Sielunmaisemia

Sielunmaisemia

22.6.2015

Wehmaan kartano - elämyksiä kaikille aisteille

Reilu viikko on vierähtänyt sitten viime postauksen. Juhannuksen ympärys vierähti Saimaan aalloilla leväten ja nauttien olosta ja elosta. Veneelle ajellessa poikkeamme usein Mikkelissä joko Tertin kartanoon tai Kenkäveroon, mutta tällä kertaa tuossa kohtaa painettiin kaasua ja suhautettiin Juvalle Wehmaan kartanoon
Wehmaan kartanon pihapiirissä on Butiken på Landet myymälä ja rakennuksen toisessa päässä aivan ihastuttava Teehuone - TeaHouse of Wehmas, mikä on Suomen ainoa englantilainen teehuone.
Butiken på Landet

Teehuone
Teehuonella nautiskelimme pitkän kaavan mukaan Afternoon Tea-menun, mikä sisälsi ihania kerrosleipiä ja taivaallisen hyviä vaniljasconsseja sekä pieniä leivonnaisa.  Teet valittiin erkseen olevasta listasta, jossa oli yli 70 erilaista teesekoitusta. 
Näitä tarjottimia anteineen tuli siis meille 4:lle pöytään 2, eli menu oli runsas ja erittäin maukas. Valitsemani tee oli uutuus nimeltä Summer rain - nautinnollinen makuleämys, suosittelen!  Teehuoneen nettikaupasta voi tehdä myös ostoksia, mikäli paikan päälle ei pääse käymään. 
Teehuone sisältä
Teekauppa
Wehmaan kartano on ympäristönä ihastuttava ja tarjoaa kävijöille  elämyksiä - kaikille aisteille. Teehuoneen antimet ovat aivan ihania. Mukaan veneelle oli ostettava muutamaa eri teetä. Mukaan lähti uutuustee, eli Summer rain sekä vanha tuttu maku Mambo jambo.

Pihan toisella puolella on iso navetta, johon pääsi tutustumaan tuosta ylisille menevän sillan alapuolella olevasta oviaukosta. 
Wehmaan kartano on luomutila. Tilalla asustaa 60 lypsylehmää ja oviaukosta pääsi katsomaan lypsyrobotin toimintaa. Kätevä peli sanoisin. Siinä nuo lehmät odottelivat robotille pääsyä sulassa sovuussa jonottaen. Jälkikasvu ei erityisemmin pitänyt navetan tuoksuista :)Itselle tuli niin lapsuusajat mieleen, eli tätini luona vietetyt kesät ja navettatouhut. Kyllä on niistä ajoista ajat muuttuneet. 


Olisikohan tässä maljakossa rypsiä tai rapsia? No, jokatapauksessa kaunis on kimppu.

Lämpimästi suosittelen käymään Wehmaan kartanossa Juvalla, jos sielläpäin liikutte. Aikaa kannattaa varata elämyksiin kuitenkin ihan reippaasti. 

Näissä maisemissa vietimme tänä vuonna Juhannuksen - ei hullumpi elämys tuokaan. Tyyni vesi, lintujen laulua ja raikas kesäinen keli.

"Mihinkään menemisen arvoiseen paikkaan 
ei ole oikotietä"
-Positiivarit-

Nautitaan elosta ja olosta!
-Anu-


10 kommenttia:

 1. Aivan mieletön miljöö! Kyllä ehdottomasti täytyy laittaa muistiin, jos vain liikkuu näillä suunnin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta. Suosittelen lämpimästi.

   Poista
 2. Kiitos vinkistä! Teehuone kuulostaa todella ihanalta...Hmmm...jotkut tuollaiset teekutsut voisi itsekin järjesää kesällä!:) Kesäisin mekin usein ajetaan 5.tietä pohjoiseen, ja Kenkäverossa on tullut pysähdyttyä, Tertin kartanossa haluaisin myös ehdottomasti vierailla. Siellä on kai aika upea puutarha?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme käyneet muutaman kerran tuolla teehuoneella ja nautiskelleet menusta. Siskoni kanssa kun siellä kävimme, niin sen jälkeen pidettiin itse teekutsut ja leipastiin sconsseja, nam.
   Suosittelen lämpimästi myös tuota Terttiä - ihana paikka sekin. Puutarhaan Tertissä tehdään kierroksia, joten kannattaa katsella etukäteen ajat, milloin suljettuun puutarhaan pääsee. Noissa vanhoissa miljöissä on tunnelmaa!

   Poista
 3. Hieno paikka tuo Wehmaan kartano - niin päältä kuin sisältä. Täytyy pitää paikka mielessä, jos joskus tulee siellä päin liikuttua. Teehuone onkin todella eksoottista Suomen oloissa, ja tarjoilut saivat kyllä veden kielelle tälläkin puolella ruutua. :) Tuollaiset uudet kivat lomavierailut jäävät taatusti mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarjoilut ovat ihanat. Ruusuinen sisustus sopii tuonne hyvin ja on teeman mukainen -täysin englantilaistyylinen. Pidempään jos pitäisi ruusujen keskellä olla, niin ei tulisi mitään. Isännällä on olemista tuolla sisällä, kun hän ei kertakaikkisesti ole ruusuihminen senkään vertaa, mitä minä :) Teehuoneella on hauska yksityiskohta wc-tiloissa. Siellä on sisältäpäin pehmustetu ovi ja toki ruusujen kera :) Jos hyvää teetä haluat, niin tuolta nettipuodista kannattaa tilata satsi.

   Poista
 4. Arvostan, että näitä vanhoja rakennuksia pidetään elävässä käytössä. Hienon näköinen tuokin paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan - olen samaa mieltä. Onneksi "venematkan" varrelle sattuu useampi tällainen kaunis vanhanajan miljöö, jossa voi käydä nautiskelemassa tunnelmasta ja ihanista tarjoiluista.

   Poista
 5. Kaunista, niin perinteistä ja kaunista - huokaus. Teillä on ollut siis kelpo miljöö Juhannuksenvietossa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän aina löytää tällaisia kauniita paikkoja ja elämyksiä kun ollaan liikenteessa. Nuo aakkoset kahvipaikkoina on niin nähty, ettei niihin viitsi mennä, jos ei ihan pakko ole.
   Meillä oli juhannuksena oikein upeat ja vaihtuvat "mökkimaisemat". Pieni lomanen ennen varsinaista lomaa teki kyllä terää!

   Poista

Ilahdun jättämästäsi viestistä!