Sielunmaisemia

Sielunmaisemia

1.11.2015

Synttärikauden avajaiset ja mango tuorejuustokakku

Tähänastisen elämän aikana olen oppinut se, että aina pitää juhlia, kun siihen on vähänkin aihetta. 

Tänään vietimme siippani ja lankoni yhteisiä synttäreitä lounaan ja kakkukahvien merkeissä. Ruoaksi valmistin välimerellistä kanapataa ja riisiä. Syksyn tullen pataruoat ovat jotenkin niin maistuvia. 

Täytekakun sijaan valmistin tuorejuustokakun. Kokeilin tällä kertaa tuorejuustokakkuun laktoositonta Valion Viola mango tuorejuustoa. Olipas muuten suun mukaista!

Ja näin kakku syntyy helposti...

Pohja
200 g esim. Digestive keksejä 
n.1 dl juoksevaa leivontamargariinia tai sulatettua voita

Täyte
5 liivatelehteä
400 g   Valion Viola mango tuorejuustoa
1 ½ dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
3-4 rkl sitruunamehua
4 dl kuohukermaa
4 rkl sitruunamehua

Kuorrute
2 dl mangososetta 
3 liivatelehteä
3 rkl kiehuvaa vettä tai sirtuunamehua
        vaniljasokeria maun mukaan

Murenna keksit ja lisää rasva muruseokseen. Laita leivinpaperi irtovuoan (halkaisija n.25-28 cm) pohjalle ja levitä keksiseos vuoan pohjalle tasaisesti.
Liota 5 kpl liivatetta kylmässä vedessä pehmeiksi. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sekoita sokerit ja sitruunamehu mango tuorejuustoon. Sulata liivatteet (purista liivatteista vesi hyvin pois) kiehuvaan sitruunamehutilkkaan. Kaada liivate ohuena norona juuston joukkoon ja sekoita massa. Lisää kermavaahto mukaan ja sekoita juusto-kermavaahtoseos tasaiseksi.
Kaada täyte  pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna juustokakun hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli tai ainakin useampi tunti. 
Kuorrute
Liota 3kpl liivatetta kylmässä vedessä pehmeiksi. Kuumenna 3 rkl vettä tai sitruunamehua kiehuvaksi ja  sulata liivatteet veteen. Lisää liivateseos mangososeeseen ja mausta sose tarvittaessa vaniljasokerilla. Kaada mangoseos kakun päälle ja nosta kakku kylmään muutamaksi tunniksi
***
Kakku syntyy siis vähällä vaivalla ja jos kuorrutetta ei jaksa erikseen ryhtyä tekemään, niin eipä haittaa mitään. Kakun voi koristella vaikka säilötyillä mangoviipaleilla siinä vaiheessa, kun kakkumassan on kaatanut vuokaan. Näin viipaleet kiinnittyvät hyvin kakun pintaan. 
Tätä reseptiä on helppo muutella käyttämällä kakkumassassa eri makuisia tuorejuustoja, joita Valiolla (Viola) on ainakin sitruunan, appelsiinin ja vaniljan makuisena. Myös maustetut rahkat toimivat tässä hyvin. Jos makumaailmaa muuttaa, niin liivatteet voi tällöin sekoittaa kiehuvaan vesitilkkaan.
Niin se kuukausikin jo vaihtui marraskuuksi. Meillä juhlakausi jatkuu ja kuopuksen synttäreitä juhlitaan sitten heti jo ensi viikonloppuna. 

♥︎ Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle ♥︎

Herkkuterkuin 
-Anu-


10 kommenttia:

  1. Nam nam! Se on meikäläisen pullavuoro viikon päästä töissä...Täytyy jotain hyvää kyllä leipoa! Olen jotenkin onneton noiden liivatteiden kanssa.:( Täytteestä ei tule tuollaista tasaisennäköistä, vaikkei se kyllä ole kuin esteettinen seikka.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Oi, pullavuorot töissä, herkullista!
      Minäkin aikanaan vähän arastelin liivatteen kanssa. Kun liivatteen ohuena norona laskee massaan ja sekoittaa samaan aikaan (käytän vatkainta), niin hyvin on toiminut.

      Poista
  2. Herkkua! Meilläkin vietetään kaksosten synttäreitä ensi viikonloppuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä on kyllä helppo kakku ja mielestäni vielä hyvääkin. Olen kyllä aika herkkusuu :)
      Onnea sinne teille myös!

      Poista
  3. Voi, mangokakku on yksi suosikeistani samoin kuin monet muutkin juustokakut. Se on niin raikas ja kaunis, ja mikä parasta, sen voi tehdä juhliinkin hyvissä ajoin etukäteen. Viikonlopun syysjuhlissa oli myös ihanaa juustokakkua.

    Olen samaa mieltä, juhlia kannattaa aina. Ei niitä kuitenkaan koskaan liikaa ole. :) Ihanaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samat sanat :)
      Mangokakkuun saa sopivasti raikkautta sitruunalla. Ajattelin leipasta tulevan viikonlopun juhliin myös juustokakkuja juuri niiden helppouden takia. Mukavaa viikkoa sinulle myös <3

      Poista
  4. Täällä tulee aina niin nälkä..! Slurpsis, mikä kakku! Saattaisi vaivihkaa upota palanen jos toinenkin :)

    Ja noi Violat on kyllä niin suun mukaisia, että. Ihmekös tuo, kun on juusto-käsite mukana, heh :) terv. juustohiiri..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru :) Juu-u, täällä tuli myös syötyä muutama (liika)palanen tuota kakkua.

      Poista
  5. Kuulostaapa herkulliselta! Ja kyllä, olen aivan samaa mieltä: juhlia pitää aina! Ja jos ei ole virallista syytä, niin sellaisen voi vaikka keksiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Milla :) Juhlat ovat minusta myös mukavia. Tykkään suunnitella ja järkkäillä kekkereitä. Keksimme aikanaan systerini kanssa kaiken karvaisia syitä vietttää juhlia. Peruspuurtamista on ihan riittämiin luonnostaan,

      Poista

Ilahdun jättämästäsi viestistä!