Sielunmaisemia

Sielunmaisemia

15.8.2015

61º10,3’ P, 28º22,1’ I

Lauantaiaamu valkeni kauniina ja taivas oli lähes pilvetön. Heräsimme jo varhain, pakkasimme retkivehkeet autoon ja otimme veneen trailerille auton perään ja suuntasimme nokan kohti Lappeenrantaa. Tänä kesänä ei olla juurikaan tehty trippejä pikkuveneellä, kun säät ovat olleet mitä ovat. 
Noin tunnin ajomatkan päässä veneelaskupaikalta löytyi ihana pitkä etelään aukeava Satamahiekka Päihänniemeltä. Kerrassaan upea paikka.  
Matalaa hiekkarantaa oli toista kilometriä. Rannalla ei tarvinnut olla yksin, mutta koska ranta on pitkä, niin tungosta ei kuitenkaan ollut. Vietimme rannalla ihana päivän uiden, auringosta nauttien ja retkieväitä syöden. Voi että oli ihana ja rentouttava päivä!
 Vesi oli uitavan lämmintä ja matalassa rannassa oli ihana kahlailla.
Takaisin lähtösatamaan ajellessa yhden saaren rannalla kiven päällä seisoi kurki maisemia katsellen, mutta ponkaisi lentoon, kun ajoimme ohi. Harmi, että kamerassa ei ollut kiinni pitkää putkea, jolla olisi saanut paremmin kuvattua tuon upean linnun nousukiidon. Onneksi kuitenkin kamera oli kaulalla, jotta sain edes nämä kuvat napsittua.
Vesiluontoa ja erityisesti vesien äärellä eläviä lintuja on ihana seurailla. Ympäristöä tarkkaillen ja siitä nauttien mieli vapautuu kaikesta muusta ja päivän päätteeksi olo on ihanan seesteinen ja rentoutunut. Jälleen kerran tulin vakuuttuneeksi siitä, että vesiluonto on minun sieluni lepopaikka ja sielunimaisema!

"Olen hiljaa, aivan hiljaa.
Hiljaisuudessa voin
paremmin kuulla oman ääneni;
oman sydämeni ajatukset.

Hiljaisuudessa ei ole mitään
kuitenkin se on täynnä
ihmetystä ja uusia asioita.

Hiljaisuus voi täyttyä,
hiljaisuus voi tyhjentyä
- ihan miten haluat.

Voit muovata sitä 
kuin taiteilija,
tehdä siitä oman näköisesi;
paikan jossa sielusi lepää."

(Runo pomittu täältä)

Hymy ja ajatus täältä sinne ♥︎
-Anu-

10 kommenttia:

 1. No kyllä tosiaan näytti kovin rentouttavalta :)). Lintuja on kyllä tosi vaikea kuvata, pitäisi olla ihan pro vehkeet… Mutta nämä otokset ovat kyllä minun silmääni tosi hyviä, hienosti sait sen taltioitua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi!
   Tänään menikin päivä marjanpoimimisessa, säilömisessä ja huushollin siivouksessa.
   Koti näytti siltä kuin täällä olisi hunnilauma pyörähtänyt, kun aika on mennyt kaikkeen muuhun. Onneksi nuo pölyt eivät karkaa :D

   Poista
 2. Upeat maisemat jälleen kerran, ja aivan ihana runo! Mukavaa alkavaa viikkoa ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Milla :)
   Rakastan lukea runoja ja etsiä ajatuksiin käyviä runoja. Joskus kirjoittelen niitä myös pöytälaatikkoon. Mukavaa alkanutta viikkoa myös sinne!

   Poista
 3. Mahtavan retki- ja uimapaikan löysitte! Täytyy tunnustaa, että tälle kesälle minulta on uiminen jäänyt kokonaan. Luonnon tarkkailu on tosiaan rentouttavaa. Tulimme juuri öiseltä pimeältä kävelyreissulta ja yötaivaallakin hanhet viilettivät vielä täysillä. Nuo kurkikuvat ovat upeita. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän piti alunperin mennä ihan toiseen paikkaan, mutta matkan varrella olikin tämä upea hiekkaranta, joten ei paljon tarvinnut miettiä jääkö vai ei. Koska olimme liikkeellä alumiinirunkoisella veneellä, niin se on helppo ajaa suoraan matalaan rantaan. Meillä vanhimmainen bongasi vikonloppuyönä tähdenlennon. Kiitos Päivi kommentista ♥︎
   Mukavaa alkanutta viikkoa sinne Airisrantaan!

   Poista
 4. Ihanan kimmeltäviä ja rauhoittavia kuvia! Hienosti sait kyllä tuon kurjen napsaistua kuvaksi! Kurkia ja joutsenia täälläkin näkee ja kuulee. Töräyttelevät kai jo lähtökutsuja, luulen. Onpa ihanaa, että elokuu nyt tarjoilee näitä upeita ilmoja. Niin sitä vaan kesä- ja heinäkuun sääharmitukset unohtuvat. Koko loppukuuksi on ennustettu hienoja säitä. Tällaisset viileät illat ja lämpimät päivät on virkistäviä. Joutaa vielä mattopyykillekin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna ♥︎
   Onneksi kamera on nykyisin lähes aina käsillä, kun olen liikenteessä. Ihanaa, että kesäiset kelit kuitenkin tulivat. Nyt vaan pitää ladata aurinko- ja lämpöenergiaa itseensä syksyn pimeneviä iltoja varten! Olen "huonojen kelien" varjolla siirtänyt ikkunoiden pesua aina vaan. Nyt ei kohta ole mitään tekosyytä laistaa tuota hommaa:)

   Poista
 5. Upeat maisemat ja ihanat kuvat niistä! Näyttää, että teillä on todellakin ollut rentouttava retkipäivä. Telkkarin voi tosiaan unohtaa kun pääsee aitiopaikalle seuraamaan luonnon elämää - seurattavaa riittää ja kun rauhassa katsoo, voi nähdä vaikka mitä. Runosta on pakko vielä sanoa, että miten osuva se onkaan ja ajankohtainen. Todella kaunis. Laita ihmeessä joskus omiakin runojasi blogiin meidänkin luettavaksi! Mukavaa, rentoa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu ♥︎
   Jotenkin nuo luonnon ihmeet jaksavat aina vaan sykähdyttää. Pienikin trippi tekee ihmeitä omalle hyvinvoinnille.
   Yhden kirjoituksen julkaisinkin kun siskoni nukkui pois. Täytynee katsoa, josko sitä rohkenisi laittaa muitakin julki. Ihanaa aurinkoista viikkoa sinnekin!

   Poista

Ilahdun jättämästäsi viestistä!