Sielunmaisemia

Sielunmaisemia

22.11.2015

Ensilumi ♥︎

Toisaayönä meidän kulmille satoi ensilumi. Viime yönä lunta satoi lisää. Nyt ulkona pakastaa, joten toiveissa on, että lumi valaisee maisemaa ainakin hetken aikaa. Olen niin odottanut lunta ja sen myötä tulevaa valoa.
Talvivalot pihalyhdyssä
Miten voikaan ihminen tulla onnelliseksi ensilumesta. Lauantaiaamuna
istuin pitkään ruokapöydän ääressä ja katselin ikkunasta ulos hiljalleen taivaalta satavia hiutaleita ja lumen vienosti peittämää maata. Hymy hersyi suupieliin. Olin onnellinen. Tässä ja nyt, kaikki on hyvin.
Tänään lempeän heräämisen ja aamukahvien jälkeen suuntasimme maalle hakemaan ja täydentämään polttopuuvarastoja. Vein maalle kaksi lyhtyä, joihin sujautin pattereilla toimivat kynttilät.  Kiersin tiluksia kameran kanssa ja ihastelin maisemia. Ilma oli raikasta hengittää. Pihalla oli muutamat jänisksen jäljet. Muuten lumi oli koskematonta. Rusunmarjoja oli vielä oksissa, kuten myös muutama tyrnin marja. Leudon syksyn myötä yksi mustaherukkapensas oli ryhtynyt pullistelemaan silmujaan. Patinoituneet ja ajan ruostuttamat sakset roikkuivat paikallaan. Aika jotenkin pysähtyi. Talvi oli laskeutunut myös maalle.


Maalla kaivon ympäristössä kasvaa luonnon oma pieni arboretum. Pienellä alueella kasvaa koivu, kuusi, mänty, katajia, pihlajia ja tammi. Kaikki luonnollisesti siihen asettuneena. 

Luonnon muovaama laskiaispulla
Kotiin palatessani huomasin pihalla luonnon muovaaman laskiaispullan. Pihalla on kaksi pyöreää kiveä, jotka lumipeite oli muovannut mielestäni ihan laskiaispullan näköisiksi. Elämän pieniä iloja :)

Juuri nyt olen onnellinen siitä, että meillä on nämä neljä vuodenaikaa!

Iloa ja valoa alkavaan viikkoon!
-Anu-


16 kommenttia:

 1. Hauska laskiaispulla :)) Ja freesiä muutenkin, ihan kuin jotain täysin uutta satanut taivaalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin! Kävelin pihalla talvivaloja laittaessani ja huomasin nuo kivet. Mielleyhtymä oli kiistaton :D

   Poista
 2. Oi että, ihana lumipeite teillä päin. Olisin laillasi itsekin yhtä onnellinen siitä, mutta ei. Meillä ei voi vielä lumesta puhua, pientä hentoa valkoista harsoa, joka nyt on jäätynyt maahan lämpötilan painuttua juuri ja juuri pakkaselle. Taidamme olla ainoita kolkkia Suomessa, jossa lunta ei ole vielä saatu. Kaunista teillä on, ja olen vähän kateellinen. :) Hyvää alkavaa viikkoa sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiitoisia olivat viikonlopun uutiset lumen tulon johdosta. Täälläkin ensilumi satoi painavana vetisenä lumena ja pienikin määrä taivutteli hentoja pensaita. Nyt on pakkasta ja nuorimmainen sanoikin, että on ihan jouluinen fiilis.
   Kyllä se lumi teillekin ehtii, kunhan meri jäähtyy tarpeeksi :)

   Poista
 3. Ei vitsi, minäkin katsoin ensin, että mitä se Anu nyt laskiaispullaa esittelee lumisten ja vähän jo jouluisten kuviensa keskellä. heh ;).

  Aivan upeat kuvat. Nyt sen olen huomannut: meille lumi tulee viimeiseksi, joka paikassa muualla jo on. On se vaan vääryys :). Ymmärrän hyvin, miten se rauhoittaa mieltä, kun luonto vaipuu lumen alle lepäämään. Odotan sitä kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi!
   Ennakoimme sis laskiaisen ihan luonnon voimin :D Hauskan näköiset nuo kivet mielestäni ovat. Märkä lumi tarttui hyvin kiven pintaan. Tästä ei paljon etelämmäksi tarvitse mennä, kun lunta ei juuri ole. Toivottavasti jouluksi saatte lumipeitteen :)

   Poista
 4. Onpas kauniita kuvia. Olen blogissasi ensimmäistä kertaa, löysin tämän Multaa sormissa -blogin kautta. Tosi kivalta näyttää. Mukavaa viikkoa Anu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Anneli ja tervetuloa blogiin! Mukavaa viikkoa sinullekin :)

   Poista
 5. Kauniita lumikuvia ja tunnelmia <3
  Luonto on kyllä aikamoinen taiteilija ja taikuri - laskiaispulla :) Mekin niin unelmoimme lumesta ja toivon ainakin kokevani valkoisen joulun siellä Suomessa.
  Mukavaa viikkoa sinne teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianna! Valon määrä on toinen nyt, kun lunta on edes vähän. Katselin juuri huolestuneena illalla säätiedotuksia, joiden mukaan lumet sulaisivat näiltä tienoilta pois loppuviikon aikana. Toivottavasti niin ei käy.
   Toivotaan, että joulun maissa olisi lunta, kun Suomeen saavut!

   Poista
 6. Kaikilla ei oo kykyä nähdä noita luonnon omia laskiaispullia :D. Ihana <3.

  Ja tää ensilumi on kyllä hassu. Ensin sitä ei ole ja sitten yhtäkkiä on. Ja heti tuntuu siltä niinkuin sitä olis ollut aina. Harmittaa jo etukäteen, että huomiselle on luvattu vettä ja plussaa. Plääh. Lyhytaikainen ilo, mutta toivottavasti tulee pian uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Näin on!
   Harmittaa kyllä jo nyt loppuviikon vesisade- ja räntäennusteet. On ollut niin ihanan näköistä! Katselin viime vuoden blogikirjoituksia ja lumet tulivat tänne n. 3 viiikkoa aiemmin silloin kuin nyt. Kauhistus, jos ilmaston lämpeneminen saa aikaan meillä vähälumiset tai jopa lumettomat talvet täällä suomineidon helmuksissa. Ei tykkää...

   Poista
 7. Voi että, täällähän on mitä satumaisimpia lumitunnelmia. Vaikka ovatkin menneiltä päiviltä, niin toivokaamme kovasti tämän maiseman palaavan. Lumisia talvipäiviä odotellessa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on, että lumit tuli ja meni. Harmi sinänsä, mutta onneksi muutaman päivän ajan saatiin nauttia valoisuudesta.
   Toivotaan, että jouluksi tulisi edesä vähän lunta :)

   Poista
 8. Kauniita kuvia! Oli muutaman päivän ajan kyllä niin kaunista, toivottavasti saadaan taas pian lunta, olis heti niin paljon valoisampaa .)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannele! Lunta toivon minäkin. Positiivisesti ajateltuna vältymme nyt lumitöiltä ja lämmityskuluissakin säästyy pitkä penni :)

   Poista

Ilahdun jättämästäsi viestistä!