Sielunmaisemia

Sielunmaisemia

1.5.2016

Talvehtineet japaninvaahterat ja kuistien siivousta


Himppusen jännitti, miten japaninvaahterat selviävät talven yli autotallissa, jossa ei juurikaan valoa ole, lämpöä n. 10-15 astetta talvella kylläkin. Kastelin "talviunilla" olevat vaahterat n. kerran kuukaudessa. Tänään kannoin ruukut ulos, leikkasin kuivat oksat pois ja annoin ensimmäiset lannoitteet vaahteroille. Hengissä olivat, kaikki kolme. Uutta lehteä jo pukkaa, mutta kovin kelmeitä vielä ovat valon puutteesta johtuen. Vaikka lämpöaalto alkoi meitä täälläpäin tänään helliä, en luota siihen, että yöt ovat vielä riittävän lämpimät, siksi siirsin illansuussa vaahterat kasvihuoneeseen suojaan.

Ilokseni löysin, ihan sattumalta, kukkakaupasta jo komeassa lehdessä olevia pieniä japaninvaahteroita. Ostin kaupan tyhjäksi, eli kaikki kolme, mitä myynnissä oli. Nyt saan muutamaan paikkaan lisää näitä ihastuttavia pensaita.
Iltapäivällä sain tarmonpuuskan ja ryhdyin siivoamaan takaterassia, eli saunan vilpolaa. Kuistilla on talvisin säilytykessä kesäkalusteitä ja ruukkuja. Kalusteet siirsin vapun ja ensimmäisen lämpimän päivän kunniaksi omille paikoille ja ruukut odottamaan uuden kauden kukkia. 
Vihdoinkin knaapeista tehty naulakko löysi paikkansa, kuten myös ensimmäinen tekemäni  apinannyrkki.

Pihapuhteiden ja saunan jälkeen oli mukava istahtaa siistittyyn  vilpolaan kuuntelemaan lintujen iltakonserttoa. 

Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!
-Anu-

4 kommenttia:

 1. Kiva, että suloiset japaninvaahterat ovat selvinneet talven yli. Ne ovat niin upeita väriläiskiä pihalla.

  Ja vilpola suorastaan houkuttelee löhöilemään, näyttää tosi rentouttava paikalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi <3
   Edellisenä vuonna unohdin japaninaahterat pihalle liian pitkäksi aikaa ja eihän ne sitten selvinneet. Nyt olen todella iloinen, kun nämä yksilöt selviivät talven yli.
   Nuo lumikenkätuolit ovat kulkeneet matkassamme jo 25 vuotta ja hyvin ovat palvelleet.

   Poista
 2. Kiva kuulla, että olet onnistunut japaninvaahteroiden talvettamisessa. Itse toivoin juuri eilen äitienpäiväkukkaseksi japaninvaahteraa. Ne ovat niin todella kauniita! Ihanaa kun kevät tuli. Teidän vilpola näyttää tosi kutsuvalta ja linnunlaulun kuunteleminen siellä istuskellessa ihan parhaalta rentoutumiselta. Mukavaa viikkoa kaima!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaima! Lintuja kun ryhtyy oikein ajatuksella kuuntelemaan, niin kyllä niillä (pl. räksä ja muut rääkyjät) on kauniit äänet ja sulosoinnut. Palokärki koputtelee jotain metalliosaa pylväästä lähitienoilla niin, että välillä tantere raikaa. Mahtaa sillä olla niska ja pää kipeä :D
   Toivottavasti saat toivepuun sunnuntaina :)

   Poista

Ilahdun jättämästäsi viestistä!