Sielunmaisemia

Sielunmaisemia

28.5.2015

Piha kukkii


Pihalla puut ja pensaat kukkivat valkoisenaan. Kirsikkapuu puhkesi kunnolla kukkimaan eilen, kuten myös pilvikirsikka. 
Päärynäpuu sekä isotuomipihlaja-aita kukkivat myös samaan aikaan. Pihalla on nyt monta valkoisina kukkivia puita ja pensaita. 
Erityisen ilahtunut olen siitä, että takametsästä on kivikkoon levinnyt itsestään saniaisia. Olisikohan nämä sananjalkoja? Tunnistatko?

Ruusukvittenikin puhkesi kukkaan. Lämpimiä päiväiä on ollut muutama ja samalla piha on vaihtanut näköä päivittäin. Illalla oli ihan pakko tehdä vielä kierros pihalla ja pysähtyä hetkeen, tähän kauneuteen ympärillä.

"Kukat tekevät ihmisistä aina terveempiä, 
onnellisempia ja auttavaisempia; 
ne ovat auringonpaistetta, ruokaa ja lääkettä sielulle."

-Luther Burbank- 

Hymy täältä sinne :)
-Anu-


8 kommenttia:

 1. Ei voi muuta kuin huokailla, kun katsoo pihaasi! Niin hieno kontrasti valkoisen ja punaisen välillä, kuten tuossa verivaahteran ja kirsikkapuun yhteiskuvassa. :)

  Tiedätkö muuten, että se meidän syksyllä istuttamamme kirsikkapuu on sittenkin hengissä! On vähän vain myöhäissyntyinen. Nyt vasta tajusin senkin lähinnä blogisi ansiosta, että makasiinin vierustalla kasvaa kolme kirsikkapensasta tai -puuta. Olivat vain vuosia hiekkakasan takana kätköissä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi ♥︎
   Pidän kovasti erilaisista lehtien muodoista ja väreistä. Hieno juttu, että puu on hengissä ja vielä sekin, että uusia löytöjä teit :)
   Ihanaa viikonloppua sinne!

   Poista
 2. Niin kaunista, huokailee hänkin täällä :) Hedelmäpuista on varmasti paljon iloa. Niin kukkavaiheessa kuin myöhemminkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taru ♥︎
   Päärynäpuu tuotti viime syksynä hyvin satoa ja hedelmät olvat maukkaita ja makoisia. Nuo kirsikat ovat toinen juttu. Toinen laji on niin hapan, että ajatuskin syömisestä kiristää kielenkannan :D Toinen puu tuottaa kohtuullisen makeita kirsikoita. Hilloksi sopivat molemmat hyvin ja räksille kelpaavat usein ennen kun pääsemme niihin itse käsiksi. Räksät kun ovat taitavia luikkimaan verkkojenkin alle.

   Poista
 3. Ihanan näköistä. Istutan tänä vuonna erilaisia kirsikoita ja päärynäpuun luumun, kriikunoiden ja omenoiden seuraksi. Ei malttaisii odottaa kirsikan kukintaa. Kaikki onneksi aikanaan.

  Tuo saniainen ei ole sananjalka mielestäni. Sillä on alkuun lehdetön varsi ja sateenvarjomainen melko leveäkin lehtiosta. Monia saniaisia pitää tutkia alta ja päältä, että tunnistaa. Tuli kuitenkin mieleen, että voisiko tuo olla kivikkoalvejuuri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati ♥︎ ja kiitos kasvin tunnistuksesta. Katselin netistä tuon kivikkoalvejuuren tietoja ja se sattuisi kuvaukseen. Täytyy vielä ottaa kasviopas käteen ja tutkailla tarkemmin tuota kasvia. Niitä on nyt monessa paikassa pitkin pihaa. Ovat niin kauniita, että annan kasvin kasvaa siinä, mihin ovat asettuneet. Iloa viikonloppuusi!

   Poista
 4. Minä niin allekirjoitan nuo sanat! Kauniita kukkia!

  VastaaPoista

Ilahdun jättämästäsi viestistä!