Sielunmaisemia

Sielunmaisemia

22.9.2015

Syksyiset heinät ja Kerttu

Piipahdin illansuussa kotimatkalla kukkakaupassa heinien haussa. Edellisen kerran, viime viikolla, kukkakaupassa käydessä katseeni nauliutui näihin ihaniin heiniin. Nyt tuli tunne, että nämä on haettava kotiin tuomaan syksyyn iloa ja eloa samalla sisäänkyntiin. 

Tuo matalampi heinä on jokin hirssi, mutta toisen heinän nimeä en muista. Heinissä on jotain sellaista herkkyyttä, josta pidän kovasti.
Heiniä asetellessani viereeni hipsutteli Kerttu. Emme oikeasti tiedä kissan nimeä, mutta Kertuksi, Kepsukaksi tai Kerttuliiniksi sitä kutsumme. Kerttu on luultavammin läheisen maatalon kissa, niin arvelemme. Kerttu on melko seurallinen ja tulee mielellään sisälle, jos vaan ovi on jäänyt auki. 

Kerttu intoutui uusista heiluvista heinistä vallan paljon ja hyppäsi keskelle isompaa puskaa, merkkasi heinät, söi niitä ja puski vuoroin minun kinttua ja heinikkoa. Sen jälkeen hän ryhtyi maistelemaan kanervia ja sitten leikki tiimellyksessä irronneella heinätupsulla. 

Siinä vaiheessa, kun olin pihalla kuvaamassa, Kerttu tuli takaisin pihalle ja hipsutteli toiselle kuistille ja oli juuri ryhtymässä kiipeämään säleikköä pitkin parvekkeelle, kun sain sen aikeet torpattua, toistaiseksi. 

Tuossa alakuvassa oikealla ylimpänä Kerttu sitten "murjottaa". Ei tainnut pitää komentelusta. Hetken päästä hänen ylhäisyytensä lähti takametsään hiiren pyyntiin ja vielä tovin istui metsän reumassa ja katseli olohuoneen ikkunasta sisälle, vähän loukkaantuneen näköisenä(?) (keittiöeläinpsykologiaa...) 
Nuo muut kuvat on otettu keväällä, kun Kerttu kiipesi parvekkeelle, käyskenteli kaiteella ja saunan katolla ja yritti niin kovin anovasti päästä makuuhuoneen ovesta sisään. 
Saapa nähdä, kuinka pitkään heinät pysyvät asiallisessa kuosissa Kertun käsittelyssä.
Mainio katti.

-Anu-


15 kommenttia:

 1. Mukavia tuollaiset eläinvieraat, mutta yrittäkää sopia joku yhteispeli, ettei sentään kaikkia heiniä syö, rontti ;D Meilläkin kävi tässä pihapiirissä ennen pari kissaa, mutta niitä ei ole näkynyt juurikaan sen jälkeen kun ollaan asetuttu taloksi - tai siis kun koirat muutti taloon meidän kanssa.

  Onpa tänään sievä aamu. Yöllä sade tanssi peltikatolla ja nyt aamu valkenee oranssitaivaisena maisemana. Hyvää päivää sinne, Anu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka olemme allergisia, niin en nämä kaverit meitä haittaa :)
   Eilen nostin Kertun pois puskasta ja ei se siitä ollut moksiskaan. Juuri tuli töistä kotiin ja heinät ovat saaneet olla rauhassa. Syksyn värit ovat kauniita. Ihanaa päivää ja loppuviikkoa sinne!

   Poista
 2. Meilläkin käy naapurista Viljo-kissa, mikä on kuulemma tyttö :) Sekin on ihana kun tulee paijattavaksi, vaikka en tykkääkään kissoista. Muutaman hiiren/myyrän on suussaan meiltä vienyt kotiinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Kerttu on myös hyvä hiiripyydys. Meillä ei kotieläimiä ole ollut allergioiden vuoksi, mutta vierailjat ovat tervetulleita :)

   Poista
 3. Mikähän siinä onkin, että kissat tuntuu aina viihtyvän naapurissa paremmin kuin kotonaan :).

  Tykkään kanssa tosi paljon heinistä ja kasvattelinkin jotain lajiketta pihalla. Siihen asti kunnes mies leikkasi ne maan tasalle kun luuli niitä vissiin rikkaruohoiksi... Valitteli vielä vähän, että sitkeitä olivat.. Grrrr :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku sanoi, että kissat valitsevat paikkansa, ovat niin itsellisiä. Mene ja tiedä. Kepsukainen tulee ja menee sekä välillä viihtyy pidempään.
   Voi ihme noita miehiä. Meilläkin siippa kitki keväällä saniaisen taimia luullen niitä rikkaruohoiksi :D

   Poista
 4. Kerttu haluaisi selvästi muuttaa teille. :D Ja upeastihan se sointuisi kauniisiin syysistutuksiin. Houkuttelevan näköinen syysterassi. Mikä on tuo ihana penkin selkänojalla? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin vähän siltä vaikuttaa. Jos ovi on auki, niin hän muina kissoina kipittää sisälle, ihan kuin olisi aina talossa asunut. Valitettavasti Kepsukka saa sisältä lähdöt, kun olemme kissoille allergisia.
   Ripustin penkin selkänojaan viimevuonna ostetut Pentikin sydämet päällekkäin. Minusta ne sointuivat hyvin tuohon :)
   Mukavaa loppuviikkoa sinne :)

   Poista
 5. On selvästi mainio katti, hänen persoonallisuutensa välittyi todella hyvin jutusta :). Olipa kiva, kun ajattelit Kerttuliiniä ja hankit nuo ihanat heinät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta :) Ei kyllä kukkakaupassa tullut pieneen mieleen, että Kerttuliini tulisi syömään heiniä. Taisi olla hetken huumaa tuo hänen into. Nyt on heinät olleet rauhassa. Piti varmaankin käydä merkkaamassa tuokin puska hänen revirikseen.

   Poista
 6. Todella kauniit heinät! Ja niin suloinen Kerttu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla :)
   Kerttuliini käy meidän lemmikistä ihan sopivasti.

   Poista
 7. Meillekin kerran meinasi ihan väkisin muuttaa jonkun kissa. Ja lapsethan oli heti sen kanssa juonessa mukana :D Löysi sitten onneksi takaisin omaan kotiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystäväni, joka on kissaihminen, sanoi, että kissa kotinsa valitsee. Taitaa Kerttu täällä kierrellä pitkin pihoja ja katsella, mikä paikka olisi paras:)

   Poista
 8. Meillekin kerran meinasi ihan väkisin muuttaa jonkun kissa. Ja lapsethan oli heti sen kanssa juonessa mukana :D Löysi sitten onneksi takaisin omaan kotiin :)

  VastaaPoista

Ilahdun jättämästäsi viestistä!