Sielunmaisemia

Sielunmaisemia

25.9.2016

Rentoa viikonloppua, iloja ja poikki syötyjä johtoja

Työrintamalla on riittänyt omiksi ja muidenkin tarpeiksi sutinaa,  joten tämä viikonloppu oli hyvinkin odotettu akkujen lataus tauko. Vanhimmainen tytär tuli kyläilemään yksikseen, kun hänen avopuoliso riensi omien harrastusten pariin viikonlopuksi. 

Perjantaina käytiin koko ydinperheen voimin Kouvolassa melko uudessa ja sisustukseltaan mukavassa Gastropub Betonyssä syömässä iki-ihanat makkaraperunat ja nauttimassa oluset ja kokikset. Kylläpä oli sen jälkeen mukava käydä mahan viereen maate ja aloittaa viikonlopun vietto rennoissa tunnelmissa. 

Lauantaina aloitin sitten heti aamusta pyykinpesun... tai olisin aloittanut, mutta kone ei lähtenyt käyntiin. Lilli ihanainen oli löytänyt esteen ja purra narskauttanut johdon siihen kuntoon, että kone ei inahtanutkaan. Siinä sitten ihmettelemään asiaa ja kyselemään Lilliltä, jotta mitäs oot tehnyt. Siinä hän vain loikoili ja katseli minua sen näköisenä, että mitä ihmettä siinä vouhkaat - en se minä ollut, se oli  pirkka :)
Ole siinä sitten vihainen. No, nyt on johto uusittu ja pyykki pyörii. Oma vika, kun en ollut tuota pientä johdon pätkää, mikä oli näkyvissä, älynnyt suojata. Kaikissa muissa johdoissa oli kyllä jo suojakuoret.
Lohtu tässä oli se, että Lilli ei päässyt hengestään tuossa johdonsyöntitouhussa!

Lauantaina käytiin maalta hakemassa polttopuita sen verran, että saatiin syksyn ensimmäiset kunnon takkatulet palamaan. Olipas ihana istua takan ääressä ja rentoutua tyttöjen kanssa rupatellessa. 

Tänään vietiin esikoinen omaan kotiin tuohon naapurikaupunkiin. Samalla napsin muutaman kuvan hänen ja avopuolisonsa huushollista ihan luvan kanssa. Nuorilla on aivan ihana viihtyisä koti. 

Kirjahyllyssä on Johanna Oraksen työ "Sorry, we are closed". Siinä on asenne kohdillaan :)
Vanhimmaiseni on ihastunut mehikasveihin ja muutenkin nyt vihersisustamiseen. 
Ennen kotiinpaluuta laitettiin vielä makkariin muutama taulu seinälle, jotka esikoinen on saanut kummivanhemmiltaan ylioppilaslahjaksi. 

Olen niin iloinen ja onnellinen siitä, että vanhimmainen on päässyt hienosti oman elämän alkuun, hänellä on hyvä opiskelupaikka yliopistossa ja kaikki palaset ovat loksahdelleet kohdilleen. "Elämä on yliopisto, jossa kaikki ovat opettajia. 
Kun heräät, muista mennä kouluun."
-Tuntematon- 
Minulla on edessä mielenkiintoinen, työntäyteinen ja monivivahteinen työviikko. Mitä se tuokaan tullessaan, sen tietää taas viimeistään perjantaina!
❤︎ Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle ❤︎ Anu
12 kommenttia:

 1. Voi että - saat olla niin superylpeä äiti! Olisi kyllä ihan mahtavaa olla joskus myös itse tuossa pisteessä, että saa käydä ihastelemassa oman lapsen kaunista kotia ja olla vaan sillai sopivasti ylpeä kaikesta opiskelupaikkaa myöten :). Ja teillä oli varmasti aivan ihanaa yhdessäoloa muutenkin.

  Huh, mikä onni, että tuo hassu sulotar pelastui!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi ❤︎
   Perhe on hitsautunut tiiviiksi komboksi kaikkien elämänvaiheiden jälkeen. Meillä on oikeasti tosi mukavaa yhdessä.
   Olen todella onnekas, kun esikoinen on löytänyt paikkansa ja elää onnellista elämää. Ja mukavaa on sekin, että kun meillä on vain tyttöjä, niin pojat tulevat jokkoon sitten poikaystävinä ja puolisoina.

   Poista
 2. Suloinen pupu ei vain voinut itselleen mitään :).
  Ihanalta kuulostaa onnesi aikuisen lapsen elämäntilanteesta. Jokaisen äidin toive <3 Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Katja !
   Varmaan jokaisen äidin toive on saada lapset saatettua turvallisesti ja onnellisesti elämän omaa elämää. Olen onnekas, kun minulla on niin ihanat tytöt ja heillä elämänsä asiat ovat järjestyksessä.
   Ihanaa viikkoa sinulle myös :)

   Poista
 3. Voihan Lilli ♥ Houkutus oli käynyt vain liian suureksi. Onneksi ei tosiaan käynyt pupulle mitään ja toisaalta onneksi oli nakertanut noin huolellisesti, ettei kone lähtenyt ollenkaan käyntiin. Saattoi konekin säästyä isommalta hajoamiselta näin. Kaunis koti tyttärelläsi ja upea tunne voida olla onnellinen toisen elämäntilanteesta. Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lilli ei todella voinut vastustaa kiusausta. "Manuaalin" mukaan hän raivaa tieltä kaikki esteet ja oksat, joksi johdonkin taitaa lukea. Onneksi ei sattunut mitään kamalaa.
   Esikoisen ja hänen puolisonsa koti on minustakin niin kaunis ja siellä on hyvä tunnelma.
   Iloa myös sinun viikkoosi!

   Poista
 4. Kyllä sitä ihan sydän tosiaan pakahtuu, kun voi olla ylpeä ja onnellinen siitä, että lasten siivet kantaa ja heillä on elämä mallillaan <3. Ja aivan ihana koti!

  Ja todellakin hyvä kuulla, että olet suojannut kaikki johdot. (En haluaisi tätä edes kirjoittaa, mutta meidän toissakeväisin tulipalon syyksi epäiltiin juurikin sitä, että joku eläin olisi nakertanut johtoja ja aiheuttanut oikosulun. Oikein muulla se ei selity, koska rakennus ja johdotkin olivat vain muutaman vuoden vanhoja). Tärkeää paitsi Lillin, myös koko kodin turvallisuudelle.

  Kaikkea hyvää tähänkin viikkoon Anu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annukka ❤︎
   Kun näin tuon kalutun johdon, kiittelin onnea ja sitä, että vikavirtasuoja toimi. Ajattelin heti, että talo olisi voinut kärähtää huonolla tuurilla. Onneksi niin ei nyt käynyt ja Lillikin on hengissä ja edelleen yhtä suloinen :)
   Mukavaa viikkoa sinne!

   Poista
 5. On kyllä tosiaan kivannäköinen koti esikoisellasi!
  Tuo taulu pisti hymyilyttämään :)

  Me ollaan jo joitain kertoja lämmitelty takkaa kun on tullut kylmemmät ilmat. Siinä on aina jokin ihan oma juttunsa, elävä tuli takassa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Marru. Esikoisella on hyvä maku sisustuksen suhteen ja hankintojakin on tehty harkiten :)
   Kaksi iltaa peräkkäin on täällä takassa palanut tulet ja voi että kun tuo lämpö on niin mukavan oloista.
   Iloa viikkoosi!

   Poista
 6. Voi Lilli minkä teki! :) Eihän noille tosissaan voi vihainen olla, vaikka mitä keksisivät. Pääasia, ettei sattunut mitään.

  Ihanaa, että tyttärelläsi on elämä mallillaan ja kaunis koti. Ei kai sitä äitinä muuta toivokaan. :) Mukavaa työviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi ❤︎
   Sanopas muuta! Oma vikahan se on, kun en ollut riittävän tarkka suojausten suhteen.
   On niin helpottunut ja onnellinen olo, kun tietää esikoisella olevan kaikki hyvin :)
   Mukavaa viikkoa myös sinne!

   Poista

Ilahdun jättämästäsi viestistä!