Sielunmaisemia

Sielunmaisemia

3.5.2015

Puutarhatouhuja ja luonnon ihmeitä

Takapihan rhodot saivat tänään kaksi uutta kaveria. Kävin ostamassa lannoitteita, multaa ja kuoriketta, ja matkaan tarttui samalla myös kaksi pientä, napakkaa rhodoa. Vanhat rhodot lannoitin ja nyt toivon, että nuput jaksavat kasvaa hyvin. Viime keväänä kukat olivat upeat.
Istutuspuuhan jälkeen siirryin nurmikon kimppuun kera haravointi-/ ilmastointikoneen. Tuo härpätin on ostettu vuonna miekka ja kirves, mutta uskollisesti jaksaa edelleen rapsutella nurmikkoa. Mokomasta pienestä ruohoalueesta tuli pari kottikärrillistä heinää. Koska piha on havupuuvoittoisen metsän reunassa, sammalta kertyy joka paikkaan, myös nurmikolle. Vaikka sammaleesta pidänkin erityisen paljon, niin nurmikolle sitä en halaja. Tämä toimenpide on auttanut pitämään sammaleen vähän pienemmässä roolissa. Rapsuttelun jälkeen nurmi sai kevätlannoitteet. 
Tarhakylmänkukka ja kevätesikko ovat ryhtyneet myös kukkimaan. Laventeli jaksaa kukkia hyvin kasvihuoneen suojassa. Siirrän laventelit pihalle, kunhan kelit hieman lämpenevät.
Koivuissa on jo hiirenkorvat, ainakin melkein. Mustaherukka pukka mukavasti myös lehteä ja bonsaimaiseksi leikattu lehtikuusikin kivikkopuutarhan puolella jaksaa työntää uutta neulasta, vaikka sitä ankaralla kädellä karsinkin. 

Kangaskarhunsammal on valloittanut takapihalla turveharkkojen pinnan. Siitä olen erityisen iloinen. Kastelin pihan perustamisen yhteydessä piimävedellä turveharkkoja siinä toivossa, että sammal valloittaisi siinä paikkansa. Joko toimenpide tepsi tai sitten luontoäiti hoiti homman :)

Luonnon ihmeitä

Tänä keväänä pihapiirissä on havaittu paljon erilaisia lintuja tai sitten niihin on vain nyt tullut kiinnitetyksi enemmn huomiota. Käpytikka viihtyi takapihan koivussa toivin jos toisenkin ja vanhimmainen tyttäristä sai napattua hyviä kuvia kauniista tikasta. 
Kävin takametsässä katselemassa valkovuokkoja ja silmiini osui oksan päässä nököttävä öttiäinen. Tätä yksilöä en tunnistanut. Tietääköhän  teistä joku, mikä ötökkä tässä on pitkän "pistimen" kanssa? Hauskan näköinen tämä kaveri kuitenkin on. 

Hymy ja ajatus täältä sinne :)
-Anu-

10 kommenttia:

 1. Teillähän alkaa puutarha jo suorastaan kukoistaa! Tuo pikku ötökkä on hauskannäköinen kaveri, mutta enpä tosiaan tiedä, mikä se mahtaa olla. Kivan kuvan olet siitä kyllä saanut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhden osan olen saanut nyt kuntoon. Kivipihan imurointi ja perkaus olisi seuraavaksi vuorossa. Taitaa mennä viikonloppuun ennen kun sinne hommiin leipätyöltä ehdin.

   Poista
 2. Oho, mitä kuvia! Varsinkin tuo ötökkäkuva! Miten sait noin tarkan pienestä olennosta?:) Puutarhanne näyttää tosi kivalle. Kiitos kierroksesta, tulen mielelläni uudelleen tutkimaan kasvunihmeitä!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina:)
   En kyllä tunnusta olevani mitenkään hyvä kuvaaja, mutta tutustun juuri tuohon kamerani saloihin ja harjoittelen. Kameran linssin läpi mailma näyttää erilaiselta!
   Mukava, kun pidit kierroksesta. Ensi viikonloppuna siirrynkin kivipihan puolelle hommiin.

   Poista
 3. Hyviä kuvia! Ihanasti teillä on jo mun lempparikasvikin kukassa (tarhakylmänkukka). Aika hurja piikki on kaverilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari ja tervetuloa lukijaksi!
   Tuo tarhakylmänkukka muistuttaa paljon kangasvuokkoa.

   Poista
 4. Melkein hörähdin nauruun, kun katselin vuorotellen tuota sinne luotua siisteyttä, tasaisuutta ja hallittua kauneutta verraten sitä tuohon kumpereiseen epätoivolaan köökkipuutarhamme puolella ;DD Täällä kun on justiinsa sitä itseään. Ihanaa nähdä tuollaisia rauhottamoita (ja valmistautua tannertaistoon täällä) ;)

  Ihania kuvia kaikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Täällä kotipihalla on suoraa, mutta maalla kylläkään ei :)
   Jos siellä teillä ryhtyisi vaateroimaan, niin saisi varmaankin monta vuotta kaivaa kiviä ylös :D
   Jokos olet siirtänyt tomaatit ym kasvareihin?

   Poista
 5. Onpa ihania kuvia, varsinkin nuo lähikuvat oksista, sammaleesta ja itikasta ovat ihan mahtavia<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Kaikki nämä kuvat on ottetu pihaltamme. Luonto on ihmeelliseen kaunis, kun sitä ryhtyy tarkemmin tutkailemaan.

   Poista

Ilahdun jättämästäsi viestistä!