Sielunmaisemia

Sielunmaisemia

16.6.2016

Rakkautta ensisilmäyksellä 💕

Voin rehellisesti tunnustaa, että tunne voitti järjen ihan 6-0. Kotona on käyty jo pidemmän aikaa keskustelua jonkin lemmikin hankkimisesta. Olen ollut nihkeä, johtuen perheen allergioista. Joku hetkellinen mielenhäiriö minuun taisi tulla, koska menimme tyttöjen kanssa kyselemään viikko sitten paikallisesta eläinpuodista, josko siellä olisi hermeliinejä, sellaisia ihan pienenpieniä kaneja, myynnissä tai tulossa myyntiin. Ei ollut, eikä ollut tulossa, mutta leijonaluppia oli juuri äsken tullut muutama. 

Ja siellä hän istui. Suloinen ihana pörröpallo, joka valloitti kertaheitolla sydämet. Kohtaaminen oli oikeasti rakkautta ensisilmäyksellä. Työvaliokunta, eli minä ja tytöt yritimme miettiä asiaa järjenkin kautta, mutta päätösesityksessä tunne voitti järjen, joten paikalle piti pyytää isäntä pakettiauton kanssa, jotta hallitus saisi ottaa kantaa asiaan. 
No... tilanne oli hieman, sanoisinko, epäreilu isäntää kohtaan, ehkä. Myyjä nosti kanin isännän syliin ja eihän siinä nyt kovin paljon muuta tarvittu. Päätös hankinnasta siis syntyi työvaliokunnan ehdotuksen mukaisesti. Ja koska paikalla oli jo pakettiautokin, niin eihän siinä auttanut muu kuin nostaa kaikki vermeet kyytiin (iso määrä kaikenlaista tavaraa murkinasta häkkiin) ja kani omassa kantokopassa mukaan.  

Niinpä viimeviikon keskiviikkona sitten meille muutti leijonaluppa Lilli. Lilli on siis kääpiölupan ja leijonaharjan risteytys. Ikää tällä neidillä on 3 kuukautta ja syntymäpäivä on nuorimmaisen tyttären nimipäivänä - mukava sattuma sekin. 
Lillillä oli aluksi molemmat korvat lurpallaan, mutta nyt toinen korva sojottaa kohti taivasta kuin yksisarvisella, mutta se ei tahtia haittaa, koska neiti ei ole näyttelyihin menossa. 
Ostimme Lillille ison häkin (140*80), johon mahtuu hyvin mökki piiloutumista ja nukkumista varten, ruokapaikka ja vessalaatikko sekä muutama virikelelu. Aina kun olemme kotosalla häkin ovi on auki ja neiti pääsee pompottelemaan vapaana pitkin huushollia. Kovin utelias tämä neiti on ja muutaman päivän sisään hän oli jo uskaltautunut katsastamaan talon ja nuuhkimaan nurkat. Aluksi parketilla liikkuminen oli jännittävää ja liukasta, mutta nyt viikon kokemuksen jälkeen liikkuminen sujuu siinäkin jo hyvin. Kodinhoitohuoneen kaappien alla on kiva tuneli, josta löytyy myös hyvin piilopaikkoja tarpeen vaatiessa.  

Lilli on tottunut meihinkin jo hyvin, samoin me häneen. Ensimmäisenä yönä tosin heräsin rytinään ja kuvittelin, että meille joku murtautuu, mutta Lillihän se vaan piti omaa yökerhoaan häkissä. Allergiaa ei ole ihmeemmin esiintynyt (paitsi kuivaan heinään käsittelyn yhteydessä hieman tirskuttaa), ihme sekin. Uskon myös siedätykseen ja taitaa se olla tutkitusti myös tämän päivän trendi allergioiden hoidossa. 

Lilli pitää kovasti rapsuttelusta ja silittelystä, kuten mekin hänen silittelystä ja rapsuttelusta (rauhoittaa kummasti ja laskee verenpainetta), mutta sylissä hän ei pitkiä aikoja ainakaan vielä viihdy. Välillä neitokainen ottaa spurtteja ja harhautusloikkia, vaikka ei sinällään mitään syytä ole säikähtämiselle. Vessa-asiat hän myös hoitaa jo kohtuullisen taiten, eli viipottaa aina omaan häkkiin, kun tarve vaatii. 
❤️ Hassu otus - oikea sydäntensulattaja ❤️

Sydän sykkyrällään onnesta
-Anu-


16 kommenttia:

 1. Voi tämä suloisuus olikin niin tuore perheenjäsen! Meillä kuopus katsoi olkani yli Instaa ja näki Lillin kuvan ja voit vain kuvitella mitä siitä seurasi. Hirmuinen pupukuume. Onnea uudesta perheenjäsenestä! Voin kuvitella, että rapsuttelijoita riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu! Uutukainen on neiti ja niin suloinen. Pupukuumeen hoitoon on yksi hyvä ratkaisu :D Tämän kaverin hoito ei ole kovin työlästä.

   Poista
 2. Onnea uuden perheenjäsenen johdosta. Uskon, että söpöliini on todellinen sydäntensulattaja. Kaikkea hyvää uudelle perheenjäsenelle!

  VastaaPoista
 3. Eikä, mikä suloinen otus! Tuo yksikorvaisuus tai siis se, että siltä näyttää, on aivan huikean hauska! Muhun aina kolahtaa sellaiset otukset eniten, joilla on jotain vähän off ;) Äitini sanoi kerran hauskaksi, että se on luonnon keskisormi luontokappaleiden jalostuspyrkimyksille ihmisten toimesta ;D On tuo Lilli vaan niin suloinen, ettei moista voi ollakaan! Onnea uudesta perheenjäsenestä. Muistapa tehdä hieman pieniä kerppuja Lillille talveksi nyt, kun lehtipuiden oksat lehtineen on niin täynnä energiaa. Talvella, kun aurinkoa on vähän, nuo mussuttelijat ilahtuvat kovasti pienistä kesämuistoista, jotka tuo vaihtelua arkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna ♥︎
   Lilli on niin suloisen persoonallisen näköinen pystykorvansa kanssa. Äitisi kommentti oli kyllä niin osuva:)
   Juuri tuossa mennä viikolla ajattelin, että tämän kesän säilöntäykkösjuttu on Lillin herkkuheinät ja juuri nuo kerput, joiden nimeä en ennen tätä kylläkään tiennyt, eli kiitos kun kerroit! Kuivattu korte on tämän hetken Lillin herkkusuosikkiheinää, mitä hänelle annetaan vielä vain vähän, koska liiallisesta määrästä tulee herkästi ripuli tuollaiselle babykanille.

   Poista
 4. Onnea uudesta lemmikistä!
  Niin söpö!

  VastaaPoista
 5. Mikä hassu, suloinen otus! Pitäkäähän toisistanne hyvää huolta ♥, Lilli ja Anu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi! Eikös olekin - ja niin pehmeä pallero :)
   Kyllä me täällä ollaan koko perhe niin Lilliin rakastuneita ♥︎
   Tänään oltiin isännän kanssa päivän reissussa ja johan meillä olikin jo kova ikävä.

   Poista
 6. No mutta eihän tällaisen sydäntensulattajan katsetta, ja koko pehmoistakin pehmoisempaa olemusta voi vastustaa! Lemmikistä on niin paljon iloa, koiramme on ollut meillä kohta vuoden ja on outoa edes ajatella elämää ilman sitä.

  Ihania hetkiä koko perheelle❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Milla ♥︎
   On se niin ihmeellistä, miten lyhyessä ajassa tuollaiseen pieneen otukseen voi ihanstua ja kiintyä! Pieni ilon tuoja :)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos Satu :) Tuossa Lilli juuri pompottelee vapaana ja on niin suloinen. Päivä siis alkoi hymyn merkeissä - jälleen!

   Poista
 8. Voi taivas hänen suloisuuttaan! Tekisi ihan mieli silittää näyttöruutua, ai että <3

  Onnea tosi paljon uuden perheenjäsenen johdosta! Varmasti tuo paljon iloa kaikille <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taru ♥︎
   Lilli on niin ihanan pehmoinen ja suloinen. Iloa tästä pienestä otuksesta on ihan valtavasti ♥︎

   Poista

Ilahdun jättämästäsi viestistä!