Sielunmaisemia

Sielunmaisemia

22.3.2015

Sunnuntain pyykkisutinat ja rentouttava kahvitteluhetki

Tänään koko päivä on mennyt touhutessa kodinhoitohuoneessa. Pyykkiä oli kertynyt ihan käsittämättömät määrät. Kyllä huomaa, että talon emäntä on mennä viikolla tehnyt arki-iltaisin ihan muuta, kuin kotitöitä :D
Pyykkiä on tänään pesty konetolkulla, levitetty pyykkiä ja puhtaita vaatteita viikattu, lakanoita ja pyhkeitä mankeloitu korillinen, silitetty ja roudattu puhdasta pyykkiä oikeille paikoilleen... ja silti vielä olisi useampi koneellinen pestävää pyykkiä odottamassa vuoroaan. No, onneksi kone hoitaa pesupuolen. Pientä supporttia olen nuorisolle antanut pyykkihuollon osalta ❤︎


Myöhäisessä iltapäivässä rauhoituttiin toviksi ja juotiin mummon kansa nuorimmaisen myöhästyneet nimpparikahvit. Leipominen sujui tänään yhteistuumin nuorimmaisen ja isännän kanssa, koska itseltä olisi aika loppunut tyystin kesken. Kakkupohja syntyi nopeasti ja helposti kääretortusta. Väliin laitetiin mansikkahilloa ja itse keitettyä vaniljakastiketta. Kakun koristeluun jäi himppusen vähän aikaa, mutta koska oli päätetty tehdä pupukakku, niin sehän tehtiin. Tämän koristeluvinkin löysin tuolta pintrestin ihmeellisestä maailmasta :)

Vähän näistä koristeista  tuli rujon näköisiä (minä siis koristelin kaikessa kiireessä), mutta pupukakku syntyi kuitenkin :) Pääasia oli, että kakku oli erityisen maittavaa (kiitos muun perheen). 

Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!
-Anu-

8 kommenttia:

 1. Onpas hauska kakku! Ja kuulostaa todella herkulliselta myös.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina :)
   Pieniä iloja pitää aina keksiä - tässä yksi sellanen.

   Poista
 2. Hahaa! Kakku on justiinsa sen näköinen kun pupu olisi hieman pyörähdellyt, eli justiinsa sellainen, millainen sen pitääkin olla. Oikea pöydän keskustelukappale. Hieno!

  Mulla on ensi viikolla tiedossa pyykkiapajat. Nostan mankelin pöydälle ja surruuttelen tuulessa tuoksuuntuneet vuodevaatteet lipastokelpoisiksi. On ollut niin paljon kaikkea, etten ole jaksanut mankeloida pyykkejä, vaikka tykkäänkin mankeloinnista tosi paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kakku herätti kyllä hilpeyttä :)
   Näin se on, että yksi asia pitää tehdä kerralla kuntoon, muuten menee suikat sekaisin. Koska viimeiset viikot ovat olleet työn ja muun elämänmenon kanssa hieman poikkeuksellista, niin pyykkiä on kertynyt ihan liikaa. Eilinen päivä oli sinällään kyllä "terapeuttinen", että pyykin kanssa puljatessa näkee myös kättensä jäljen. Kasan huvetessa alkaa jo hymy hersymään - vähän kuin teillä risusavotassa :)

   Poista
 3. Pupu voi siis näköjään työntää päänsä pensaan sijasta myös kakkuun. Ihana :D.

  Pyykinkäsittely on ollut mulla niin kauan jo katkolla, että enää en edes uskalla mennä katsomaan, mahtuuko sekaan. (Kodinhoitohuone on olemattoman kokoinen, mutta se ei vissiin käy tässä kohtaa puolustukseksi).
  Mikähän siinä onkin, ettei niitä pyykkihommia voi millään hoitaa niin, että mitään ei ikinä kerääntyis mihinkään. Joka kerta suur-urakan jälkeen kun päätän, että NYT en enää päästä kasoja kertymään niin suuriksi, vaan mankeloin ja silitän ja viikkaan heti, kun pyykki on kuivaa. Hehhee. Ei tuu toteutumaan ikinä. Sen enempää näköjään kuin kaiken tarpeettoman vienti kirpparille tai kierrätykseen. Toistaiseksi ovat kiertäneet ihan kotona vaan. Nurkasta toiseen. Ja sekös ahdistaa, mutta sillekään en näköjään saa mitään tehtyä, kun on niin paljon kaikkea kivempaa ja turhanpäiväsempääkin tekemistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä minä olen pyykkien kanssa työntänyt pään pensaaseen ja samalla ummistanut silmät pyykkivuorilta :D
   Samat lupaukset minäkin teen joka ikinen kerta, kun saan suljun selvittyä, mutta...
   Meillä on pyykkikuilu yläkerran vaatehuoneesta alakerran kodinhoitohuoneen kaappiin. Sinällään tosi kätsä systeemi, mutta meillä nuoriso siivotessaan huoneen (= korjatessaan vaatekriisit) pois huoneesta, toimittavat ne kuilusta alas. Siksipä hankin tuollaisen pienen opaskyltin kodinhoitohuoneeseen, josko ne pyykit liikkuisi myös sieltä kuilusta koneeseen ilman äitivoimaa tai sitten pitäisi olla kyllä sellainen James täällä kotona apuna :D

   Poista
 4. Aah, tätä piti jo viikonloppuna kommentoida...Aivan mielettömän ihana kakku! Todella hyvän tuulen kakku :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Kiireessä koristuksista ei tuon kummoisempia tullut (taiteellinen vaikutelma keskinkertainen), mutta hassunhauska idea ja kakku oli hyvää:)

   Poista

Ilahdun jättämästäsi viestistä!