Sielunmaisemia

Sielunmaisemia

14.8.2015

Viikonlopun alku

Kotipihalla kukat on kasteltu, nurmikko leikattu, siis sellainen pieni pläntti, jonka ajaa hetkessä kelaleikkurilla ja kasvihuoneen satoa korjailtu. Viikonloppu voi siis alkaa. 

Taitaa olla yhden käden sormin laskettavissa kerrat, mitä tänä kesänä olen terassilla istuskellut. Nyt istun ja nautin!
Isäntä haki viinin ja tein meille herkkuleivät, johon laitoin päälle puutarhasta syötäviä kukkia koristeeksi. Lämmin ilma sivelee ihoa, aurinko vielä hetken lämmittää ja ympäriltä kuuluu tuttuja kaupungin ääniä. Joku naapuri ajaa ruohonleikkurilla nurmea, moottoripyörän kiihdytysääniä kuuluu satunnaisesti jostain kauempaa, mutta muuten on rauhallista. Mehiläinen pörrää vieressä olevassa kukassa. Puiden lehtien vieno suhina kuuluu taka-alalla. Haavanlehti havisee. Isäntä istuu vastapäätä ja lukee. Tällaiset hetket ovat sitä arjen luksusta!

Kasvihuoneesta poimin lautaselle maistiaisiksi viidakkokurkkua. Kurkut ovat maultaan vähän samanlaisia, kuin teksisi avomaankurkusta "rumpsutuskurkkuja" suolan kanssa. Maku on siis vähän suolainen, hieman kirpeä, mutta ei liiaksi. Kurkku narskahtaa suussa mukavasti. Hyviä siis ovat ja kauniita. Näitä kasvatan myös ensi vuonna. 

Herneet tuottavat myös satoa. Ehtivät sentään. Maku on makoisa. Söin herneet palkoineen päivineen. Kirsikat ovat todella makeita ja kypsiä. Näistä taidan tehdä hilloketta, jota Jovelan Johanna ehdotti.

Rentouttavaa viikonloppua sinne ♥︎
-Anu-

8 kommenttia:

 1. Ihana perjantai-ilta teillä! Ja miten kauniisti olet koristellut leivät. Viidakkokurkku kuulostaa juuri sellaiselta rapealta herkulta, kuten kurkun pitääkin. Itse tulimme juuri vierailulta kesänaapurista, jossa meidät suurin piirtein kyllästettiin herkuilla. Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkästä aikaa olimme hetken vaan tekemättä mitään. Viikonloppuun kuuluu muutoin puutarhatöitä, marjanpoimintaa, säilömistä ja yhdessäoloa tyttöjen kanssa vesillä käyden. Mukavia touhuja siis :)

   Poista
 2. Teillä on ollut ihan täydellisen ihana perjantai-ilta, ja olet tehnyt todella kauniit voikkarit. Minäkin siirryin vasta juuri äsken sisälle terassin sohvalta. Pötkötettiin siinä kainalossa olevan kuopuksen kanssa ja höpöteltiin mukavia. Ihana kiireetön hetki kynttilän valossa. Pidetään nämä fiilikset koko viikonlopun ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan! Tuollaiset hetket, mitä teilläkin siellä oli, on minusta juuri sitä parasta :)
   Nyt nautitaan lämmöstä ja valosta, kun vielä on mahdollisuus.

   Poista
 3. Näyttää niiin hyvältä!! Mullakin ois tuol jotain syötäviä kukkasia mutta olen vähän toope enkä ole uskaltanut niitä maistella! :) Ehkä tänä viikonloppuna korjaan tilanteen. Ihanaa ja mielekästä viikonlopunjatkoa teille. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helinä! Pienillä asioilla saa herkullisen näköistä aikiseksi. Salaateissa nämä syötävät kukat ovat myös erityisen kauniita. Kuivaan myös ruiskaunokin kukan terälehtiä ja laitan niitä mm. mysliin.

   Poista
 4. Herkullista ja seesteistä <3 Hyvää viikkaria Anu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taru ♥︎
   Hyvää viikonloppua sinnekin :)

   Poista

Ilahdun jättämästäsi viestistä!