Sielunmaisemia

Sielunmaisemia

18.2.2017

Glamouria ja eleganssia


"Muistojen kuvat eivät haalistu,
ne voi nähdä, vaikka niitä ei olisi
enää, Ne ovat tallella
sydämessä, kasvojen uurteissa, avoimissa
käsissä, joiden vapina ei pyyhi iloa pois.
Hyvien hetkien hohde, onnelliset ajat
kuin äsken poimitut kukat säilyvät meissä,
nuo vuosien keveät kehykset."

-Pia Perkiö-


Vanhojen päivä on yksi lukioajan ikimuistoisista päivistä. Omasta vanhojen päivästä on aikaa 30 vuotta, mutta yhä ne muistan. Yksi etappi lukioajalta oli saavutettu. 


Vanhojen päivä on nykyään täynnä loistokkuutta, glamouria ja eleganssia. Päivään panostetaan. Tanssiharjoitukset saavat arvoisensa päätöksen. Jännitystä on ilmassa. 

Meillä oli eilen kuopuksen vanhojen päivä. Puku teetettiin tutulla ompelijalla mittatilausompelimo Adriannessa. Susanna loihti Josefinalle juuri hänen näköisen ja oloisen puvun. Kankaat käytiin osatamassa ompelijan kanssa yhdessä ja kun tuo kangas löytyi muita kankaita ei enää katseltu. Josefina oli varma valinnastaan ja tiesi mitä halusi. 
Luottokampaajamme Kerttu Lehtomäen hius- ja kauneuspisteestä loihti klassisen nutturan ja meikkari Anri ihanan meikin. Huulissa ja kynsissä loisti sama punainen, mitä puvussa oli. 

Vanhat tanssivat aamulla, päivällä ja illalla 11 tanssia ja siinä välissä kävivät vielä muutamat lyhyemmät tanssit tanssimassa eri kouluilla ja vanhusten palvelutaloilla. Ihanaa näin äidin näkökulmasta on se, että kun nuoret panostavat päivään, niin heillä on mahdollisuus tanssia useaan otteeseen. Aamun ensimmäisissä tansseissa oli havaittavissa pientä jännitystä, mutta illalla jo rentous näkyi hymynä suupielissä. 

Esikoinen tanssi vanhojaan vuonna 2013. Äitinä sitä ihmettelee, miten on voinutkaan saada aikaiseksi nämä kaksi ihanuutta. Molemmilla on ollut oma varma tahtotila ja tyyli pukuvalinnoissa. Molemmilla on ajatuksena pukuja teettäessä ollut myös se, että näille on jatkokäyttöä tulevissa juhlissa. 
Jos kuopus nautti päivästään vanhana, niin nautti myös äitikin. Olin niin onnellinen hänen puolestaan. Tanssit sujuivat vallan mainiosti ja nuorilla oli silmin nähden mukavaa. Pitkin syksyä ja alkuvuotta jatkuneet tanssiharjoitukset saivat lostokkaan päätöksen, mikä varmaan jää kuopuksellekin mieleen loppuelämäksi - ilonpisaroiksi sydämeen. 

-Anu-


10 kommenttia:

 1. Hyvänen aika kuinka tolkuttoman hieno kangas ja puku! Minun oli nyt ihan välittömästi kommentoitava, koska sanoin ääneen tuon kommentin, kun näin nuo kuvat. Molemmat puvut ovat upeita ja erottuvat edukseen. Kauniisti kauniiden kantajiensa näköisiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! Puku oli ihan erilainen mitä puvut ylipäätään ovat. Kangas oli jonkin muotitalon pakan pohja, joka onnistuttiin bongaamaan. Onneksi meillä on tuo taitava ompelija tässä lähellä.

   Poista
 2. Kauniit tyttäret! Ja molemmilla kauniit asut, pidän ajatuksesta että niissä on ajateltu myöhempi käyttö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Vanhimmaisella onkin jo ollut puvulla käyttöä yliopiston juhlissa.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Satu ja onnea sinnekin vanhan äidille!

   Poista
 4. Oi ❤ Taatusti on ollut ikimuistoinen juhla! Ja niin kauniit tyttäret sinulla ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taru ❤︎ Ihanaa, kun päivästä nuoret pääsivät nauttimaan pitkän kaavan mukaan.

   Poista
 5. Onnittelut kuopukselle! Kyllä on molemmat neidit olleet tansseissaan tyylikkäitä, suorastaan elegantteja!

  Olen ollut aivan luokattoman hiljaa muiden blogeissa jo jonkin aikaa. Kiire, uupumus ja palautuminen on ollut hieman haastavaa. Lukaisin siis tässä samalla muutamankin postauksesi ja tuohon edelliseen kommentoisin, että meillä on ollut nyt pari vuotta maa-artisokkaa kasvamassa ja voi miten se kasvaa! satoa tulee ja jos vaan vähänkin jää maahan (tarkoituksella tai tarkoituksetta)mukulaa, niin uutta pukkaa heti kun säät sallii. Meillä lähti vähän leviämäänkin, mutta se ei tässä rytölässä niin haittaa ;) Ja maukastahan se on, joten peukkua suunnitelmillesi. Sitten mainitsit erilaiset kurkut. Miten ollakkaan, meillä on nyt juuri tuoreeltaan ollut kurkut mielessä, sillä tänään litoin multiin napostelukurkut, eli French Cornichons, joiden satoisuutta ja makua on kehuttu vuolaasti monessa ulkomaisessa blogissa. Siemenet tilasin täältä https://www.smartseedstore.com/products/french-cornichons-pickling-cucumbers Ajatuksena olisi syödä näitä, sadon onnistuessa tietenkin, ihan sellaisenaan napostellen tai osana ruokaa, mutta meinasin myös, että tekisin minivalkosipulikurkkuja niistä. Tänään tosiaan meni siemenet multaan, joten katsotaas kuinka niiden kanssa käy ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna ❤︎ Ihana päivä takana ja muistot tuosta päivästä kantavat pitkään. Onneksi minulla oli vapaapäivä, niin pääsin seuraamaan aamu- ja iltatanssit.

   Pitkän, tiiviin ja raskaan työrupeaman jälkeen palautuminen ottaa aikaa todella paljon. Itselläni on nyt ollut vähän sama tilanne. Syksyllä aina jouluun asti puskin todella pitkiä työviikkoja ja vasta nyt on olo pikkuhiljaa palautumassa normaalimmaksi. Kroppa vielä vähän rutisee vastaan, mutta kyllä se siitä!

   Onneksi kevät tulee ja pääsee miettinään pihajuttuja ihan kunnolla. Mitään esikasvatuksia en ole vielä aloittanut. Kohta kyllä pitäisi ensimmäiset siemenet piilotella multiin. Kiitos tuosta kurkkuvinkistä! Täytyykin pistää siemenet tilaukseen.
   Ihanaa alkavaa viikkoa sinne!

   Poista

Ilahdun jättämästäsi viestistä!