Sielunmaisemia

Sielunmaisemia

6.9.2016

10 vuoden odotus ja kurkistus syksyiseen kasvihuoneeseen


Eikös se niin ole, että jos jotain oikein kovasti haluaa, sitä voi odottaa vaikka kuinka pitkään...

Olemme muuttaneet tähän taloon 10 vuotta sitten ja silloin kävimme keskustelun siipan kanssa siitä, onko olohuoneessa sohvapöytä tarpeellinen vai ei. Hänen mielestään ei ja minusta kyllä.  Edellisissä kodeissa meillä oli sohvapöytä, mutta tätä kotia sisustettaessa sohvapöydästä käytiin piiiitkä keskustelu, jonka jälkeen annoin periksi. Meille ei siis hankittu pöytää. 

Tänä syksynä ryhdyin puhumaan asiasta uudelleen ja kuinka ollakkaan siippa myöntyi ajatukselle. Suurin piirtein samalta seisomalta menin tilaamaan pöydän. Unelmieni sohvapöytä olikin haettavissa jo muutaman päivän jälkeen ja nyt tuo ilmava lasinen Air sohvapöytä seisoo sitten koko komeudessaan ja 25 kilon painollaan olohuoneessa. Pitkä odotus on siis palkittu ja voi että olen niin iloinen siitä, että voin asetella pöydälle kukkia ja kynttilöitä. 


Toinen odottamisen arvoinen asia ilahduttaa minua päivittäin pihalla. Kasvihuonettakin odotin tovin jos toisenkin. Olisinhan voinut hankkia sekä sohvapäydän että kasvihuoneen ihan milloin vain, mutta minusta periaate on periaate. Jos toiselle ei jokin asia käy pirtaan, niin ei sitä väkipakolla kannata känää rakentaa. Joskus yhteiseen näkemykseen joutuu kulkemaan pidemmän polun kautta.

"Jos käymme riitelemään menneisyydestä ja nykyisyydestä, 
saamme todeta hävinneemme tulevaisuuden".
- Winston Churchill- 

***

Viikko sitten tyhjensin kasvihuoneen kurkuista ja tomaateista. Pesin kasvihuoneen sekä pois laitetut ruukut ja kastelualtaat mäntysuopaliuoksella. Puhdistettuun kasvihuoneeseen nostin pihalla olleet paprikat ja chilin kypsyttämään sadon loppuun. Kasvihuoneeseen pääsi myös upeassa kukassa oleva hortensia ja kaksi tuolia, mitkä odottavat istujia.


 Chilin syöjiä on meillä perhepiirissä, joten erityisen iloinen olen siitä, että chilit ovat kypsyneet hyvin. Saas nähdä ehtiikö paprikat kypsyä lopuun. Maissien kohdalla kesä jäi liian lyhyeksi - sen totesin tänään, kun kävin maissien kasvustot läpi. Mutta siitä ei sovi masentua, koska kokemusta kertyi taas roppakaupalla!

Elokuu ja syyskuun alku ovat olleet työrintamalla erityisen kiireisiä, joten kaikki se voimaantuminen ja ilo, mitä puutarhassa touhuaminen, vaikka hetkellisestikin, antaa, otan avosydämin vastaan. Nyt haaveilen jo huomisesta puutarhaillasta ja siitä, että pääsen kapsutusten jälkeen istumaan kasvihuoneeseen teekupposen kanssa.

Aurinkoista viikkoa sinulle!
-Anu-


11 kommenttia:

 1. Pöytä sopii olohuoneeseenne just eikä melkein. Kun on muhkeat sohvat, lasipöytä on minusta hyvä valinta. Huoneen ilme pysyy tasapainoisena.

  Hortensia on tietysti minun lempparini ja aivan upean olet siitä saanut. Minäkin odotan paprikoiden vihertymistä, sillä en keväällä ehtinyt mitään kasvatushommia, ja niinpä paprikat jäivät vanhoihin ruukkuihin. Ne alkoivat kuitenkin versoa katkaisemisen jälkeen, ja vähitellen myös kukkia ja kasvattaa hedelmää. Kyllä tuossa kasvihuoneessa kelpaa teekupposet nauttia! Mukavia hämyisiä iltoja sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis piti sanoa, että odotan paprikoiden punertumista. Nyt ovat vielä ihan vihreitä. :)

   Poista
  2. Kiitos Päivi!
   Sielujen silmin olen tuon pöydän nähnyt tuossa juuri noin. Olen niin tyytyväinen hankintaan.
   Nyt pidetään peukkuja, että meillä molemmilla paprikat ehtivät kypsyä :)
   Täällä on päivä ollut lämmin ja ilta myös. Saatiin nuorimmaisen kanssa tehtyä pihahommia ennen saunaan menoa. Oli kyllä mukava touhuta pihalla ja antaa samalla mielen levätä.
   Iloa loppuviikkoosi :)

   Poista
 2. Onpas todella kaunis pöytä. Kannatti sitä odottaa! Kiva kun olet saamassa hyvää satoa puutarhasta. Kaunista syksyn jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Anneli!
   Odotus todella palkittiin. Sato onnistui pääosin, joskin helmiäismaisseista ja latva-artisokasta sain tänä vuonna vain kokemusta :)
   Mukavia ja kuulaita syyspäiviä myös sinulle!

   Poista
 3. Tuo on ihana lasipöytä - hyvä, ikuinen hankinta ja ilo kaksinkertainen, kun se on molempien tahto :). Olen kyllä ehdottomasti samaa mieltä yhteisestä hankintapolitiikasta. Meillä myös käy joskus niin, että minä voisin edetä jossain päätöksessä nopeammin ja mies himmailee ja haluaa pähkiä asiaa. Usein kuitenkin päädytään siihen, mitä olen alusta asti miettinyt, mutta kivampi on päätyä yhdessä. Ja on joskus käynyt niinkin, että pitkä harkinta-aika on muuttanut omankin mieleni ja lopputulos on sitten ollut entistä jalostuneempi :). Kivaa viikon alkua ja iltoja kasvihuoneessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi :) Näin se juuri on. Yhteiselo on kompromisseja ja toisen mielipiteen huomioimista sekä kunnioittamista, vaikka oma mieli sanoisi ihan muuta.
   Aiemmat katsomani lasipöydät olivat isompia. Tuo 60x60 on juuri passeli koko. Kannatti siis odotella.
   Mukavaa alkavaa viikkoa sinne!

   Poista
 4. Tosi kaunis ja tyylikäs pöytä. Kyllä kannatti odottaa 😃 Meilläkään ei ole sohvapöytää, mutta syy on omassa päättämättömyydessäni. Olohuoneessamme tuntuu olevan kaikki vinksallaan, tarvittaisiin vähän isompi räjäytys.....
  Kasvihuoneet on ihania, minullakin joskus oli - nyt ei ja hyvä toistaiseksi niin. Mahtavat chilit olet saanut kasvatettua 🌱

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saara! Tässä kohtaa odotus kannatti myös senkin takia, että tuollaista 60x60 lasipöytää ei silloin aikanaan ollut. Nyt tuo pöytä on juuri oikean kokoinen ja istuu olkkariin kuin nenä päähän :)
   Vielä olen antanut chilien kypsyä kasvihuoneessa. Taitaa tulevana viikonloppuna olla aika korjata loppusato talteen.
   Iloa loppuviikkoosi!

   Poista
 5. Kaunis pöytä ja nätisti sisustettu kasvari. Meilläkin chilit ja paprikat ovat vielä kasvareissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu ❤︎ Vielä en malttanut ottaa paprikoita ja chilejä pois, kun näyttää säät vielä hetken suosivan.

   Poista

Ilahdun jättämästäsi viestistä!