Sielunmaisemia

Sielunmaisemia

5.2.2016

Helmikuun kukka

Jaloleinikin sanotaan olevan helmikuun kukka. Ruohovartinen jaloleinikki  tuo ihanan keväisen tuulahduksen kotiin.  Tänään työviikon päätteeksi kävin hakemassa viikonlopun iloksi kukkia kotiin ja mukaan tarttui niin kerrottuja leikkojaloleinikkejä kuin ruukussa oleva leinikki. Toivottavasti saan ruukussa olevan jaloleinikin säilymään kevääseen. Hyvällä tuurilla se kukkisi vielä loppusyksystä kukkapenkissä. Jaloleinikin kukka on puolipallomainen ja kukka näyttää mielestäni hieman pieneltä pionilta. Kauniita ovat ja erityisesti tuo kerrottu kukka on mielestäni kaunis.

Tiedän olevani hieman höperö leikkokukkien kanssa ja niitä on minulla aika-ajoin myös tuolla puuteroimishuoneen puolella. Siellä meillä on myös kristallikruunu valonlähteenä ja Michelangelo patsas. Nämä ovat niitä pyhän kuin arjenkin pieniä iloja :)
Ruukussa oleva leinikki pääsi keittiön saarekkeelle ilahduttamaan alkavaa viikonloppua.

Mukavaa perjantai-iltaa sinulle ❤︎

-Anu-

6 kommenttia:

 1. Leinikit ovat niin kauniita! Tuo kerrottu leikkoleinikkisi on minulle ihan uusi tuttavuus. En ole tuollaista nähnyt ennen. Kukkahöperö täälläkin, joka miettii, että onneksi on paljon pahempiakin höperyyksiä kuin tämä. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaima :)
   Ensimmäistä kertaa minäkin tänä vuonna olen tuohon kerrottuun leinikkiin törmännyt. Kokemuksien kautta olen tullut siihen tulokseen, että elämässä pitää tarttua hetkeen ja nauttia niistä asioista, joista pitää. Minä satun pitämään mm. kukista, joten napsin niistä iloa ja eloa elämääni. Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 2. Kukat ovat aina ihania ja ah, niin piristäviä. Kaunis tuo jaloleinikki. Muistuttaa minusta vähän neilikkaa, josta on tullut yksi suosikkikukkani vuosien mittaan. Ihana puuterointihuone sinulla! Mukavaa sunnuntaipäivää Villa Mezzoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaloleinikki on niin herkkä ja kaunis kukka. Kohtuullisen kestäviäkin ovat maljakossa. Ennen en itse pitänyt juurikaan neilikoista, mutta niin se mieli vaan muuttuu ja nyt niitä on usein kimpuissa. Niin tälläkin hetkellä, limen värisenä.
   Kiitos Päivi <3 Mukavaa sunnutaita myös sinulle :)

   Poista
 3. Ovatpa todella kauniita, ja aivan ihania kuvia! Miten kukat voivatkaan tuoda niin paljon iloa täällä talven keskelle. Ihanaa viikonloppua vielä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla <3 Kukat luovat valoa harmaaseen päivään.

   Poista

Ilahdun jättämästäsi viestistä!