Sielunmaisemia

Sielunmaisemia

3.12.2016

Joulun tunelmaa etsimästä

❤︎ Hei te ihanat siellä - pitkästä aikaa ❤︎

Loka- ja marraskuu ovat suhahtaneet ohi vauhdilla niin, että olen lähinnä käynyt kotona nukkumassa ja vaihtamassa vaatteet. Isäntä uhkasi jo ryhtyä pehtooriksi, mikäli tahti ei muutu. Onneksi nyt vauhti hiljenee, niin isäntäkin saa jatkaa töitään ihan rauhassa. Perhe on ollut lisäksi iloinen siitä, että joulua ei olekaan tänä vuonna peruttu, mikä oli hitusen aikaa todellinen uhka. Kaiken sutinan keskellä en ole ollenkaan ehtinyt miettiä saati suunnitella joulua. Lähes kaikki kotiaskareet ovat olleet tekemättä tai sitten niitä on tehty puolivillaisesti pakon edessä.  

Tänään aamulla ex tempore päätettin koko perheen voimin lähteä tunnustelemaan ja etsimään joulunajan tunnelmaa Loviisaan, missä järjestettiin perinteiset joulumarkkinat Tallinmäellä Strömforsin ruukissa ja perinteeksi muodostunut Loviisan Joulu tapahtuma. Loviisassa on tänä ja ensi viikonloppuna avoinna Wanhan ajan joulukodit ja paljon muita joulunajan tapahtumia. 

Kiersimme muutamissa jouluisissa kodeissa kurkistamassa, mistä joulu Loviisassa on tehty. Ihanissa vanhoissa taloissa oli paljon nähtävää. Sen verran paljon ihmisiä oli liikkeellä, että kuvia kodeista oli hieman hankala ottaa, mutta jouluisen tunnelman aisti jo kaukaa. Loviisa oli oikeasti pukeutunut joulun ajan tunnelmaan. 
Pitkin matkaa silmiin osui toinen toistaan kauniimpia ja ihania yksityiskohtia. Pitkänpöydän talon pihapiirissä possuressu oli jäänyt jumiin puun hankaan, mutta hymystä päätellen ei siitä ollut moksiskaan :)
Kävimme lounaalla Suolatorin laidalla sijaitsevassa (kuvassa vasemmalla ylhäällä) Bisrto Cantorissa. Bistro Cantorin rakennuksessa, mikä valmistui vuonna 1910, on toiminnut kylpylä ja yleinen sauna. Kylpylässä sai otettua ainakin muta- ja männynneulaskylpyjä. Myöhemmin talo toimi kanttorilana. Ravintolatoiminta talossa alkoi vuonna 2010. Rehellisesti täytyy todeta, että en ole koskaan aiemmin missään syönyt niin hyvää burgeria mitä tuolla sain. Ruokailu oli aivan ihana makuelämys, eikä paikassakaan ollut moitteen sijaa. 
Liisantalossa sijaitsee Tuhannen Tuskan Kahvila, minne mieli teki poiketa, mutta lounaan jälkeen oli pakko todeta, että napaan ei mahdu yhtikäs mitään. Vallan mainio tuo kahvilan nimi joka tapauksessa on ja nimestä huolimatta kahvila lupaa tarjota pieniä ilon aiheita. Samaisen kahvilan päätyseinässä oli hauska kettingistä tehty taideteos. 

Matkan varrelta mukaan tarttui ennen kaikkea hyvä mieli. Jouluinen tunnelma, mitä lähdin etsimään, löytyi. Tästä on hyvä alkaa valmistella oman näköistä joulua. 

❤︎ Ihanaa toisen adventin aikaa sinulle ❤︎
-Anu-


8 kommenttia:

 1. Oi, minullakin oli kalenterissa tämä Loviisan joulu mutta muut ohjelmanumerot päättivät toisin. Loviisa on kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana tapahtuma, jossa oli nyt ensimmäistä kertaa. Ensi viikonloppuna vielä ehtii :)

   Poista
 2. Aivan ihanat kuvat. Varmasti on ollut mukava tapahtuma. - Hyvää viikonlopun jatkoa! Blogissani on puutarhakirjojen arvonta, käyhän kurkkaamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli ❤︎ Tällaiset tripit ilahduttavat ja tuovat hyvän mielen. Pitääkin käydä, nyt kun onneksi ehtii, vierailulla blogissasi. Ihanaa sunnuntaita sinulle :)

   Poista
 3. Miten ihania kuvia! On varmasti ollut tunnelman nostattava reissu.

  Heiiiiiih, mikä toi possu tuolla puussa on. Son hassu. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Helinä :)
   Jouluinen tunnelma hiipii pikkuhiljaa sydämeen ja se on ihanaa se.
   Tuo possu puussa oli aikas ihana - onneksi sillä oli hymy huulilla ❤︎

   Poista
 4. Kauniita kuvia ja paikkoja. Ja voihan nyt jumiin jäänyttä possua! :)

  -Ruut

  VastaaPoista

Ilahdun jättämästäsi viestistä!