Sielunmaisemia

Sielunmaisemia

15.11.2015

Haaste ja pohdintoja

Sain Nainen Talossa blogin Katjalta haasteen, jonka kysymykset ovat syvällisiä ja pohdintaa herättäviä. Kiitos Katja haasteesta ja ajattelemisen aiheista. 

1. Mistä olet kiitollinen juuri nyt?

Juuri nyt olen kiitollinen perheestäni. Minulla on kaksi ihanaa tytärtä. Heidät saimme puolisoni kanssa elämäämme sulostuttamaan 16 ja 20 vuotta sitten. Heistä saan elämääni iloa ja virtaa päivittäin. Siskoni tytär on minulle myös erityisen rakas. Olen onnellinen siitä, että ympärilläni on ihania läheisiä, rakkaita ihmisiä.
Kädet sydäminä ♥︎

2. Minkä valinnan tai asian haluaisit muuttaa elämässäsi jos pystyisit? 

Olen joutunut luopumaan vanhemmistani ja siskostani aivan liian aikaisin. Olisin niin kovasti toivonut saavani pitää heitä täällä maallisella vaelluksella vielä pidempään. 

Goethe sanoo kuitenkin viisaasti: 
"Älä sure sitä, että yhteinen aika on ohi. 
Iloitse siitä, että se on ollut."

Siksipä olen hyvin onnellinen niistä yhteisistä ajoista, joita saimme elää yhdessä. Muistot ja rakkaus kantavat. 

Valintoja, joita olen tehnyt, en kadu. Aika aikaansa kutakin. Valinnat olen aina tehnyt sen hetkisen ymmärryksen ja tiedon sekä tunteen mukaan. 


3. Mikä on sinun mielestäsi elämän tarkoitus?

Tässäpä sitä onkin pohdittavaa. Asiaa voi lähestyä ja pohtia niin monesta eri näkökulmasta. Uskonnollinen, filosofinen ja  tieteellinen lähestymistapa tuottavat kaikki erilaisia näkemyksiä asiasta. Loppujen lopuksi kyse on siitä, mihin näkökulmaan uskoo ja haluaa uskoa. 

Luopumisten myötä olen ajatellut paljon elämän tarkoitusta, elämän ja kuoleman rajaa, mikä on todellisuudessa hyvin ohut. Kuoleman äärellä, siinä hetkessä  monesti olleena, olen pohtinut, että minne sitä ihminen katoaakaan? Hetki on hyvin mystinen, mutta toisaaltä äärimmäisen luonnollinen. 

Goethe sanoo: "Elämän tarkoitus on elämä itse". Henry Thoreau taas sanoo: "Elämme vain murto-osan elämästämme". Taidan uskoa molempiin viisauksiin. 

Kiinalaisen sanonnan mukaan "ruukku tihkuu sitä, mitä se sisältää", pitää mielestäni hyvän paikkansa. Omat ajatuksemme määrittelevät pitkälti sen, onko elämämme hyvää vai huonoa. Siksipä uskon vahvasti hyvyyteen ja rakkauteen, on se sitten määritelty minkä tahansa ajattelutavan mukaan. 


Välitän haasteen seuraaville blogeille:Haasteen taustoista ja sen säännöt:

The Starlight Blogger Award is to highlight and promote Inspiring Bloggers.
Here are the rules for the Starlight Blogger Award:
1. Thank the giver and link their Blog to your post. 
2. Answer the 3 questions given to you. 
3. Please Pass the award on to 6 or more other Bloggers of your choice and let them know that they have been nominated by you. 
4. Include the logo of the award in a post or on your Blog please never alter the logo and never change the rules.Lämpimin ajatuksin,
Anu

12 kommenttia:

 1. Aivan mielettömän upeat vastaukset sinulla ❤️ Ja kiitos, otan mielelläni haasteen vastaan!

  VastaaPoista
 2. Osasitpa saada ajatuksesi upeasti sanoiksi. Tekstistäsi huokuu tasapaino ja viisaus ja kysymykset vastauksineen tuntuvat erityisen ajankohtaisista juuri nyt <3 Mukavaa myöhäisiltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu ♥︎ Näiden kysymysten äärellä olen tässä ajan saatossa viettänyt tovin jos toisenkin.

   Poista
 3. Olipa kaunis vastaus haasteeseen. Kuvat tukivat hienosti viisasta tekstiä. "Elämän tarkoitus on elämä itse", siinähän se on <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja kauniista sanoista <3 Tässä ja nyt, siinä se elämä on.

   Poista
 4. Viisaita sanoja ❤️ Sinulla Anu on sisäinen rauha ❤️

  Kiitos kovasti, otan haasteen vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taru ♥︎ Sisäisen rauhan löytyminen on tuonut elämääni paljon iloa. Siitä jaksan olla onnellinen jokainen päivä.
   Täällä pilkahtelee juuri aurinko. Mukavaa vikkoa sinulle :)

   Poista
 5. Jotenkin ihan lumoava postaus <3. Niistä huokuu tuo Tarun mainitsema sisäinen rauha. Ja viisaus.

  Ja tuo "ruukku tihkuu sitä, mitä se sisältää" on niiiin totta. Itse ajattelen sen niin, että vaikka ihminen yrittäisi esittää jotain muuta kuin on (siellä kuorensa alla), niin kyllä se totuus tihkuu ennemmin tai myöhemmin läpi.

  Ja kiitos haasteesta <3. Olis ihan terveellistä välillä pysähtyä kaikessa rauhassa miettimään jotain tänkaltaista, eikä vaan touhuta sen raivaushaasteeni parissa. Mutta luulen, että en pysty siihen ennenkuin meillä on kotona yksi seesteinen nurkkaus, jossa ajatus kulkee. Vaan pysyyhän nää kysymykset täällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Annukka ♥︎ Vastaile, kun ehdit ja jos haluat. Kotona on hyvä laittaa feng shuit kohdalleen, muuten saattaa ryhtyä ahdistamaan :)

   Poista
 6. Kiitos Anu haasteesta! Ihanan koskettavat ja viisaat vastaukset pohdintaa herättäviin kysymyksiin. Tuo on niin totta, että omilla ajatuksillamme voimme pitkälle vaikuttaa onnellisuuteen elämässämme. Kunpa sen myös aina muistaisi. :)

  Ihanaa viikkoa sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi Päivi :) Oman mielen hallinta on mielestäni myös "pääkopan jumppaa". Sitäkin pitää muistutella ja harjoittaa, jotta syntyy rutiini.
   Iloa sinunkin viikkoosi!

   Poista

Ilahdun jättämästäsi viestistä!