Sielunmaisemia

Sielunmaisemia

6.12.2016

Jouluisia retkiä ja 200. postaus


Pidennetty viikonloppu on sujunut tunnelmallisesti ensin lauantaina Loviisan jouluun tutustuen, sitten sunnuntaina vanhan Porvoon joulutunnelmia katsastaen. Maanantaina lomapäivä vierähti pääkaupunkiseudulla kummitytön ja hänen puolisonsa kanssa jouluostoksilla.  

Porvoossa joulutunnelma oli käsinkosketeltava ja ilmakin oli mitä mainioin. 
Tänään päivä valkeni jälleen kauniina ja aurinkoisena ja aloitimme itsenäisyyspäivän vieton nautiskellen pitkän kaavan mukaan aamiaisbrunssia. Maanantai-iltana valmisteltiin aamua varten poro- ja katkarapukakku hyytymään jääkaappiin. Porokakku on jo vuosia ollut suosikkimme joulupöydässä. Testasimme joulua silmällä pitäen katkarapukakun (Valion ohje), mutta tuli todettua, että suosikista, eli mätikakusta, emme luovu. Mikäli testaat tätä ohjetta, suosittelen, että laitat liivatetta hieman enemmän, mitä ohjeessa sanotan ja vastaavasti valkosipulia voi hieman laittaa vähemmän.  

Iltapäivällä suuntasimme auton nokan kohti Lappeenrantaa ja matkalla poikkesimme aivan ihanaan paikkaan, Pulsan asemalle. Olen monesti haaveillut, että kun viemme esikoista kotiinsa Lappeenrantaan, niin Pulsassa on käytävä. Onneksi paikka oli tänään auki juuri sopivasti. Olimme toki normaalista poiketen jo aiemmin liikenteessä, jotta ehdimme vielä alkuillaksi kotiin seuraamaan Linnan juhlia. 
Pulsan rautatieasema sijaitsee Luumäki–Vainikkala-radan varrella ja se on rakennettu vuosina 1867-1870. Asema on ollut käytössä ainakin osittain vuodesta 1869 lähtien ja samaista vuotta pidetään aseman perustamisvuotena. Pulsan rautatieasema on Museoviraston suojelukohde yhtenä Suomen valtakunnallisesti merkittävistä rakennetuista kulttuuriympäristöistä. Matkustajaliikenne Pulsan asemalle lopetettiin 22. toukokuuta 1977. Nykyisin Pulsan asemalla toimii ihana kahvila ja puoti sekä bed & brakfast majoitus. 

Puoti oli pukeutunut jouluun ja mukaan tarttui yhtä sun toista. Kahvilassa nautiskelimme glögit ja paakelsit. Mikäli Lappeenrannan seudulla liikut, niin suosittelen ehdottomasti poikkeamista tuonne ihastuttavaan paikkaan!


Hyvää itsenäisyyspäivän iltaa sinulle!

-Anu-

4 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia Anu <3

  On muuten jotenkin hassu tunne nähdä blogeissa kuvia entisestä kotikaupungista Porvoosta, ja ettei siellä ole juurikaan yhtään lunta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taru ❤︎
   Porvoossa ei ollut lunta lainkaan, kylmä tuuli kuitenkin. Kymenlaaksosta ajellessa lumiraja kulkee Liljendalin kohdalla.

   Poista
 2. Siellä on selvästi jouluvalmistelutkin jo edenneet lahjojen suhteen. Ja kivaa tosiaan, että joulukuussa on itsenäisyyspäivä, jolloin saa tähän pimeyteen pientä juhlan tuntua jo ennen joulua! Loihdit näköjään taas aikamoista gourmeta perheesi iloksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuhiljaa jouluvalmistelut etenevät ja tunnelmaa on etsitty ja onneksi löydettykin. Ajattelin jo jossain vaiheessa, että työkiireet ajavat jouluvalmistelujen ohi, mutta onneksi tilanne muuttui. Tänään ajattelin lähteä ostamaan muutamat jouluvalot, kun vanhat konmaritin pois. Sinä taisit olla vähän isommilla kekkereillä itsenäisyyspäivänä :)
   Mukavaa sunnuntaita sinne !

   Poista

Ilahdun jättämästäsi viestistä!