Sielunmaisemia

Sielunmaisemia

17.1.2016

Melkein tyhjästä nyhjäisty lounas

Tämä blogi ei viimeaikaisista postauksista huolimatta ole ruokablogi, mutta...

Tämän päivän suunnitelmat ja lounaan valmistaminen ei mennyt kuin Strömsössä. Ruokakauppaan menon olin suunnitellut vasta iltapäivälle ja päivän ohjelma ihan muuksi, mitä se loppujen lopuksi sitten olikaan. No, mottoni "Carpe diem" toimi kuitenkin jälleen.

Ajatuksena oli valmistaa yrttinen pastakastike jauhelihasta, mutta jauhelihan viimeinen käyttöpäivä olikin jo mennyt umpeen. Vähänkös harmitti. Noissa tilanteissa sitä soimaa itseään, kun ei ole tarkkana päivämäärien kanssa. 

Mielikuvitus piti päästää valloilleen, koska jääkaapissa ei ollut kovin suuret valikoimat. Ruoka oli loihdittava siitä, mitä tarjolla oli. 

Jääkaapista löytyi onneksi leivontamargariinia, maitoa, babypinaattia, lehtikaalia ja kananmunia sekä jauhoja ja suolaa kuivatarvikekaapista. Niinpä näistä tarpeista pyöräytin pannukakun suurimpaan nälkähätään.

Ja ohje tässä...

80 g baby pinaattia ja 150 g lehtikaalia 
tehosekoittimen kautta hienoksi surautettuna
7 dl kevytmaitoa
kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl ruisjauhoja
1,5 tl suolaa
loraus, eli n. 1/4 dl juoksevaa margariinia

Sekoitin kaikki muuta aineet keskenään, paitsi pinaatin ja lehtikaalin, ja annoin taikinan turvota n. 30 minuuttia. Lopuksi sekoiin joukkoon vihreät. Uunissa pannari paistui n. 30 minuuttia 220 asteessa (kiertoilmauunissa).

Pannari nautittiin puolukkasurvoksen kera.
Hyvää ja kohtuullisen terveellistä, vaikka ei niin "sunnuntaista" lounas tänään ollutkaan.

Nousuviikolla pitäisi muuten siementilauksien saapua. Ei mene enää pitkään, kun ensimmäiset siemenet saa kätkeä multaan! 

Iloa ja mukavaa oloa alkavaan viikkoon!
- Anu-






4 kommenttia:

  1. Tulipa herkullisen näköinen pannari. Hyvä vaihtoehto pastalle.

    Prisma dokumentissa muuten testattiin, kuinka äkkiä juuri tuollaiset arat tuotteet pilaantuvat viimeisen käyttöpäivän jälkeen. Olin aika yllättynyt, kun broilerfileetkin olivat ihan käyttökelpoisia muistaakseni vielä kolmen yli menneen päivän jälkeen. Sen jälkeen olen uskaltanut tehdä ruokaa myös pari päivää yli menneistä raaka-aineista. Kylmäketju ei tietenkään ole saanut silloin pettää. :) Mukavaa alkavaa viikkoa myös sinulle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivi! Pitäisikin katsoa löytyykö tuo dokkari netistä. Jauhelihan kanssa olen ollut varovainen. Maitotuoteiden osalta en ole niin piirun tarkka ollut.
      Mukavaa viikkoa sinulle!

      Poista
  2. Minä käytän kaksi kolme päivää vanhaksi menneitä tuotteita ja elossa ollaan. Olen ekaa kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksi. Ois kiva jos tulisit kylään Aurinkokujallekkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sydämellisesti tervetuloa lukijaksi! Ehdottomasti tulen käymään Aurinkokujalla.
      Olen vähän huono käyttämään ns vanhentuneita lihatuotteita huonojen kokemusten takia... Pitäisi varmaan vähän tarkistella näkökantoja.

      Poista

Ilahdun jättämästäsi viestistä!