Sielunmaisemia

Sielunmaisemia

7.8.2015

Lämpöä ja valoa

Oi ihanuus! 
Aurinko ja lämpö on muutamassa päivässä 
saanut kasvihuoneessa ja pihalla ihmeitä aikaan. 
Latva-artisokat ovat työntyneet lehtien suojasta hujauksessa ylös ja ilokseni huomasin, siis lähes pompin ilosta ja riemust pihalla ja höykkyytin siippaa katsomaan tätä ihmettä, että yhden kukinnon sijaan yhdessä kasvissa on kolme kukintoa tulossa! 
Awesome!
Kaksi paprikaa jo ihan vallan punastelevat kasvihuoneessa :)
Viidakkokurkut ovat lähteneet myös "valtaisaan" kasvuun. Ovat olleet sellaisia auringonkukan siemen kokoisia, mutta nyt lämpö on niitä vallan hyvin pullistellut. Varsissa roikkui useampia peukalon kynnen kokoisia viidakkokurkkuja. Tästä näiden pitäisi vielä hieman kasvaa, eli tulla selaisiksi kirsikkatomaattien kokoisiksi. 
Kasvihuonekurkkua ja kesäkurpitsaa tulee niin, ettei niistä viitsi enää juuri mainita :)

Yrttilaari rehottaa myös valtoimenaan. Nyt taisi sitten tulla kesä, kun juuri loma loppui. No, en marise - lämmin viikonloppu on edessä ja pitkään on vielä valoisia iltoja!
Meillä tehdään tänä viikonloppuna esikoisen muuttoa ja marjanpoimintaa. Siinä sitä hommaa taas piisaa:)

Ihanaa ja aurinkoisen lämmintä viikonloppua sinulle!
-Anu-

12 kommenttia:

 1. Voi mikä sato! Latva-artisokka onkin vähän erikoisempi itse kasvatettava. Kaunis kasvi, suorastaan sisustuksellinen :). Kivaa kesäviikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Karja :)
   Latva-artisokka on minulle uusi tuttavuus omalla kasvimaalla ja ajattelin, että ei sieltä mitään tule. Ihanaa oli huomata nuo kukinnot.

   Poista
 2. Mikä elokuun maku näissä kuvissasi, aivan ihanaa ja kunnioitettavaa sinun ovat sinun taitosi puutarhassa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Hanna!
   Puutarhaa hoitelen fiilispohjalta ja ihmeellistä on, että esimerkiksi latva-artisokka kasvaa rehottaa noin upeasti. On täällä käyty taistoja tuholaisten kanssa välillä onnistuen ja välillä ei niin hyvin, mutta oppia ikä kaikki :)

   Poista
 3. Voi miten mahtavaa, itse en ole edes haaveillut latva-artisokan kasvattamisesta. Kaunista ja hyvää samassa paketissa, terkuin Suska Koivulasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suska!
   Koemielessä ostin helmikuussa siemenet, kylvin ne maaliskuussa ja kaikki siemenet iti. Istutin taimet ulosa harson alle kesäkuussa kun melkein tuli takatalvi ja ajattelin, ettei nämä jalkojaan jatka. Taisivat siinä vahingossa karaistua kunnolla... Sitten vielä olin ahne ja samaan lootaan laitoin kaikki taimet ja tungostahan tuolla on :) Mutta kannatti kokeilla ja ilahtua!

   Poista
 4. Oman maan antimet ovat ihan parhaita. Näyttää että teillä tulee olemaan ihan mahtava sadonkorjuuaika. Viidakkokurkku on minulle ihan uusi juttu. Täytyy pitää mielessä sillä se on supersuloisen näköinen. Kerrothan miltä se maistuu kun pääset maistelemaan. Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta! Maalla ei juuri viljelylaatikoista tule mitään, mutta marjaa piisaa. Ajattelinkin jo, ettei noista viidakkokurkuista tule kuin kokemusta, mutta niin vaan ryhtyivät ilokseni kasvuun. Ostin siemenet ihan vaan tuo söpöyden vuoksi :) Sitruunakurkku kukkii kasvihuoneessa kovasti, mutta taitaa olla niin, ettei satoa ehdi tulemaan. Saas nähdä, kuinka käy.
   Mukvavaa viikonloppua sinnekin! Meillä on jänskät ajat, kun vanhimmainen lentää pesästä :)

   Poista
 5. Komea latva-artisokka ja vieläpä todella kaunis. Nykyisin kai käytetään ihan hyötyvihanneksiakin koreistekasvien ja kesäkukkien joukossa antamaan ilmettä. Latva-artisokkakin sopisi sellaiseksi. :) Suloinen viidakkokurkkuvauva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin keväällä kukkakimpun, jossa oli pääkukkana latva-artisokka. Sopi mainiosti kimppuun ja kesti maljakossa pitkään. Maltan tuskin odottaa viidakkokurkkujen maistamista :)

   Poista
 6. Lämpö saa todellakin ihmeitä aikaan :) Komeat ovat latva-artisokat! Meillä mökillä kurpitsat rehottavat, niistä saadaan varmaankin pian kesäkurpitsasatoa ja myöhemmin syksyllä toivottavasti vielä Halloween-rekvisiittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla :) Lämpö ja aurinko kyllä tekee itsellekn hyvää. Eilinen päivä meni muuttopossakassa ja samalla tuli jumpattua ihan kiitettävästi rappusissa ylös ja alas. Tänään olisi staattisempaa hommaa tiedossa, eli vattupuskissa seisomista :)

   Poista

Ilahdun jättämästäsi viestistä!