Sielunmaisemia

Sielunmaisemia

5.9.2015

Liebster Award tunnustus ja tunnustuksia


Sain Millan blogista Kun taivaalta sataa valkoisia hiutaleita Liebster Award – tunnustuksen. Tunnustuksen ideana on uusien blogien

löytyminen ja näkyvyyden lisääminen. Liebster Award tunnustus annetaan bloggaajalta bloggaajalle.

Tunnustuksen ideana on

1) kiittää tunnustuksen antajaa

2) vastata hänen esittämiin kysymyksiin

3) Nimetä ja linkata 11 Liebster Award tunnustuksen ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa

4) keksiä 11 uutta kysymystä nimetyille bloggaajille


Sydämellinen kiitos Milla tunnustuksesta ♥︎. Tunnustus aidosti lämmitti mieltä!

Millalta sain 8 kysymystä vastattavaksi ja tässäpä samalla vastaukset. 


1. Kevät, kesä, syksy tai talvi? Mistä vuodenajasta pidät eniten ja miksi?
Kevät on lempivuodenaikani. Johtunee osittain varmaan myös siitä, että olen syntynyt keväällä. Keväällä luonto herää, päivät pitenevät ja valo lisääntyy. Herään siis henkiin pitkän talven jälkeen. 

2. Nautitko loppukesän syksyn pimenevistä illoista vai ahdistavatko ne?
Pidän syksyn pimenevistä illoista, mutta vain lokakuun alkuun saakka. Kun päivän valoisa aika käy liian vähiin ja lunta ei vielä ole, niin  voisin vaipua talviunille.

3. Onko sinulla syksyllä erityisiä juhla- tai muita traditioita?
Meillä muun perheen syntymäpäivät ajoittuvt loppuvuoteen, eli niitä ainakin juhlitaan. Joskus on tullut pidetyksi sadonkorjuujuhlia, mutta niitä ei voi traditioiksi laskea. 

4. Onko joulu ollut jo ajatuksissasi? Edes vähän :)?
Kyllä vaan. Juuri tuossa taannoin laitoin kirsikkaliköörin tulemaan ja samalla mietin joulua. Tulevaa joulua olen muutenkin miettinyt, kun se on meillä nyt täysin erilainen, kun siskoni nukkui pois alkuvuodesta. Siskoni oli jouluihminen henkeen ja vereen. Fiilistelimme joulujuttuja yhdessä pohtien lahjoja ja syömisiä. Meillä oli perheidemme kesken ihania yhteisiä jouluja monen monta. Nyt luomme väistämättä uudenlaisen tradition. Millaisen, se on vielä arvoitus. En pidä joulun hössötyksestä, mutta hyvää ruokaa rakastan :)

5. Suunnitteletko joulunviettoa hyvissä ajoin?
Kyllä joulu alkaa jo marraskuussa hiipiä mieleen. Jouluna on ihana kokeilla myös uusia erilaisia jouluherkkuja, vanhoja hyviä unohtamatta.

6. Mikä saa sinut joulumielelle?
Kyllä se musiikki on, eli Kauneimmat joululaulut, ehdottomasti.

7. Nautitko enemmän ajasta ennen joulua tai joulunpyhistä?
Ennen hösäsin joulun kanssa ihan hurjasti. Leivoin, laitoin, putsasi ja puleerasin paikat niin, että olin pyhinä ihan puhki. Kaitpa se ikäkin opettaa sen, että hissukseen hyvä tulee ja myös sen, että kaapit kannattaa siivota, jos siellä aikoo asustaa. Tätä Marttojen oppia arvostan :) Niinpä nykyisin osaan nauttia jo hyvin itse joulunpyhistäkin, siis joulun ajan rauhasta.

8. Onko sinulla erityisen rakkaita joulutradioita?
Kunnioitan perinteitä ja jouluun kuuluu ehdottomasti haudoilla käynti ja hiljentyminen. Kauneimmat joululaulut jos pääsee laulamaan, niin se on ihanaa. Aattona päivällisen ja lahjojen jaon jälkeen on ihana mennä joulusaunaan ja vetää sen jälkeen lökärit päälle, asettautua lukemaan kirjaa ja nautiskella hyvästä punaviinistä ja suklaasta. 

Seuraamistani blogeista haluaisin Liebster Award tunnustuksen antaa kaikille, joskin monet niistä ovat eläneet jo pitkän blogitaipaleen. Siispä tällä kertaa en nimeä erikseen ketään ja toivonkin, että Millan laatimat kysymykset innostavat sinuakin ja voit poimia kysymykset vastattavaksi.

Leppoisaa lauantai-iltaa sinulle ♥︎
-Anu-

10 kommenttia:

 1. Kiitos Anu, kun otit haasteen vastaan ja vastasit kysymyksiin, niitä on mukava lukea! Lämpöistä viikonlopun jatkoa ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi Milla :) Mukava oli vastata kysymyksiin!

   Poista
 2. Tuo on niin totta ja itselläkin nyt edessä, kun äiti nukkui pois - joulun muuttuminen siis. Meillä on ollut mun koko eliniän suunnilleen samanlainen ihana joulu. Viime vuotta nyt ei oikeen voi laskea mukaan, kun äidin hautajaiset oli viikkoa ennen aattoa. Sitä oli niin sekaisin ja kadoksissa kaiken suhteen silloin. Oli meillä kyllä ihana joulu viime vuonnakin siskon luona. Nyt tänä vuonna ollaan täällä meillä ja taatusti sen joulun muuttuminen erottuu sitten selkeästi ilman äitiä - viime vuonna äidin poismenosta oli niin vähän aikaa, että tavallaan äiti ei ollut vielä poissa. Ymmärrät varmaan mitä tarkoitan?

  Noh, nyt joulu muuttuu niin siellä kuin täällä. Sitä muodostuu jatkumo edellisille jouluille ja alku uusille jouluille. En itsekään aio väkipakolla mitään kehitellä, se menee kuten menee, muovautuu tullessaan. Sen verran ollaan ajateltu jo viime jouluna, että kun kerran nyt ollaan sen rapia puoli tuntia joulurauha-aukiosta, niin jos tänä vuonna sitten menisimme porukalla sen kuulemaan. Joka vuosi ollaan kokoonnuttu joulurauhan aikaan, ensin radion, sitten TV:n äärelle, joten miksipäs ei sen yhden kerran ihan livenä muiden joukkoon. Siitä olisi sitten hyvä aloittaa joulu perinteisin menoin. Jouluaatto olisi myös mukavaa päättää jouluyösaunaan, mutta katsellaan, katsellaan :)

  Joulu on muuten täällä hieman framilla parhaillaan, koska suunnittelen yhden kalenterin työn puolesta ja sen "kässäri" on tässä tulevina viikkoina työlaudalla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulu on meillä muuttunut suuresti jo kolme kertaa. Suurin muutos tapahtui äitini kuoleman jälkeen. Hän oli sellainen ruoka- ja juhlataituri. Äiti ja oikea kanaemo. Äidin poismenon jälkeen otimme siskoni kanssa vetovastuun vuorovuosin joulusta. Isän poismenon jälkeen joulu muuttui taas erilaiseksi. Nyt jälleen on iso muutos traditiossa. Ymmärrän erityisen hyvin tuntemuksesi. Joulu kuitenkin tulee ja meidän täytyy vain luoda uusia tapoja viettää sitä.
   Monta kertaa olen ajatellut, että joulurauhan julistus olisi upea päästä kuuntelemaan paikan päälle, mutta matkan takia tuo ei oikein ole järkevää.
   Iloa ja intoa jouluisten töiden pariin ja mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 3. En nyt osaa sanoa muuta kuin: ❤️

  Sitä kottikärryllinen täältä sinulle Anu ❤️

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva lukea vastauksiasi syksyyn ja jouluun liittyen. Huomaan, että omat ajatukseni menevät joulusta aika tavalla yksiin sinun ajatustesi kanssa. Ikä ja elämänkokemus muuttavat suhtautumista moniin asioihin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämän muutokset ja eletyt vuodet tuovat jotain seesteisyyttä. Ei ole pakkoa, ei kiirettä. Parempi olla vain tässä ja nyt. Elää niin, että eletyn päivän jälkeen voi olla onnellinen ja tyytyväinen, viis siitä, mitä joku toinen ajattelee tai odottaa.
   Iloa alkavaan viikkoosi Päivi :)

   Poista
 5. Olipa hyviä ja myöskin viisaita vastauksia. Hyvä Anu!

  VastaaPoista

Ilahdun jättämästäsi viestistä!