Sielunmaisemia

Sielunmaisemia

31.5.2015

Kuorikepainit sunnuntaipäivän ratoksi

Juhlat on juhlittu. Kuopus päätti peruskoulun ja rakkaan ystäväni poika pääsi yioppilaaksi. Eilen oli upea päivä viettää juhlia.

Tänään sunnuntaina on sitten tartuttu taas toimeen ja 30 säkkiä kuoriketta (50 litraa / säkki) on nyt levitetty kuorikealueille. Kottikärrystä kosahti rengas, joten kantohommiksi meni. No, toisaalta tulipahan harrastettua pitkäkestoista liikuntaa koko päivä. Toiveena on, että jokunen gramma sitä itteään suli pois.


Tuossa alemmassa kuvassa näkyy hyvin uuden ja vanhan kuorikkeen väriero. Toisaalta ei mene pitkää aikaa, kun ero tasoittuu. Takapiha on vielä ilman uutta kuoriketta. Laskeskelin, että toinen 30 säkkiä siihen uppoaisi. Kuorikkeelta on helppo kitkeä sinne kuulumattomat kuusen ja koivun yms taimenalut ja niitä kuulkaa riittää. Mietinkin kitkiessä, pitäisikö perustaa kuusen- ja koivuntaimiin erikoistunut myymälä. 
Kuorikkeen kannon ja levityksen lisäksi istutin kesäkukkia, purjoa, syötäviä kukkia ja kesäkurpitsat. Mullan kannon jälkeen kuorikesäkit tuntuivat tosi keveiltä :) Isäntä imuroi useamman tunnin taloa kiertävää kivetystä lehdistä. Ihanaa, että sain apuja pihahommissa, vaikka tiedän, että isännällä leipätyöt painavat päälle. 

Tänä keväänä istutetut alppiruusut puhkesivat kukkaan viikonloppuna. Vanhempien alppiruusujen kukintaa saadaan vielä odotella. Vähän näyttäisi siltä, että kukinta jää vaisuksi. Viime keväänä alppiruusut kukkivat upeasti. 
Pähkäilin tovin, mitä varjon paikkaan istuttaisin, mutta lopulta päädyin lumihiutaleisiin. Tuohon kohtaan aurinko paistaa vain aamulla, joten ihan mahdottoman paljon valinnanvaraa ei ollut. 

Tähän loppuun laitan kuvan kukkivasta pilvikirsikasta, mikä on kuvattu yläkerran kolmioikkunasta. Aamulla herätessä ja alakertaan kävellessä näen ensimmäisenä tämän ihanan näyn :)

Reilun työpäivän mittainen urakka on suoritettu. Mieli lepäsi työn touhussa, vaikka tiesikin taas tehneensä hommia. 

Charles  Dudley Warnet on sanonut: 
" Puutarhanhoito vaatii saranoilla toimivan valurautaisen selän" 

Siihen yhdyn ja painun nyt pehkuihin lepuuttamaan selkää ja hyvin mukavasti uupunutta kroppaa.

Aurinkoista alkavaa kesäkuuta!
-Anu-
10 kommenttia:

 1. Totta. Välillä tuo selkä pettää... Tulipas siistiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Sitä aina innostuu niin, ettei malta lopettaa...

   Poista
 2. Tuo teidän piha sopisi näyttelypihaksi, niin täydellinen se on! Kylläpä kasveille uppoaa paljon kuoriketta; ei ihme, että kroppa uupuu moisesta. :) Kirsikkapuu on kuin huntu, niin ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi :) Puutarhassa touhuaminen vie ajatukset ihan muualle ja samalla on hyvä purkaa energiaa ja mien syövereitä. Nyt on sellainen hetki elämässä, että on oikeasti mahdollista kohdentaa aikaa omaan ja perheen hyvinvointiin. Se tuossa pihahommissa on niin ihanaa, että kättensä jäljen näkee heti, kuten myös sen jos jättää tekemättä.

   Poista
 3. Tuttu tunne toi selkäkipu..! Kertakaikkiaan aivan upea puutarha teillä ja hyvin hoidettu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Kun tietää rajansa, niin pitäisi ymmärtää lopettaa ajoissa, mutta kun tuo touhuaminen vie mennessään...

   Poista
 4. Toden totta teillä on kaunis puutarha! Mistä tulikin mieleen, että pitäisi itsekin hakea tuota kuoriketta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla :)
   Vertailun, niin hinnan kuin laadunkin osalta, päädyin itse honkkarissa myytävään tarhurin kuorikatteeseen.

   Poista
 5. Aina vaan kaunistuu <3.

  Ja kiitti muuten siitä kuorikatevinkistä. Mies kiltisti ajeli Honkkariin hakemaan kun "halvalla sai" :). Oli vissiin 3 säkkiä 12 eurolla tai jotain muuta ihan älyhalpaa verrattuna K:lla alkavan valmistajan vastaaviin. Ja sen jälkeen kun kate on säkistä maahan kaadettu, ei enää erota mistä se on tullut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annukka:)
   Honkkarissa oli erikoistarjous, josta itsekin ostin sen 30 säkkiä hyvillä mielin juurikin ajatellen kuin Villeeni - "halvalla sain"

   Poista

Ilahdun jättämästäsi viestistä!