Sielunmaisemia

Sielunmaisemia

5.3.2017

Lomalla Tukholmassa


Ihanan aurinkoista maaliskuun ensimmäistä sunnuntaita!

Tämän vuoden talviloma koulujen talviloma-aikaan taisi olla meillä viimeinen lajissaan. Kävimme kuopuksen toiveesta Tukholmassa kolmen päivän matkalla. Lentäen matka taittui erittäin nopeasti ja mukavasti. Lentokentältä pääsi erityisen mukavasti 20 minuutissa Arlanda express junalla suoraan keskustaan. Näppärää. Tukholmassa oloon jäi mukavasti aikaa kun matka taittui lentäen.  

Pilvien päällä oli kauniit Suomen värit. 
Tukholmassa ilma enteili jo kevättä. Lämpötila oli koko matkan ajan reilusti plussan puolella. Kukkakaupan edusta oli sykähdyttävän kauniisti laitettu. 


Tämän upean oranssin kukan nimeä en tiedä. Tiedätkö sinä mikä laji tämä on?
Hotellin lähellä olevalla tori oli täynnä mm. tulppaaneja, anemoneja ja liljoja. Imin itseeni kukkien kauneutta.


Vanha kaupunki upeine vanhoine taloineen ja kapeine kujineen on kaunis. 
Päivät taittuivat mukavasti kaupunkia katsellessa ja liikkeissä kävellessä. Keskustan alueella oli ihania sisustusliikkeitä ja kuopukselle mieleisiä vaateliikkeitä. Isäntä löysi mieleisensä valaisimen. Hinta toimi ostamisen parhaana jarruna. 

Kaupunki on täynnä toinen toistaan ihanampia kahviloita, jonne oli mukava poiketa lepuuttamaan jalkoja ja nauttimaan kahvilan tunnelmasta ja hyvästä kahvista.  

Reissussa on mukava käydä, mutta kyllä kotiin on aina yhtä ihana palata. Kotiportailla olleet ja jo kelmeiksi käyneet kanervat saivat väistyä. Tilalle kävin ostamassa tete á tete narsisseja.  Tänään sunnuntaina aamu valkeni kuulaana ja aurinkoisena. Kevättä on selkeästi ilmassa. Tuulettomalla paikalla aurinko lämmitti jo ihanasti. Olo on voimaantunut. 


Loma on selkeästi tehnyt tehtävänsä, koska nyt on jo mukava ajatella töihin paluuta. 

Ihanaa alkavaa aurinkoista viikkoa sinulle!
-Anu-

8 kommenttia:

 1. Tänään onkin ollut ihanan keväistä!<3 Tukholmassa olisi kiva käydä, ja kiitos näistä kukkakuvista! Mietin, että milloin meillä täällä Suomessa olisi tuollaiset kukkavalikoimat kadulla. Onkohan Helsingissäkään..?
  Meillä on sairastettu osa lomasta, mutta silti tänään tuntuu siltä, että loma on tehnyt tehtävänsä ja on kiva palata töihin.:)
  Työniloa ja keväisiä päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina! Mietin samaa, että meillä en ole koskaan missään nähnyt tällaista kukkamyyntiä. Pikkuhiljaa kukkakaupat keväällä alkavat tuoda kukkia kadulle, mikä on erittäin mukavaa. Lomalla sairastelu ei ole mukavaa, mutta minkäs teet, jos tauti iskee. Onneksi lomalla on aikaa myös levätä. Ilolla lähden minäkkin tänään töihin. Ihanaa alavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 2. Ihanan keväisiä kuvia. Tukholmassa on mukava piipahtaa; siitä saa kivan irtioton arkeen. - Mukavaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli! Tästä onkin melkoisen pitkä aika, kun olen Tukholmassa viimeksi käynyt. Nuo laivamatkat eivät ole minun juttu ja nyt näin lentäen sinne olikin mukava mennä. Iloa alkavaan viikkoon :)

   Poista
 3. Arvasin jo juttua lukiessani, että Tukholman upeat torikukkameret tuovat vauhtia kevätkukkahankintoihisi ;). Oli varmasti ihana pyrähdys naapurissa ja mukavaa yhdessäoloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan silmät pyöri päässä siellä kukkatorilla :) Ihstuttava paikka. Olisin ostanut kukkia mukaan, mutta vaikea niitä on lentokoneessa kotiin tuoda. No imin kukkailottelua senkin edestä paikan päällä.
   Aurinkoista viikkoa sinulle !

   Poista
 4. Ihan on kuin jostain toisesta maailmasta, niin mahdottoman keväisen & kesäisen näköistä! Oikein "aurinko-loma" ollut teillä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotoa ei tarvitse kauas lähteä, kun maailma näyttää jo ihan toisenlaiselta. Odotan kevättä jo niin paljon, että kaikki sinnepäin viittaava saa minut ihan sykkyrälleen :)
   Iloa ja aurinkoa viikkoosi Taru <3

   Poista

Ilahdun jättämästäsi viestistä!