Sielunmaisemia

Sielunmaisemia

24.4.2016

Kevätpuuhia pihalla

Kummallinen on tämä viikonloppu ollut säiden puolesta. Välillä paistaa aurinko ja välillä sataa lunta. Täällä ei onnenksi ukkostanut. Sunnuntai valkeni aurinkoisena, mutta ei aikaakaan, kun pilviverho hämärsi taivaan. Olin ajatellut meneväni tänään Lahteen puutarhamessuille, mutta päätin sitten kuitenkin olla menemättä. Sen sijaan kävin hakemassa honkkarista 40+40 kg GreenCren kevätlannoitetta ja rakeista puutarhakalkkia, kun tarjouksessa olivat. 

Nyt on sitten nurmikkoalueet rapsuteltu loppuun, kalkittu ja lannoitettu. Kalkituksen ja lannoituksen saivat myös pensaat. Isäntä leikkasi yhden aidanteen ja samoilla lämpimillä päärynäpuista vääriin suuntiin töröttäviä oksia poistettiin.
Luonto heräilee hitaasti kevääseen. Jouluruusu työntää neljää kukintoa hitaasti esiin. Tarhakylmänkukka nostaa myös päätään. Lehtikuusi alkaa pikkuhiljaa työntää vihreitä havuisia sulmuja esiin. Takapihan alppiruusut ovat ilokseni nupullaan. Kirsikkapuut ovat säästyneet jäniksien tuhoilta, vaikka jätin ne talveksi ilman suojaa. Sitä vastoin samettisumakki on jälleen ollut pitkäkorvaisten mieleen. Köynnöshortensiat ovat myös heräilleet ja olin jotenkin yllättynyt, miten pitkälle ne männyn rungoissa jo kiipeilevätkään. 

Nyt pihareippailujen jälkeen on mukava kiivetä saunan suloiseen syleilyyn ja sen jälkeen testata, millaiset pyyhkeet sitä tulikaan hankittua. Jovelan Johannan innoittamana tilasin Linasta tällaiset ihanat Hamam pyyhkeet. Pyyhkeiden pitäisi olla hyvinkin imukykyisiä ja nopeasti kuivuvia, siis erinomaiset mm. veneelle mukaan otettavaksi.
❤︎ Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle ❤︎
-Anu-14 kommenttia:

 1. Sama meininki täällä. Ensin pihatöitä ja sitten saunaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin sitä päivän päätteeksi kaipaa saunan lempeitä löylyjä. Mukavaa alkavaa viikkoa sinne Satu!

   Poista
 2. Voi, mäkin olisin halunnut sekä messuille, että pihahommiin, mutta typerä flunssa on pitänyt mut koko viikonlopun ja perjantainkin kotisohvalla!:( No, pahempaakin voisi olla, toivottavasti viikolla olisi sen verran voimia ja flunssa ohi, että jaksaisi mennä katkomaan kuolleita varsia pois kukkapenkeistä ja samalla kurkkimaan sieltä nousevia alkuja.:)
  Kauniit pyyhkeet! Voi, voi, sä et tiedäkään, kuinka heikkoon kohtaan juuri osuit.;D Pyyhkeet ei meiltä tuu koskaan kulumaan loppuun, vaikken oo niitä ihan viime aikoina ostellutkaan. Tuollaisia ohuempia olen kyllä hieman vilkuillut, esim. Finlaysonilla oli muistaakseni tuollaisia.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Flunssa kyllä vetää voimat pois. Toivottavasti toivut pian!
   Nyt on pyyhkeet testattu ja mukavat oli. Vähän niistä nöftää vielä lähti, mutta muutaman pesukerran jälkeen ehkä ei enää. Nopeasti myös kuivuivat ja mikä ihaninta, pyyhkeet ovat isoja, niin niihin oli hyvä kietoutua. Kävin kurkkaamassa eilen paikallisessa Finlaysonin myymälässä kivoja uutuuksia, mutta mitään en ostanut, kun kaapit pursuavat :)
   Mukavaa alkvaa viikkoa sinulle!

   Poista
 3. Täälläkin puhailtiin sunnuntaina pihatöissä. Tänään sitten herättiinkin valkoiseen maahan, joka toivottavasti muuttuu keväisemmäksi päivän mittaan. Mukavaa alkavaa viikkoa Villa Mezzoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi <3 Toivottavasti teillä lumet jo hetimiten sulivat pois. Iloa viikkoon!

   Poista
 4. Täälläkin on puuhailtu ja yhtälailla ihmetelty tuota säätä!?? Ihmeellistä vaihtelua. Kauniit pyyhkeet, tässä meinaa ihan matkimisinnostus edelleen tarttua ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erikoinen on kyllä tämä kevät. Onkohan nämä luonnon oikkuja vai seurausta ilmaston muutoksesta. Nuo pyyhket ovat muuten erityisen kevyet ja mukavat, joten suosittelen lämpimästi hankintaa, jos pyyhetarvetta on. Mallejakin on vaikka kuinka paljon, mistä valita.
   Mukavaa viikkoa sinne!

   Poista
 5. Jos vielä innostun karsimaan meidän pyyhesettejä entisestään (nyt niitä on jäljellä kahdet :)), niin tollaset Hamamit voisin hankkia tilalle. Näyttävät tosiaan siltä, että tosiaan kuivaavat, mikä on pyyhkeillä aika suotava ominaisuus :). En ymmärrä, miksi ne kaikkein kalleimmat ja muhkeimmat (ja eniten tilaa vievät) pyyhkeet on tehty sellaisiksi, että vesi vaan liukuu ihon pinnalla, muttei tartu kuivaimeen ollenkaan.

  Olin sunnuntaina siellä puutarharisteilyllä ja kyllä hirmu kipinä tuli ainakin Kekkilän jalallinen kasvatuslaatikko hommata, maksaa mitä maksaa. Oli niin tukeva ja kaunis ja näin jo itseni lasikuistilla pikku hyötypuutarhaa hoitelemassa :). Muutenkin tuli ihan kivoja käytännön vinkkejä mm. savimaahan ja rikkaruohoihin tuskastuneelle. Meinaa vaan into hiipua, kun taas on maa valkoinen. Orvokkiparat sinnittelee pihalla. Muuta vihreää ei sit vielä olekaan näköpiirissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet kyllä mestarillisesti saanut tavaroita karsittua! Onnittelut. Nämä pyyhkeet menevät pieneen tilaan :)
   Veneellä ehdoton valtti on se, että pyyhkeet kuivavat helposti, koska kosteilla keleillä kuivaustilaa ei juurikaan ole.
   Minulla on tältä keväältä jänyt monien sattumien summana lähtemättä puutarhamessuille. Olisi kyllä hyvä käydä välillä jossain muualla, kuin leipätöissä ja omalla pihalla ja tuvassa. Voisi ajatus kiertää muutakin kehää välillä :D
   Olen perusoptimisti, mutta nyt kyllä nämä rönttöset kelit vähän ottaa pattiin. Saisi kyllä jo himppusen tulla lämpimämpiä kelejä. Tänne ei sentään lunta pukannut, niinkuin sinnepäin suomenniemeä.
   Mukavaa viikoa sinulle <3

   Poista
 6. Siellä on taas oltu niin reippaina! Jännät on ilmat olleet, kun vähän kaikkea on ollu tarjolla eikä aamu tunnista iltaa.

  Ai sä tilasit jo hamamhamamhamameita ;) Ne kannattaa pesaista ennen käyttöönottoa, jotta se kankaan kudontapinta avautuu. Sen jälkeeen ne imaisevat vedet iholta kuin talouspaperi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ei meinaa millään irrota aktiivinen pihailu, kun säät ovat mitä ovat.
   Juu, pesin pyyhkeet ennen käyttöä ja todella ovat mukavat käyttää :)
   Kiitos siis vinkistä!
   Mukavaa loppuviikkoa sinne pihahommiin :)

   Poista
 7. Meillä ei vielä olla edes aloitettu haravointia, piha kuivuu muutenkin aina tosi hitaasti ja nyt vielä satoi niin paljon ettei ainakaan viikkoon taideta päästä haravointihommiin. Mutta muuta hommaa pihalla kyllä riittää ja tänään ei pitkästä aikaa sadakaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että pikkuhiljaa kelit muuttuvat keväisemmiksi, niin on mukavampi aherta pihahommissa :)

   Poista

Ilahdun jättämästäsi viestistä!