä en ollut suojannut talveksi lainkaan. Torstaina takametsässä ihan lähellä taloa kökötti kaksi jänistä. Saa nähdä, onko niitä kohta liuta lisää. 

Latva-artisokat laitoin toistamiseen kasvamaan reilut kaksi viikkoa sitten ja nyt ne  ovat jo hyvässä kasvuvauhdissa. Melko eritahtiin siemenet itävät ja osa siis ei lähtenyt itämään ollenkaan. 
Huomenna multaan pääsevät tomaatin siemenet. 

Nyt taidan kiivetä saunan lauteille leppoisiin löylyihin...

Mukavaa lauantai-iltaa sinne!
-Anu-

2 kommenttia:

  1. Ihan uskomaton tuo köynöshortensia; nyt jo silmut avautuneet! Minä rakastan hortensioita, mutta köynösversiosta en ole kuullutkaan. Onko siinä yhtä isot kukat kuin tavallisessa hortensiassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Köynnöshortensia kasvaa meillä sellaisessa paikassa, johon paistaa aurinko lähes koko päivän. Köynnöshortensia kasvaa hitaasti ja kukat ovat normaalia pienempiä, mutta herkän kauniita. Kannattaa siis kokeilla :)

      Poista

Ilahdun jättämästäsi viestistä!