Sielunmaisemia

Sielunmaisemia

2.10.2015

Pizzaperjantai

Koko perhe on taas koolla ja perjantai-ilta ja viikonlopun vietto aloitettiin meillä pizzaa syömällä. Isäntä osti eilen kaupasta metwurstin jäännöspaloja (lähinnnä kantapaloja) 1 kg pakkauksessa hintaan 4,95 euroa. Nämähän sopivat paremmin kuin hyvin mm. pizzaan. Tomaattipizzasta olen haaveillut jo pidemmän aikaa, mutta en ole vaan saanut aikaiseksi tehdä. Nyt siivuttelin suoraan kasvihuoneesta (tomaatit edelleen siis viihtyvät kasvarissa ja jopa kypsyvät siellä - ja eletään siis jo lokakuuta, outoa) kolmea eri tomaattilajiketta pizzaan ja mausteeksi laitoin vielä ranskalaista rakuunaa ja tuoretta basilikaa. Lopuksi hunnuttelin pizzan 400 grammalla juustoraastetta. 


Pizzapohjan ohje on peräisin äidiltäni jo niiltä ajoilta, kun vielä asuin kotona, eli vuodelta miekka ja kirves, enkä ole kokenut tarvetta vaihtaa ohjetta, kun tämä ohje on mielestäni erinomainen. Tämä määrä pohjaa riittää hyvin pellilliseen pizzaa. Nykyisin laitan  vehnäjauhojen kaveriksi usein ruisjauhoa, hyvinvoinnin ja terveydenedistämisen vuoksi:D. 
Nyt kun vatsa on tirrillään hyvää pizzaa, niin onkin hyvä asettua  telkkarin ääreen sulattelemaan syömisiä ja nauttimaan perjantai-illan viihteestä, eli Vain Elämää ohjelmasta!

Huomenna olisi tiedossa puuhaa jälleen yrttien parissa. Mitä olen touhuamassa, niin siitä sitten juttua viikonlopun aikana. 

Mutta siihen saakka mukavaa perjantai-iltaa 
ja hyvää alkavaa viikonloppua sinulle!
-Anu-


8 kommenttia:

  1. Nam nam nam - tämä oli kyllä vähän epäreilu postaus ;). Ihanaa iltaa!

    VastaaPoista
  2. Näyttääpä todella herkulliselta! Itseäni hieman harmittaa, kun pihan tomaatintaimet ovat täynnään vihreitä nuoria tomaatteja: eivät taida ehtiä kypsiksi ennen yöpakkasten tuloa. Voin vain kuvitella miten herkkupizza omista tomaateista tuli! Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilepa ottaa tomaatit sisään kypsymään niin, että jätät varsia tomaattiin ja laitat vadille omenan tomaattien viereen. Näin sain pihalla olleet tomaatit itse kypsyteltyä.
      Ihanaa viikonloppua sinnekin Milla ♥︎

      Poista
  3. Oh, mikä tirisevä pizzaihanuus! Pizza on meilläkin perjantai- tai lauantai-iltojen yksi suosikki. :) Ehdin vasta nyt käydä katsomassa edellisen postauksesi yrttinippuja. Aika jännä, miten monenlaista iloa yrteistäkin on. Ei vain makuelämyksiä, vaan myös koristeellisuutta ja samalla vaihtelua sisustukseen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivi :) Tirisevää hyvinkin :D Vähän hymyilytti, kun kirjoittelin tuon pizzapohjan terveellisyydestä ja samalla päälle laitoin oikein rasvaista metwurtia ja hurjasti juustoa - kalorit on ainakin tuossa kohdallaan ja olihan tuo suunmukaistakin :)
      Keittiö muistuttaa vähän viidakkoa, jossa erilaiset tuoksut sekoittuvat. Aikomus on valmistaa ainakin yrttisuolaa, kunhan yrtit kuivuvat kunnolla.

      Poista
  4. Jos en olisi juuri saanut lämpimiä sämpylöitä, niin haukkaisin ruutua ;D

    Kommentoinpa samalla tuota edellistä yrttipostausta, kun en ehtinyt siihen nakuttelemaan, että wau! Ihanan näköistä! Arvon tässä josko menisin tänään naksimaan viimeiset mintut ja salviat talvihöhiä ja nuhia karkoittamaan, mutta kovasti näyttäisi sadepilvet kertyvän taivaalle. Porkkanat ja palsternakatkin pitää vielä nostaa ennen keskiviikkoa. Nollayötä lupaavat lämpimien öiden väliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa :)
      Nyt jo kannattaa ottaa loppusato turvaan, ettei halla vie. Ihmeellisen leuto syksy kyllä on ollut.

      Poista

Ilahdun jättämästäsi viestistä!