Sielunmaisemia

Sielunmaisemia

16.4.2015

Hankintoja ja toiveita hankinnoista

Tänään aamulla herätessä maa oli valkoinen. Onneksi lumenrippet sulivat hetimiten aamupäivän aikana. Päivä oli kuitenkin kovin kolea, sateinen ja harmaa. Töistä palattuani suuntasin matkan kohti clas ohlsonia. Toissapäivänä ilestyi kyseisen puodin kevätlehti ja tein sieltä mukavia löytöjä mm. kasvihuoneeseen. 
(Kaikki kuvat täältä)

Usein ole huomannut saman ilmiön, minkä nytkin, eli kaikki ihanuudet olivat loppuneet jo ennen lehtisen jakelua. Sain matkaani vain kaksi tuollaista kukkapöytää ja kaksi istutuslaatikkoa, kaupan viimeiset kappaleet molemmista, ja sinkkisen kastelukannun. Nuo kukkahyllyköt ja istutuspöydät olivat keskusvarastostakin loppu, joten niitä ei voinut vielä edes varata. Harmi. Toukokuun alussa tai puolessa välissä pitäisi tavaraa tulla jälleen liikkeisiin, joten sitä odotellessa.

Jos suinkin saan tehtyä hankinnan, niin kukkahyllyköitä tulee kasvihuoneeseen kaksi ja luovun seinähyllyajatuksesta. Istutuspöydän voisi laittaa kasvihuoneen peräseinälle. Sinne se mittojen puolesta mahtuisi hyvin. Siihenkin saa mukavasti ruukkuja tasolle ja kaikkea tarpeellista laatikoihin ja hyllyille :)

Tällaisesta paviljongista käymme isännän kanssa keskustelua. Minä haluaisin tällaisen tuonne hyötypuutarhan puolelle, mutta isäntä ei oikein ajatukselle lämpene. On hänen makuunsa varmaankin liian romanttinen. Katsotaan, tuleeko tämä kotiin vai maalle, vai ei minnekään - jää vielä siis nähtäväksi. 

Viljelylaatikotkin, joita pihalle tarvitsisin, ovat vielä kaupoista nollasaldolla - ainakin sellaiset jotka kelpuutan.  Taidan siis olla vähän hätäinen... Toisaalta nyt olisi hyvää aikaa laitella paikat istutus- ja kylvökuntoon, mutta odotteluksi taitaa vielä homma mennä.

Kohta koittaa jälleen viikonloppu ja pihapuhteet ♥︎

Mukavaa loppuviikkoa!
-Anu-

6 kommenttia:

 1. Ihana toi eka kuva. Mullakin kun nyt sattuneesta syystä olis hirmu inspis kasvatella itse kaikenlaista. Lähinnä yrttejä ja sellaista mitä vois hyödyntää keittiössä. Mutta ei oo ensimmäinen kevät, jolloin elättelen näitä haaveita, jotka yleensä aika äkkiä kaatuu osaamattomuuteen. Mutta jos vaikka tänä kesänä onnistuis... :)

  Ostitko ihan sellasen ison kasvihuoneen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin ihanat tuotteet. Heti, kun lehti ilmestyi, silmäni osuivat näihin!
   Tämä kevät on sellaista innostuksen aikaa. Ryhdy vaan puuhaan - tekemällä oppii - puutarhan hoito ei ole ydinfysiikkaa :D
   Ostimme sellaisen 3,4 neliöisen pienen kasvihuoneen, josta on muutama postaus sitten juttua. Pieni, mutta meille toimivan ja sopivan kokoinen kasvari.

   Poista
 2. Onpas kauniita nuo Clasun puutarhamööpelit. Onneksi nyt jotain ehdit mukaasi saada :)

  Tuosta pergolasta pieni varoituksen sana (valitettavasti). Meillähän on tuo ja meillä oli (on) tuollainen myös möksällä. Se on tosi kiva muodoltaan ja rakenteelaakin ok, ei soraääniä, MUTTA jos mielit/te siitä katettua versiota, tekisi mieli sanoa, että unohda. Se katososa on todella surkea. Aivan ala-arvoinen. Se itse kangas on kyllä kestävää, mutta ilmeisesti ompelutyö teetetään jossain todella halvalla, sillä se ei kestä niin mitään. Kun nuo tuli markkinoille (muutama vuosi sitten) Clasulla, me tilattiin tuo pergola möksälle. Sen kuomu vaihdettiin kahdesti oston jälkeen, eikä se silti kestänyt. Mistään myrskystä ei ollut kyse, vaan ihan normi tuuli tai ei edes sitä. Saumat ratkeilivat ja kiinnityslenksujen kiinnitykset pettivät heti.

  Tänne Jovelaan (se on meillä etupihalla, olet varmaan nähnytkin?) kuitenkin haluttiin tuo sama sen rakenteen vuoksi, tarkoituksena tehdä siitä viherpergola, jonka rakenteita pitkin villiviinit tai humalat, siis jokin köynnöstävä monivuotinen kasvaisi. Nostettiin kuitenkin se kuomuosa kiinni, koska meinattiin, että sen alla olisi voinut sillä hetkellä tehdä jotain sadearkoja puuhia. Pergolan nro.2 kuomu kesti tasan sen hetken kun se nostettiin ylös, keskiosa petti heti. Ei kestänyt omaa painoaan rikkoutumatta. Lähettivät kyllä uuden, ihan sama juttu. Taisi kestää 1-2 päivää kun kuomu taas ratkeili ja kiinnitykset petti - keskiö ensimmäisenä. Se ompelu on vaan niin käsittämättömän huonosti tehtyä ja se lanka sopimaton tuollaiseen käyttöön. Se keskiö on siis kangaslenksu, joka on ommeltu katoksen keskelle. Koska ompelutyö ja lankamateriaali on huonoa, siihen ei edes voi tehdä itse jotain korvaa kestävempää ratkaisua, koska se koko keskiökohta on täynnä huteraa saumaa.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna varoituksesta - oikeasti. Isäntä täällä oli hyvinkin iloinen, kun luin kertomuksesi. Hän kun ei kestä pätkääkään vehkeitä, jotka vaatii säätöä. Taitaa jäädä tämä luomus kauppaan.
   Täällä tehdään laatikkopuutarhaa ja aurinko paistaa!

   Poista
 3. Kauniita nuo puiset kalusteet, ottaisin itsellenikin! <3 On varmasti mukava suunnitella kaikkia ihanuuksia uuteen kasvihuoneeseen. Toivottavasti ehdit ensimmäisten joukossa, kun täydennystä tulee jälleen kauppaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihastuin itse tuohon harmaaseen sävyyn ja kalusteiden rouheuteen. Töytynee käydä säännöllisin väliajoin kysymässä, josko jo varauksia otetaan vastaan.
   Seisoskelen usein kasvihuoneessa ja mietin, mitä ja miten mihinkin laita. Taitaa olla niin, että haluja erilaisiin juttuihin on enemmän, mitä tila antaa myöden :)

   Poista

Ilahdun jättämästäsi viestistä!